Kenya lan Warisan Dunia

Afrika iku bawana sing apik banget yen sampeyan seneng alam lan satwa. Ing kene, salah sawijining negara paling turisme yaiku Kenya mula dina iki kita bakal ngrembug babagan negara sing apik iki lan negara kasebut Warisan Donya.

Ya, Kenya duwe akeh situs sing wis dipratelakake kanthi cara iki dening UNESCO lan dina iki kita bakal ndeleng kabeh: ing Kutha Lawas dening Lamu, sing Benteng Yesus, sing Sistem Lake Kenyan, dheweke Taman Nasional Lake Turkana, sing Taman Nasional Gunung Kenya lan Hutan Mijikenda Kaya.

Taman Nasional Lake Turkana

Fitur taman Kenya iki ing dhaptar warisan wiwit taun 1997. Wilayah kasebut ana ing wilayah sing adoh lan mung kanggo petualang. Sejatine a kompleks taman telu dheweke ana ing sekitar Danau Turkana, uga dikenal kanthi jeneng sing luwih romantis, "Laut Jade." Temenan, amarga ana warna khusus banyu sing mlebu ing antarane biru lan ijo sing padhang.

Apa wae sing diarani tlaga gedhe iki ya a jinis segara daratan lan duwe kekhususan minangka tlaga gurun paling gedhe ing jagad iki. Banyu kasebut dawane 250 kilometer, luwih dawa tinimbang pesisir segara Kenya dhewe. Lan apa sing ana ing banyu iki? Buaya! Akeh, akeh lan sawetara wektu saiki, masarakat saya akeh lan saya akeh spesimené.

Dadi, kita umume ngomong babagan telung taman ing siji. Sing pertama yaiku Taman Nasional Pulau Selatan. Pulo iki rampung ditutupi awu vulkanik, dadi ing wayah wengi ngasilake cahya tartamtu. Minangka papan kanggo manuk, bebek lan manuk camar lan reptil sing beracun.

Kosok baline yaiku Taman Nasional Sibiloi, kanggo akeh bandhing kamanungsan wiwit ing kene yaiku situs arkeologi Koobi Fora. Minangka wilayah semi-ara-ara, diubengi karo formasi vulkanik, kalebu Gunung Sibiloi, lan papan kelairan hippopotamus lan buaya Nil. Amin kanggo gazelles, macan tutul, singa, zebras, hyena, oryx lan cheetah.

Lan pungkasane ana Pulo Tengah, ing pundi conos lan kawah vulkanik. Pulo iki duwe telung gunung geni aktif kanthi uap lan fumarole sing tetep… konsentrasi gedhe saka baya Nil gedhe.

Taman Nasional Gunung Kenya

Uga wis ana ing dhaptar UNESCO wiwit taun 1997. Gunung Kenya minangka gunung paling dhuwur nomer loro ing negara kasebut lan sekitare apik banget. Duwe lagos banyu murni, gletser, sumber mineral lan alas sing kandhel. Ing kene vegetasi gunung lan alpine unik lan akeh urip kewan: gajah, macan tutul, badhak, kebo, antelop lan liya-liyane.

Wisatawan bisa seneng ing kene menek gunung, kemah lan njelajah guwa. Ing pucuk gunung kasebut ana gletser kanthi salju khatulistiwa lan sanajan angel tekan, ing pucuk ngisor, Point Lenana (4985 meter), gampang diakses ing telung nganti limang dina.

Hutan Mijikenda Kaya

Ing dhaptar UNESCO wiwit taun 1997, jeneng kasebut Mijikenda nuduhake klompok sangang kelompok etnis Bantu sing manggon ing pesisir saka Kenya: Chony, Duruma, Kaumá, Kambe, Ribe, Rabai, Jibana, Digo lan Giriama.

Kanthi kolonisasi, kelompok kasebut nyebar nanging kayas, lPapan-papan primitif ing ngendi masarakat kasebut nindakake upacara inisiatif, kuil utawa pemakaman dheweke tetep penting lan saiki dadi situs suci.

Dadi, Hutan Kaya kalebu sepuluh situs sing disebar ing pesisir sing isih ana sisa-sisa desa sing diduweni dening masarakat Mijikenda.. Saiki dheweke dianggep minangka situs gaib para leluhur.

Kutha Lamu Lamu

Situs iki ditampilake ing dhaptar bergengsi ing UNESCO ing taun 2001. Sing mbedakake kutha yaiku arsitektur wiwit abad kaping XNUMX nalika lair minangka pamukiman Swhahili. Banjur ing pengaruh pengunjung njaba kaya panjelajah Portugis, saudagar Turki utawa Arab. Saben wong tetep menehi tandha, nanging Lamu uga ngembangake budaya dhewe lan budaya kasebut isih ana.

Situs iki apik banget, kanthi lurung-lurung panah sing katon mandheg wektu alun-alun rame, pasar lan betengipun, ing sekitar kabeh kedadeyan. Jendhela kanggo jaman biyen, kuwi. Ora ana mobil ing pulau kasebut lan kabeh padha nulungi kuldi. Masyarakat ngormati banget tradhisi mula bisa dadi, ing mripat sisih kulon, papan sing super eksotik.

Benteng Yesus

Benteng kasebut uga kalebu ing dhaptar Warisan Dunia ing taun 2001. Ana ing mombasa, ing pesisir Kenya, lan minangka benteng sing ana dibangun dening wong Portugis ing antarane 1593 lan 1596. Tujuan benteng kasebut yaiku kanggo nglindhungi plabuhan Mombasa lan nglindhungi Portugis sing manggon ing pesisir wétan.

Nalika semana, wilayah kasebut "dikarepake" banget lan ora uwal saka serangan ing pungkasan abad kaping 1895, kayata. Banjur, ing abad kaping XNUMX benteng kasebut uga dadi barak kanggo tentara Portugis. Nalika Kenya tiba ing Inggris ing taun XNUMX, dadi penjara.

Kasunyatane yaiku benteng iki minangka papan sing apik lan wadi banget. Yen sampeyan seneng conto arsitektur militer, iki minangka situs sing apik banget. Ing njero sampeyan bakal weruh tampilan obyek sing apik wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX, lan ing njaba ana tampilan meriam. Lan pungkasan nanging ora kalah, telung bengi seminggu ana pertunjukan cahya lan swara lan pengunjung disambut karo pengawal kanthi nggawa obor.

Sing kuwat urip maneh lan pungkasane a nedha bengi karo lampu lilin lan ing sangisore lintang. spektakuler Kanggo pariwisata uga ditawakake Gabungke nedha bengi karo Mombasa Harbour Sunset Cruise. Luwih apik, mokal.

Sistem Lake Kenyan

Gunggunge ana telung tlaga, ing Lake bogoria, sing Lake nakuru lan Tlaga Elementaita, ing lembah. Dheweke manunggal lan kalebu tlaga sing cukup cethek sing jembaré total 32.034 hektar. Dheweke nggawe papan sing apik kanggo ngapresiasi alam.

Kabeh telu yaiku tlaga alkalin, masing-masing kanthi proses geologis, kanthi geyser, sumber banyu panas, banyu sing mbukak, rawa, alas lan suket sing mbukak. Telung tlaga ngemot Manuk akeh sing teka lan mbukak akeh minangka bagean saka proses migrasi miturut pangowahan musim.

Ana flamingo ing gisik tlaga, nilarake warna jambon sing ora iso lali. Banyu alkalin ngidini urip alga lan krustasea cilik, sabenere panganan saka flamingo. Ing tlaga Nakuru dheweke kadang katon pelikan putih sing teka mangan iwak lan uga ana badhak, singa, kebo macan tutul ...

Ing Danau Bogoria, ana geyser lan sumber banyu panas sing ngemot karbon dioksida lan gelembung bahan peledak sing akeh. Aktivitas vulkanik, kaya sing kita waca, kadang dadi seniman paling apik ing saindenging jagad. Lan pungkasane, ing Danau Elementaita sampeyan bakal weruh spesies langka kayata kethek, hyena, rubah, jerapah lan elang. Surga sejati kanggo wong sing seneng nonton manuk.

Dadi, sapa wae sing teka ing tlaga kasebut bakal nikmati, urip kanthi pengalaman sing luar biasa ... Kaya sing bisa dideleng, sapa wae sing arep lunga menyang Kenya bakal seneng banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*