Siji kastil saben provinsi Andalusia (I)

Manggon ing Andalusia duwe hak istimewa, utawa paling ora, ing babagan lanskap lan papan sing apik banget, cedhak lan cedhak karo kita. Lan yen ana prekara sing akeh banget sing kita tresnani Andalusia, iku mesthi istana. Sejarah kasebut nggawa dheweke lan kita nindakake kabeh cara supaya bisa dilestarekake minangka konstruksi sing hebat.

Ing artikel iki dina iki, aku arep pamer tanah, nggawa siji kastil saben provinsi Andalusia. Aku luwih akeh nyebutake, nanging aku uga ora pengin jenuh. Iki minangka 4 saka 8 kastil sing bakal kasebut ing artikel dobel iki, masing-masing saka propinsi, sing wis dakpilih supaya sampeyan bisa ngerti luwih akeh babagan apa sing ana ing Spanyol kidul.

Kastil Niebla, ing Huelva

Sawetara wulan kepungkur aku nggawa sampeyan artikel babagan kastil iki, sing bisa diwaca Kene. Nanging yen sampeyan pengin sing luwih ringkes babagan, terus maca.

Niebla tau dadi kerajaan Taifa sing kuat. Karajan iki, isih nilar kita saiki, sawetara tembok lan istana sing nggegirisi, kanthi penasaran, dibangun sawise jaman Reconquest.

El Castillo de Niebla, utawa uga dikenal minangka Kastil Guzmanes dununge ana ing njeron tembok sing asale Almohad. Ing njero tembok uga ana omah pendhudhuk Niebla dhewe. Kastil iki slamet saka gempa bumi, pengepungan sing dialami nalika Perang Kamardikan, lan mesthine lumaku wektu sing ora bisa ditemokake. Nanging temboke kuwat, prekara sing nggawe para turis sing saben dinane ngunjungi.

Alcazar saka Seville

El Alcazar saka Seville Iki minangka salah sawijining karya paling penting ing ibukutha Seville. Konstruksi sing nyengsemake iki dibangun ing antarane Abad kaping XNUMX lan XNUMX lan bakal dadi kamulyan paling gedhe ing jaman raja Pedro I, sing ing pertengahan abad kaping XNUMX dianugerahi istana kanthi nada Mudejar sing khas saiki isih bisa dideleng.

Alfonso X, Monarki Katulik utawa Carlos V, kalebu sawetara wong sing urip ing tembok lan mung mboko sithik dekorasi lan konstruksi kanthi fungsionalitas lan selera saben jaman. Macem-macem ide iki nyebabake sawetara orisinalitas sing luar biasa lan gedhe tenan macem-macem gaya.

Tanpa mangu-mangu, bangunan sing kudu ditonton yen sampeyan liwat Seville.

Kastil Almodóvar del Río, Córdoba

Kastil iki asale saka Muslim, yaiku dibangun maneh bola-bali y dipulihake ing wiwitan abad kaping XNUMX. Kang ora bisa dipungkiri Gothic-Mudejar style ndadekake salah sawijining istana paling apik ing Andalusia. Uga amarga konservasi sing apik lan duwe tampilan nyata lan khas istana dongeng sing bisa kita bayangake.

Kanthi ngadeg ing pucuk kutha, sampeyan bisa ngrasakake pemandangan deso Cordovan sing asri saka jubin, uga mlaku-mlaku liwat teras lan koridor lan bisa ndeleng menara sing megah: alun-alun, bunder lan pakurmatan.

Kastil Sancti Petri, ing San Fernando (Cádiz)

Istana khas iki yaiku benteng pertahanan dununge ing pulau cilik San Fernando, Cádiz. Kunjungan sampeyan bisa uga unik amarga nalika adus ing pantai pasir sing apik ing kutha sing apik iki, sampeyan bisa ndeleng konstruksi sing apik ing sisih liyane. Soko sing mung bisa dialami ing sawetara panggonan sing dipilih. Ing menara pengawas yaiku konstruksi lawas, wiwit tanggal 1610, lan sisa konstruksi, kayata tembok lan interior pager, wiwit abad kaping XNUMX.

Kunjungi kastil iki bisa dadi pengalaman unik, utamane ing musim panas, amarga ora ana pirang-pirang rute pantai lan kunjungan kasebut. Kajaba iku, kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling apik sing dakdeleng.

Yen sampeyan pengin ngerti istana liyane sing dipilih ing artikel dobel iki, waca sing sabanjure kanthi judhul sing padha. Ing kono, kita bakal ngomong babagan 4 istana liyane, nanging wektu iki ing provinsi Malaga, Granada, Jaén lan Almería. Sing bakal dadi Apa sampeyan duwe favorit? Aku wis ngerti, lan banjur dakkandhani.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*