Kutha ing Cádiz

Kutha ing Cádiz

Cádiz minangka propinsi Andalusia sing turis banget lan dianjurake. Ora mung ing kutha kasebut, kita bakal nemokake papan sing bakal ilang, amarga dadi provinsi sing bisa ditemokake akeh kutha sing duwe daya tarik Andalusia sing bakal daksenengi. Ing Cádiz, kita bisa nemokake pantai utawa gunung sing bisa dipilih, kanthi kutha-kutha sing apik lan wis dadi simbol. Yen kita bakal ngerti propinsi iki kanthi jero, kita ora bakal ora kejawab kutha-kutha sing apik.

ing rute kutha Cádiz sejatine wis misuwur, amarga dheweke misuwur kutha-kutha putih sing kondhang sing katon kaya kertu pos lan bisa dibukak ing macem-macem wilayah ing propinsi kasebut. Pramila kita bakal ndeleng sawetara kutha paling apik ing Cádiz sing ora bisa dilalekake yen sampeyan ngunjungi provinsi kasebut.

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas

Iki, kaya akeh liyane, dununge ing Rute desa-desa putih ing Cádiz sing nggawa kita liwat desa-desa khas Andalusia. Kutha iki pancen misuwur amarga akeh duwe dalan Cuevas del Sol sing asli omah-omahé wis diukir saka gunung, sing isih tumpang tindih kanthi cara sing luar biasa tenan. Iki minangka lanskap sing narik kawigaten, sanajan dalan iki biasane akeh turis sing pengin ndeleng omah asli kasebut. Kita uga bisa mlaku ing Calle de la Sombra lan tekan Plaza de Andalucía. Ing kutha kasebut, kita uga bisa ndeleng Torreón del Homenaje, yaiku rompi sing isih ana ing benteng Almohad wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX. Pungkasan, kita kudu menehi saran mlaku-mlaku liwat lurung-lurung kasebut kanthi kebak omah-omah putih tradisional.

Conil de la Frontera

Conil de la Frontera

Kutha Conil de la Frontera sing lawas dadi salah sawijining papan sing ora bisa dilalekake, kanthi omah-omah sing apik putih sing dihiasi karo perangan, gambar khas sing disenengi kabeh wong. Kutha iki turis banget amarga dununge ana ing pesisir lan mulane apik banget pantai kaya La Fontanilla sing bisa ngrasakake cuaca sing apik. Papan iki uga cocog kanggo nyoba tuna abang sing misuwur saka jebakan lan iwak goreng ing restoran.

Madinah Sidonia

Madinah Sidonia

Warisan monumental ing kutha Madinah Sidonia akeh banget lan macem-macem. Greja Santa María la Coronada nduwe gaya Renaisans Gothic kanthi fasad kanthi gaya Herrerian. Uga ditemokake greja San Juan de Dios utawa Pertapaan saka Santos Mártires, sing paling tuwa ing Andalusia. Lengkungan Betlehem minangka akses menyang kutha abad pertengahan lan La Pastora, kita bakal bisa ndeleng lawang Arab. Kita bisa sinau luwih lengkap babagan sejarah enclave kuno iki yen ngunjungi Museum Etnografi lan Museum lan kompleks arkeologi Medina Sidonia. Ing sisih ndhuwur, ing bukit, kita nemokake benteng saka macem-macem peradaban kayata Castellum Romawi utawa kastil abad pertengahan.

Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera

Liyane sing diarani Kutha Putih yaiku Arcos de la Frontera. Kita bisa ngrasakake lurung-lurung sing apik kayata Callejón de las Monjas, papan sing bunder karo Arcos de las Monjas sing apik. Iki minangka papan liya kanggo mlaku-mlaku kanthi seneng omah lan gang sing kaget. Plaza del Cabildo minangka sing paling utama lan ing kono kita nemokake Hall Town, Parador lan gereja Santa María sing asale saka Mudejar.

Chipiona

Chipiona

Chipiona minangka kutha pesisir liyane sing misuwur kanthi gaya urip sing tenang. Mlaku liwat lurung-lurung lan nyoba pasugatan khas ing bar, yaiku sing kudu ditindakake yen dolan. Nanging kita uga kudu ndeleng Sanctuary of Our Lady of Regla lan museumipun. Kita uga kudu pindhah menyang mercusuar Chipiona, sing paling dhuwur ing Spanyol lan salah siji sing paling dhuwur ing saindenging jagad. Nyatane, sampeyan bisa munggah nanging sampeyan kudu luwih saka telung atus langkah sing ditindakake, mung kanggo wong sing wis bugar lan semangat.

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera duwe kutha lawas sing apik banget sing kudune dolan. Our Lady of Oliva Street Iki minangka salah sawijining gereja paling apik ing sekitar Greja Juruwilujeng Suci. Greja iki dibangun ing mesjid lawas lan katon menara lonceng. Titik sejarah liyane ing kutha iki yaiku Arco de la Segur wiwit abad kaping XNUMX, dibangun dening Raja Katolik lan ing sacedhake sampeyan bisa ndeleng bagean tembok kutha. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan papan iki, sampeyan mung kudu menyang Museum Vejer de la Frontera sing ana ing sawijining omah wiwit pungkasan abad pitulas.

Pelabuhan Santa Maria

Pelabuhan Santa Maria

El Puerto de Santa María cedhak banget karo kutha Cádiz. Ing vila iki, kita bisa deleng Castillo de San Marcos abad kaping XNUMX. Sampeyan kudu ngliwati Plaza de Cristobal Colón lan Plaza del Polvorista lan ndeleng Basilika Minor Our Lady of Miracles. Ing pelabuhan sampeyan bisa mangan iwak goreng lan numpak prau menyang ibukota Cádiz.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*