Lanzarote: apa kanggo ndeleng

Lanzarote iku sawijining pulo Kapuloan Canary, lan wiwit 1993 kabeh dheweke Cadangan Biosfera. Mbayangno banjur ayu sawijining! Pulo iki minangka pulo paling gedhé nomer papat saka grup kasebut lan dikenal kanthi jeneng "pulo gunung berapi".

Dina iki kita bakal nemokake apa sing ora bisa mandheg ndeleng ing Lanzarote.

Lanzarote

Pulo iki dumunung watara 140 kilometer saka pesisir Afrika lan watara 1000 saka bawana Eropah. Seneng a iklim subtropisUdane sithik banget lan puncak paling dhuwur yaiku Las Peñas del Chache kanthi dhuwure 671 meter.

Kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan taun 1993 UNESCO ngumumake Cadangan Biosfera lan sanajan tradisional wis darmabakti kanggo tetanèn lan fishing kanggo sawetara wektu kanggo bagean iki ekonomi Sejatine dianggo watara pariwisata.

Apa kanggo ndeleng ing Lanzarote

Disebut "pulo vulkanik" sing pisanan ditemokake yaiku gunung geni. Sanajan durung njeblug wiwit taun 1824, dheweke isih aktif lan kegiatan sing ditindakake ing pertengahan abad kaping XNUMX wis ngatur relief kanthi malang apik tenan kebak basalt sing nutupi pulo ing babagan seprapat. Dina iki meh kabeh taman nasional lan kita duwe Taman Nasional Timanfaya.

Sejatine iki malang rembulan Iku apik banget lan sanajan iku mbebayani kanggo njelajah ing mlaku sampeyan bisa ngrekrut a bis wisata Sing njupuk sampeyan ndeleng kali lava lan udakara 25 kawah. Ing Montañas de fuego sampeyan bakal weruh panuntun wani mlebu bolongan aneh lan ing restoran El Diablo masakan dimasak langsung nggunakake panas panas bumi. A gumun. Yen sampeyan pengin soko luwih modern banjur aran gratis kanggo njelajah ing Mobil listrik Twizy.

Taman iki ana ing kotamadya Tinajo lan Yaiza lan Iki minangka taman nasional nomer loro ing jumlah kunjungan. Wis dadi taman nasional wiwit taun 1974 lan manggoni tlatah sing ambane watara 52 kilometer persegi, ing sisih kidul-kulon pulo kasebut.

Atraksi alam liyane yaiku Gua Jameos del Agua. Iku sistem saka guwa-guwa lemah sing kadhangkala mbukak nganti langit lan sing dina iki ngemot kolam renang, auditorium lan restoran. Kabeh dibangun ing antarane watu-watu lan banyu sing mili mudhun ing tembok.

Iku meh lanskap Fantasi lan iku digawe dening artis César Manrique. Nalika srengenge surup, musik diuripake lan ana acara gastronomi supaya duwe pesta. Gaya James Bond? Bisa dadi. Sistem guwa bisa ditelusuri kanthi bantuan panuntun.

Tujuan liyane yaiku Desa Haria, ing ndhuwur bukit, antarane tanduran tropis, omah putih lan wit kurma. Iki ngendi ana omahe seniman sing dijenengi sadurunge, César ManriqueKajaba iku, panggonan unik ngendi sampeyan bisa ndeleng studio lawas kang, kabeh ing apa biyen farm karo arsitektur pulo tradisional. Museum iki mbukak saben dina saka 10:30 kanggo 6 pm lan diakoni biaya 10 euro.

Pemukiman paling tuwa ing Kapuloan Canary yaiku Teguise, sawijining kutha sing diadegake ing taun 1402. Iku ibukutha pulo kanggo 450 taun lan iku ana ing dhuwur. Iku ngreksa akeh bangunan terkenal, wit kurma lan kothak lan ing dina Minggu pasar apik banget nyiyapake ngendi sampeyan bisa tuku kabeh saka keju kanggo tas kulit. Lan yen sampeyan wis tresna karo Manqrique lan gaweyane, sampeyan bisa ngunjungi omah liyane sing dibangun nganggo lahar lan guwa ing tetanggan Nasaret.

Desa liyane sing menarik lan apik, nanging ing sisih lor-wétan pulo kasebut Arrieta. Wis ayu pantai pasir putih, Playa de La Garita, lan dermaga karo prau nelayan. Iki minangka papan sing gampang lan apik kanggo mangan amarga ing kene Marriqueria el Charcon, tengen ana ing dermaga lan karo nyekel dina. Cooler mokal.

Yen sampeyan seneng cacti, mula sampeyan kudu ngunjungi Taman KaktusAna kabeh ukuran lan varietas, disebarake kaya ing amfiteater ing tambang lawas. Ya kabeh iki maneh Iku karya César Manqrique. Ana 4500 spesimen saka 450 spesies lan mesthi ana bar / kantin sing adol burger sing bentuke kaktus lan jus seger.

Kanggo museum ana Museo Atlántico, museum jero banyu pisanan ing Eropah, cedhak Marina Rubicon. Iki minangka marina sing cukup aktif sing nduweni kafe sing madhep segara lan ana ing ujung kidul kutha Puerto del Carmen, turis banget lan tugas gratis. Ing ngisor segara ana tokoh konkrit lan patung sing digawe dening seniman Jason deCaires Taylor.

Wektu wis njalari kabeh mau dijajah dening makhluk laut saengga dadi tontonan nyata. Lan ya, papan sing apik kanggo nyilem ing jerone 12 meter.

Uga ana blumbang alam ngendi sampeyan bisa nglangi. Iku babagan blumbang segara sing ing pesisir wétan lan kidul lan sing padha ora luwih saka tatanan rock alam kang mung sawetara langkah wis ditambahake kanggo nggawe wong liyane diakses lan nyaman. Padha katon ing segara nanging banyu sing tenang lan becik kanggo nglangi. Contone, Titik Wanita ing sisih lor lan The Charcones cedhak Playa Blanca.

Teluk minangka sektor saka pesisir kulon pulo, a pesisir vulkanik kasar sing pedunung wis digunakake kanggo nemokake kafe lan restoran. Ombak sing kadang-kadang ngetokake embun lan dadi teles, nanging pemandangane worth iku. Umumé, sing ngunjungi El Golfo mbayar kunjungan menyang Bisul, liyane saka Panggonan sing paling apik kanggo ndeleng kekuwatan segara kanthi cedhako.

Ing sisih liyane, yen seneng surfing ana Famara. Para peselancar saka sak ndonya teka ing kene, menyang wedhi limang kilometer iki, kanthi kutha sing cedhak, bar lan kafe lan hostel. Ing Pantai Papagao Iku apik banget nanging ora mung siji pantai nanging pitu, utawa luwih, seri pesisir kuning pucet ing sisih kidul, dipisahake dening watu lahar.

Dheweke wis dilindhungi supaya ora ana arus lan banyune aman. Mesthine ora mung pesisir ing pulo kasebut, nyatane ana pantai pasir ireng ing Playa del Charco de los Clicos sing duwe tebing abang lan laguna biru, yen sampeyan pengin luwih akeh warna, nanging iki duwe pasir super lembut. lan nglangi banget aman.

Guwa Ijo iku kesempatan paling apik kanggo njaluk menyang tabung lahar solidified. Ana wisata! Lan kita ora bisa lali ibukutha pulo, Arrecife, cedhak bandara, utawa sing anggun, sing teka nganggo feri saka Mirador del Río. punika a pulo cilik karo sawetara warga, ora ana dalan aspalLuwih elek yen sampeyan bisa nyewa sepeda lan mlaku-mlaku kanggo nemokake pesisir.

Akhire, ora ana trip tanpa pangan lan ngombe lan ing kasus iki Lanzarote nduweni anggur sing apik lan padha worth nyoba. Pabrik anggur lan perkebunan ana ing geria, lembah sing dadi wilayah ngembang anggur ing pulo kasebut. Lan panganan mesthi dirasakake ing restoran lan pasar, mesthi.

Day trip? Fuerteventura. Wis nyabrang dening ferry, sampeyan bisa ngunjungi Corralejo lan uga Taman Nasional Corralejo lan bali menyang Lanzarote ing wayah sore.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*