Katedral Sevilla

Gambar | Saluran Kidul

Diumumake minangka Situs Warisan Dunia, bebarengan karo Real Alcázar lan Archivo de Indias, Katedral Seville minangka kuil Gothik paling gedhe ing donya saiki lan siji sing duwe wilayah paling gedhe sawise Saint Peter ing Vatikan lan Saint Paul ing London.

Asale saka mesjid lan dikubur karo kepribadian sing misuwur kayata Christopher Columbus, Raja Ferdinand III Santo utawa Alfonso X the Wise. Sabanjure, kita mlebu tembok Katedral Seville kanggo luwih ngerti papan sing apik iki sing disenengi para warga.

Sajarah

Asale saka mesjid, sing diprentah Khalifah Abu Yuqub Yusuf kanggo dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX, menara kasebut minangka salah sawijining lambang kutha: Giralda sing misuwur.

Pirang-pirang taun mengko, nalika Raja Ferdinand III Suci ngrebut maneh Seville kanggo agama Kristen, candhi Muslim dadi Greja Santa María lan Katedral kutha lan mrentah pambangunan kapel kraton ing kana dheweke bakal dikubur.

Banjur, Katedral Seville lan Giralda ngalami akeh modifikasi kanggo ngubah candhi iki dadi candhi sing saiki ana.

Gambar | Semenanjung Iberia

Eksterior Katedral Seville

Lumrahe yen candhi kanthi ukuran gedhe kasebut duwe luwih saka siji akses. Katedral Seville ora duwe luwih lan ora kurang saka sepuluh lawang.

Lawang Katedral sing paling asring dikunjungi yaiku Puerta del Príncipe utawa San Cristóbal, sing ndeleng Plaza del Triunfo lan mlebu ing kono para pengunjung. Telung wong liyane ngadhepi Avenida de la Constitución. Puerta del Bautismo lan Puerta del Nacimiento kalebu sing paling tuwa ing kuil kasebut, lan Puerta de la Asunción minangka gerbang utama candhi kasebut.

Lawang Campanillas lan Palos mbukak ing Plaza Virgen de los Reyes. Sing terakhir dumunung ing jejere Giralda, ing endi kabeh sadulur ing Minggu Suci ing Seville budhal.

Patio de los Naranjos menghadap La Puerta del Lagarto, Puerta de la Concepción lan Puerta del Sagrario. Sing pungkasan yaiku Puerta del Perdón sing ngerteni dalan Alemanes. Sing paling tuwa mung siji sing isih ana ing mesjid Almohad.

Gambar | Katedral Sevilla

Interioré Katedral

Kita ujar manawa saiki Katedral Seville minangka kuil Gothik paling gedhe ing saindenging jagad, nanging sing sejatine candhi iki ora duwe rencana salib Latin kaya gereja-gereja Gothic liyane, nanging bangunan kasebut persegi, kaya sing didegake ing ndhuwur mesjid lawas.

Kosok baline, Katedral Seville duwe akeh lawang, nanging ing kapel lan misbyah uga ora cekak. Salah sawijining papan sing paling apik yaiku Royal Chapel sing diprentah dibangun dening Raja Ferdinand III the Saint, sing uga dikubur ing kana bareng garwane Beatrice saka Swabia, Alfonso X the Wise utawa Pedro I the Cruel, lan liya-liyane. Kuburan liyane sing bisa dideleng ing njero yaiku Christopher Columbus.

Ing Dhuwur Dhuwur candhi kasebut ana Altarpiece Utama, yaiku sing paling gedhe ing Kakristenan. Karya seni sing luar biasa digawe saka kayu polikrom kanthi permukaan meh 400 meter persegi sing bisa dideleng kanthi pager gedhe.

Gambar | Katedral Sevilla

Atap katedral

Atap Katedral Seville misuwur banget amarga wis pirang-pirang taun wis dipandu supaya para pengunjung bisa ndeleng pemandangan panorama khas kutha, Giralda lan candhi kasebut dhewe. Iki uga cara sing beda banget kanggo nemokake cara dibangun lan ndeleng jendhela kaca sing diwarnai.

Kunjungan kasebut meh meh sak setengah jam. Tiket bisa dituku ing box office uga ing situs web monumen kasebut dhewe. Rega kunjungan ing atap udakara 15 euro lan kalebu mlebu gratis menyang Giralda lan Katedral.

Mlebu menyang Katedral

Katedral Seville nawakake macem-macem jinis kunjungan. Katedral, Giralda lan El Salvador bisa dikunjungi bebarengan. Salah siji bukak Atap Katedral utawa mung El Salvador.
Nanging, sajrone tur budaya ana wilayah sing ora diidini akses. Kaya ngono, yaiku Royal Chapel, mung mbukak kanggo ibadah.

Jam Katedral

Katedral mbukak wiwit jam 11.00:15.30 nganti 11.00:17.00 dina Senen. Wiwit dina Selasa nganti Setu dibukak wiwit jam 14.30 esuk nganti jam 18.00 sore lan saka jam XNUMX nganti XNUMX sore ing dina Minggu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*