Huelva, langkah demi langkah (II)

Katedral Huelva-La-Merced

Huelva, sanajan dadi kutha sing cukup lawas (paling tuwa ing Andalusia bebarengan karo Cádiz), "konstruksi anyar" banget, iki tegese owah-owahan kanthi lengkap lan saiki dadi salah sawijining sing paling modern, amarga akeh karya ing presentasi konstruksi anyar.

Kaya sing wis sampeyan ngerteni, ana artikel utama saka Huelva, ing ngendi aku nyaranake 5 sudhut ibukota Huelva. Sampeyan bisa maca iki ing kene pranala. Dina iki, kita terus menehi saran marang sampeyan 5 sudhut liyane sing apik ing kutha sing apik iki. Apa sampeyan tetep nemokake?

Katedral La Merced

Katedral La Merced, sing diperkirakan wektu eksekusi entre 1605 y 1615, nandhang sangsara, kayata umume bangunan ing Huelva, kerusakan parah ing taun 1755 amarga ana gempa bumi Lisbon, sing mbutuhake reformasi nganti abad kaping rong puluh. Sabanjure kanggo saiki yaiku Fakultas Ilmu Bisnis, sing biyen dadi rumah sakit. Katedral lan fakultas kasebut dununge ana ing ngarep kothak populer sing duwe jeneng sing padha karo Katedral, Plaza de la Merced, sing uga wis ngalami sawetara renovasi suwe-suwe. Saiki, alun-alun iki wis dadi titik pertemuan sajrone perayaan Ribbon, konser hosting lan acara liyane lan area sing asring dikunjungi utamane para pemudha ing dina-dina Natal sing paling penting.

Monumen kanggo Iman Discovery

Huelva-Monumen-Iman

Monumen Keimanan Discovery dumunung ing Tip saka Sebo, salah sawijining sudhut paling lambang ing kutha Andalusia. Monumen iki minangka gaweyane pematung Amerika Gertrude V. Withney, lan diresmekake ing 1929. Iki nuduhake pangenalan para pelaut sing ndadekake Christopher Columbus bisa teka ing Las Amerika ing taun 1492.

Wis Dhuwur 37 meter lan dibangun nganggo watu putih saka tambang Niebla. Alas kasebut dihiasi nganggo relief budaya Aztec, Inca, Maya lan Kristen. Lan ing njero, sing diakses liwat lawang ing sisih ngarep, kita bisa nemokake patung Raja-raja Katulik sing lenggah.

Marismas del Odiel

Huelva-marshes

Ngomong babagan Huelva yaiku ngomong babagan rawa. Kutha Andalusia iki ora bisa disebutake tanpa menehi jeneng rawa sing siram ing katrangan kasebut.

Iki apik banget papan alam Dununge ana ing sisih kulon kutha lan banyu segara sing asin banjur gabung karo banyu seger kali Odiel ing cangkeme. Pulo sing wujud fitur geografis iki dingerteni kabeh warga Huelva lan sawetara uga jenenge akeh perusahaan komersial: Saltés, Bacuta, Enmedio, Burro, Liebre ... Sawise dibangun mlaku-mlaku ing kayuSaka Jembatan Sifón menyang kutha-kutha Aljaraque, Punta Umbría utawa La Bota, ewonan wong nyebrang kutha sing apik banget iki kanthi mlaku utawa numpak pit.

Ing uga susun uyah, sing Dermaga Tharsis (dununge ing sisih liyane muara) lan Pusat Pengunjung Anastasio Senra sing misuwur amarga sudut pandang lan dadi papan sing luar biasa kanggo ngujo manuk sing mandheg ing rawa kita nalika lelungan saka Afrika menyang Eropa lan uga kosok baline, utamane flamingo sing apik.

Alun-alun Las Monjas

Huelva-alun-alun-alun-alun

Alun-alun iki kaya pusat saraf kutha. Sawetara lurung-lurung utama ing pusat kutha kasebut tekan, kayata Gran Vía, Tres de Agosto, Vázquez López utawa Méndez Núñez. Sajrone sejarah, wis ngalami renovasi. Ing banyu mancur lan candhi Dheweke wis dadi protagonis pirang-pirang taun bebarengan karo Biara Agustinas kuno, nanging ing taun-taun pungkasan anane tugu kanggo Christopher Columbus, digawe dening pabrikan gambar Elías Rodríguez Picón (Rociana del Condado) lan pedestrianisasi lingkungan alun-alun kasebut diwenehi pesona khusus lan dadi target foto liyane sing dijupuk wisatawan lan uga wong-wong saka Huelva mlaku-mlaku.

Arang banget yen ndeleng alun-alun kosong iki ... Ana wong ing kana: wong lawas maca koran sing lungguh ing bangku kayu, bocah-bocah dolanan bola, para pekerja teka lan kerja. Mangkene, lan minangka rekomendasi pribadi, yen sampeyan mlaku ing alun-alun iki, meh wae prentah supaya hamburger siji euro ing salah sawijining kios ing papan kasebut ... Enak banget!

Avenue Andalusia

Huelva-avenue

 

Yen sampeyan pengin ndeleng zona teka wong lan acclimated (olahraga, bocah dolanan, skating area, kafe lan bar populer) sampeyan kudu ngliwati Avenida de Andalucía. Iki misahake kutha ing sisih lor lan kidul saka "Mancur Pemadam Kebakaran" nganti "Monumen Sepakbola" ing lawang mlebu Huelva. Iki minangka wilayah pertama sing bakal sampeyan tingali yen teka saka Seville.

Minangka wilayah tengah kanthi dalan sing ana ing sisih loro lan kebak taman bermain, area kebon, kafetaria, kothak lan gazebo. Ing njero pKita bisa mbedakake rong fase: sing lawas, saka Fire Fire menyang "Monumen Kanggo Sing Nemokake", lan sing anyar, saka kene nganti bundaran "Monumen Sepakbola", sing asale saka pambangunan dalan gedhe V Centenario nalika Olimpiade Expo '92. 

Yen sampeyan pengin ngerti endi sing paling disenengi, sampeyan kudu mlaku ...

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*