Kutha pantai Granada

Salah sawijining pesisir ing Almuñécar

ana larang regane Kutha pantai Granada, sanajan pesisir provinsi Andalusia iki ora paling misuwur ing Mediterania. Sing saka wilayah Levantine lan Catalan lan malah pesisir ing Pulo Balearic.

Nanging, iki ora ateges yen pesisir Granada kurang atraktif. Kosok baline, dheweke akeh kilometer saka pesisir, dheweke ora duwe rasa iri marang wilayah liyane. Apa sing kedadeyan, mbok menawa, dheweke durung nampa pariwisata massal kaya sing diduweni. Mulane, kita bakal nuduhake sampeyan sawetara kutha pantai paling ayu ing Granada.

Almunecar

Pantai Puerta del Mar

Pantai Puerta del Mar ing Almuñécar

Kutha Granada sing ayu iki dumunung ing sisih kidul-kulon provinsi. Ing kasunyatan, iku wis wewatesan karo kotamadya Malaga saka nerja. Ora kurang saka sangalas kilometer garis pantai sing kalebu pesisir sing apik kayata Cantarriján, Puerta del Mar, San Cristóbal, Velilla, Los Berengueles utawa La Herradura.

Nanging Almuñécar nawakake luwih akeh kanggo sampeyan. Didunungi wiwit abad kaping limalas sadurunge Kristus, minangka bukti saka Sisa saka budaya Argaric ditemokaké ing wilayah, iku sawijining kutha Fenisia penting lan, mengko, Romawi lan Arab. Ing kono dheweke ndharat Abderraman I, sing bakal nemokake Emirat Córdoba lan sing duwe reca ing Almuñécar.

Sabenere kanggo periode Latin kagungane jembatan cotobro lan Monk's Tower columbarium, Pantheon funerary saka abad XNUMX sawise Kristus dumunung ing pinggiran kutha. Uga ing wong-wong mau ana ing Menara Cabria, dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo defend pesisir, lan Mercusuar Punta la Mona, sing dumunung ing ndhuwur menara pengawas lawas liyane.

Minangka kanggo warisan agama Almuñécar, disaranake sampeyan ngunjungi padhepokan San Sebastián, sing orane wis didokumentasikan ing abad kaping XNUMX lan sampeyan bakal seneng karo bentuk sing prasaja. Sampeyan uga kudu ndeleng sing ayu Gereja Inkarnasi, Permata baroque Granada sing dibangun ing abad kaping XNUMX. Padha tanggung jawab kanggo construction sawijining Juan de Herrera y Diego saka Siloam.

Kajaba iku, Almuñécar duwe monumen sipil sing apik. Antarane wong-wong mau, ngunjungi kastil San Miguel, beteng Muslim reformasi ing kaping Carlos I, lan Jaranan, sing, ing tangan liyane, saka abad kaping XNUMX. Iku uga superbly wadi saluran banyu Romawi, senadyan kasunyatan sing dibangun ing abad pisanan sawise Kristus.

Dheweke ora mung sisa arkeologi sing bisa dibukak ing kutha kasebut. Ing El Majuelo Botanical Park sampeyan duwe Sisa saka pabrik salting Romawi lawas, uga koleksi larang regane saka sayuran. Lan ing Guwa Kraton Pitu, dumunung ing sangisore candhi lawas saka periode sing padha, yaiku Museum Arkeologi, kanthi pirang-pirang potongan. Ing antarane iki ana amphora Mesir saka abad kaping XNUMX sadurunge Yesus Kristus.

Pungkasan, kita bakal ngandhani babagan salah sawijining simbol Almuñécar. Iku babagan Batu Suci, pesawat saka telung appendages Rocky sing nawakake views apik ing pesisir Granada. Ing paling gedhe sampeyan duwe viewpoint dilantik karo salib.

Salobreña, turis ing antarane kutha pantai Granada

Salobrena

Komplek sajarah Salobreña kanthi kastil ing ndhuwur

Wewatesan karo sing sadurunge, yaiku Salobreña, salah sawijining tujuan sing disenengi kanggo wong-wong sing lelungan menyang provinsi Granada. Iki amarga iklim apik banget, nanging ing ndhuwur kabeh kanggo pesisir ayu kaya yaiku La Guardia, Caletón utawa La Charca.

Uga, yen sampeyan seneng nyilem, sampeyan kudu ngerti yen dhasar segara ing wilayah kasebut kalebu ing wilayah konservasi khusus sing diarani. Treasure of Salobreña. Ing tangan liyane, yen luwih seneng mlaku-mlaku, sampeyan duwe Jalur Mediterania, rute bunder limang kilometer sing ngliwati sawetara pesisir, jurang lan tebing.

Simbol gedhe kutha Granada yaiku kastil, sing nguwasani saka gunung. Tanggalan saka abad kaping XNUMX, sanajan wis ngalami sawetara reformasi sakteruse, iku minangka Situs Kapentingan Budaya. Kajaba iku, iki digawe dening gamelan arsitektur ing ngendi menara kayata sing saka Homage, Polvorín utawa Coracha.

Nanging, yen kita pirembagan bab menara ing Salobreña, stands metu Cambron, saka jaman Nasrid lan dumunung ing bukit ing jejere jurang kanthi jeneng sing padha. Misi kanggo mbela pesisir lan, saiki, minangka bagean saka taman hotel. Kaya sing sadurunge, iki minangka Aset Kepentingan Budaya, pengakuan sing uga dienggo bareng karo sisa-sisa tembok lan kuartal bersejarah.

Kanggo terakhir belongs larang regane Lingkungan Albaicín, karo omah-omahé putih lan dihiasi kembang. Aja kantun pemandangan saka sudut pandang, sing meh satus meter ing ndhuwur tebing. Minangka kanggo warisan agama Salobreña, kita maringi pitutur sampeyan ngunjungi ing greja tasbih, konstruksi Mudejar abad kaping XNUMX sing apik dibangun ing masjid lawas. Ing njero ana ukiran Virgen del Rosario, uga saka abad kaping XNUMX.

Motril, pesisir ageng

Motril

Pantai Calahonda ing Motril

Sabanjure, kotamadya Motril berdampingan karo Salobreña lan dadi salah sawijining kutha pantai ing Granada sing nduwe pesisir paling gedhe. Kanggo menehi idea, ing pantai carchuna dawane luwih saka telung ewu wolung atus meter; Westeros, luwih saka rong ewu rong atus, lan sing saka Granadameh patang atus.

Ing sisih liya, Motril minangka pusat gula sing penting. Bukti iki ana rong museum sing dikhususake kanggo industri iki. Ing Pra-Industri Tebu Iku unik ing kabeh Eropah. Iku nuduhake carane produk iki dijupuk sadurunge Revolusi Industri. Ing tangan liyane ing Pabrik Gula Museum Pilar nuduhake mesin sing banjur digunakake kanggo tujuan sing padha.

Kajaba iku, sampeyan duwe rong museum liyane ing kutha Granada. Padha siji saka Sajarah Motril, kang dumunung ing Garces House, dibangun ing abad ka-XNUMX, lan ing Pusat Seni Jose Hernandez Quero, darmabakti kanggo pelukis iki. Kajaba iku, pabrik gula lawas liyane sing dilestarekake, kayata Nuestra Señora de la Almudena, San Luis utawa Nuestra Señora de las Angustias.

La House Countess saka Torre-Isabel Iku neoklasik saka abad kaping XNUMX. Kanggo periode sing padha kagungane Balai Kota, sing Teater Calderon de la Barca, sing lawas Rumah Sakit Santa Ana lan telpon House of the Bates.

Sing luwih penting yaiku set bangunan agama sing bisa dideleng ing Motril. Antarane wong-wong mau stands metu ing Gereja Inkarnasi, dibangun ing awal abad kaping XNUMX ing gaya Gotik Mudejar. Nanging, iku ngalami reformasi loro ing XVII lan ing XVIII. More striking isih iku Greja Ibu Kepala Kepala Kita, santo pangreksa kutha. Iki minangka bangunan abad kaping XNUMX sing meh rampung dibangun maneh ing abad kaping XNUMX, menehi sentuhan klasik.

Warisan agama Motril rampung dening pasamuwan-pasamuwan Divina Pastora, saka XVII, lan saka Biara Nazarene, saka XVIII. Uga Sanctuary of Our Lady of Victory lan pertapaan Virgen del Carmen, Our Lady of Angustias (loro barok), San Antonio de Padua lan San Nicolás.

Besi Besi

Besi Besi

Pemandangan saka udara Castell de Ferro

Kurang dikenal ing antarane kutha pantai Granada tinimbang sing sadurunge yaiku Castell de Ferro, ibukutha kotamadya Gualchos. Mulane, sandbanks kurang populer tinimbang sing sadurunge. Antarane wong-wong mau, sampeyan duwe pantai Sotillo, pantai Castell, pantai Cambriles utawa pantai Rijana.

Minangka adoh minangka monumen lokal iki, nandheske ing kastil arab madhep saka gunung. Tanggal pambangunané durung ditemtokaké, senajan wis dimangertèni yèn sadurungé ana benteng Romawi. Asal padha wis menara Rijana, uga digunakake dening umat Islam lan ing jejere ana situs arkeologi saka jaman Khilafah. Nanging, menara pengawas liyane ing wilayah kasebut wiwit mengko: sing ing Cambriles lan El Zambullón saka abad kaping XNUMX lan sing ana ing Estancia saka abad kaping XNUMX.

Ing tangan liyane, ing kutha cedhak saka Gualchos, dumunung ing slope saka ayu Sierra de Lujar, sampeyan duwe Greja San Miguel, dibangun ing awal abad kaping XNUMX, kang wis altarpiece ayu lan ukiran suci iki.

Sorvilán, pangecualian kanggo kutha pantai Granada

Sorvilan

Sorvilán dudu salah sawijining kutha pantai ing Granada, nanging ana papat ing wilayah kotamadya

Saiki kita teka ing kutha Granada cilik iki sing uga luwih dikenal tinimbang Salobreña utawa Motril. Nanging, asal-usulé wiwit abad kaping XNUMX lan kotamadya sing dijenengi duwé papat pantai sing éndah: yaiku La Mamola, Los Yesos, La Cañas lan Melicena.

Nanging Sorvilán dhuwuré meh wolung atus meter. Mulane, ora duwe pantai, sanajan istilah kotamadya nggabungake segara lan gunung kaya sawetara panggonan liyane. Ing kasunyatan, sawetara kilometer saka sandbanks kasebut sampeyan duwe Puncak Gato lan Mondragón.

Ing sisih liya, ing kutha iki sampeyan bisa ndeleng sing ayu Gereja San Cayetano, dibangun ing abad kaping XNUMX ing sisa-sisa masjid. ing sacedhake Melicena, kang dumunung ing sikil saka St Patrick kang Rock, ana menara panjaga pesisir. Lan ing Alfornon padha golek pabrik lenga lan ing Gereja San Roque, loro saka abad kaping XNUMX. Nanging, ing ndhuwur kabeh, antarane kutha pungkasan iki lan Sorvilán, sampeyan duwe Promenade Valencian, kang stands metu kanggo kaendahan sesawangan sawijining.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan sing paling ayu Kutha pantai Granada. Kita uga bisa nambah dhaptar iki Albunol, sing, sanajan ana ing daratan, nduweni pesisir sing apik ing wilayah kotamadya. Nanging, yen sampeyan ngunjungi lokasi kasebut, disaranake sampeyan uga ngunjungi Granada ibukutha, salah siji kutha paling ayu ing España. Apa ora kaya rencana sing apik?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*