Lanzarote, luwih saka mung pantai

Lanzarote

Taun iki bakal entek mandheg, lan kanthi resolusi Taun Anyar, aku mesthi mikirake papan kanggo plancongan. Kadhangkala kayektenan lan kadhang-kadhang ora, nanging sejatine aku wis kaya ngono kepinginan kanggo nemokake pulo Lanzarote, luwih-luwih bisa ngrasakake sunar srengenge tanpa kudu ngenteni tekane musim panas. Nanging pulau iki luwih akeh tinimbang klompok pantai sing apik.

Yen aku wis mutusake ngunjungi Lanzarote, kita kudu golek tamasya sing nyenengake, supaya ora ketinggalan atraksi utamane. Minangka pulau vulkanik, a dolan menyang Taman Nasional Timanfaya Sampeyan kudu, nanging mesthine sampeyan bisa nemokake akeh perkara liyane sing bisa dideleng lan ditindakake. Mesthi wae, sampeyan uga kudu maneh mriksa pantai utama, amarga ruang alam kasebut minangka daya tarik wisata paling gedhe. Siap ngatur perjalanan menyang Lanzarote?

Penasaran ing Lanzarote

Yen ana sing disenengi nalika ngunjungi papan, mesthine impregnate kita karo adat sing lan temokake penasaran sing nggawe budaya dadi istimewa. Pulo iki minangka sing paling tuwa ing Pulo Canary, umure 180 yuta taun, ing ngarepe La Gomera, sing paling enom. Yen sampeyan krungu babagan kabut asap, dheweke bakal nuduhake bledug sing metu saka ara-ara samun Sahara, sing uga nyebabake panas banget lan uga kala-kala uga belalang. Sampeyan uga bakal krungu babagan guagua, sing nuduhake bis, lan sing dadi salah sawijining tembung sing paling mitos, sanajan asale durung pati misuwur.

Ruang alam

Alam Lanzarote dingerteni dening asale vulkanik. Minangka wilayah sing cukup garing, nanging kanthi cara sing padha duwe kaendahan sing apik, kanthi pesisir curam lan wilayah sing khas banget. Iki tegese manawa pulau iki wis digunakake minangka papan kanggo sawetara film, kayata Journey to the Center of the Earth ing taun 1976 utawa Yuta taun kepungkur ing taun 1966.

Lanzarote

El Taman Nasional Timanfaya Iki minangka salah sawijining obyek wisata sing paling apik. Iki uga dikenal minangka Pegunungan Api, sawijining zona jeblugan gunung mbledhug saprapat pulau kasebut ing antarane abad kaping 14 lan XNUMX. Ing kene ana Rute Volcanoes, kanthi jarak XNUMX kilometer sing bisa mlaku utawa muter. Ing taman iki, sampeyan bisa ndeleng anomali geoterma sing diarani, yaiku owah-owahan suhu sing ora umum ing permukaan amarga ana owah-owahan ing lemah. Liyane perkara khas sing bisa ditindakake ing taman iki yaiku kulo sing nyenengake ing mburi unta. Kunjungan biasane udakara rong jam.

Lanzarote

Lanzarote

ing Jameos del Agua Dheweke uga menarik banget, bebarengan karo Cueva de los Verdes. Jameo iki minangka bukaan ing njaba guwa vulkanik interior. Ing Jameos del Agua, sampeyan bisa mbukak tangga watu vulkanik kanggo nggayuh tlaga alam kanthi banyu bening kristal. Minangka kanggo Cueva de los Verdes, bakal melu lelungan menyang usus bumi, trowongan sing dibentuk dening Corona Volcano, salah sawijining sing paling gedhe ing planet iki. Saindhenging guwa kasebut ana 16 jameo, bukaan kanggo guwa sing beda-beda. Kunjungan iki biasane suwene sakjam, lan guwa-guwa kasebut dununge ana ing kotamadya Haría, ing sisih lor pulo kasebut. Bagean kondisine dawane sak kilometer.

Kegiatan liyane

Ing pulau iki uga ana kegiyatan liyane sing kudu ditindakake, saliyane bisa nggumunake wilayah alam kasebut. Ing Akuarium Lanzarote Sampeyan kudu dadi wong sing seneng alam laut, amarga iku sing paling gedhe ing Kepulauan Canary. Nduweni 33 akuarium kanthi atusan spesies segara. Uga ana taman banyu sing ora kaetung, kayata Aquapark in Teguise utawa Aqualava ing Playa Blanca.

Lanzarote

Tanah sing garing iki uga menehi tetanduran anggur wiwit jaman kuna, mula produksi anggur sing misuwur. Ing Museum Anggur El Grifo Dununge ana ing San Bartolomé, lan cedhak banget karo Museum Monumento al Campesino, dadi sampeyan bisa marani wong loro sekaligus. Dununge ana ing pabrik anggur lawas sing dibangun ing lava vulkanik ing abad kaping XNUMX. Ing njero sampeyan bisa ndeleng alat lawas lan nemokake budaya anggur ing pulau kasebut.

Prekara liya sing bisa ditindakake yaiku macem-macem kegiatan olahraga. Ing pesisir ana akeh olahraga, wiwit surfing nganti surfing dayung utawa surfing layangan, sing dadi modhitas anyar. Nanging, amarga dina iki kita bakal ngluwihi pantai, kita bakal mikir babagan olahraga liyane sing menarik. Ana perusahaan sing ngatur nunggang jaran liwat rute vulkanik, lan uga unta, yen sampeyan pengin luwih asli. Malah ana akeh jalur hiking sing bisa ditemokake sanajan sudhut paling cilik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*