Lingkaran Arktik

Gambar! Pixel

Lingkaran Arktik minangka wilayah perawan paling gedhe ing planet iki. Keajaiban musim salju sing terus-terusan, sanajan ngalami cuaca ekstrem lan pirang-pirang wulan peteng, Arktik duwe urip sing apik. Sawetara makhluk sing paling angel wis nggawe papan iki dadi omah,

Iki minangka samodra gedhe sing diubengi dening akeh pendaratan lan dibukak dening selat cilik sing nyambung karo Pasifik lan Atlantik. Ing perairan kasebut, sawetara negara kayata Rusia, Kanada, Amerika Serikat, Denmark, Islandia, Swedia, Norwegia utawa Finlandia bisa ndeleng siji lan sijine lan dipisahake karo es sing ngambang ing banyu.

Yen sampeyan ora wedi karo hawa adhem lan Lingkaran Arktik minangka salah sawijining papan sing durung dingerteni minangka plancong sing duwe pengalaman, mula sampeyan kudu menyang Tromso, kutha paling gedhe ing lingkaran kutub sing ana ing Norwegia. Lampu Lor pancen sekti!

Mburu Lampu Lor

Yen sampeyan dadi kekasih ekowisata, bisa dadi sebab utama sampeyan ngunjungi Tromso yaiku ndeleng Lampu Lor sing misuwur.

Dumunung meh 70 ° sisih lor ing antarane fjords, pulo lan pucuk gunung, kutha iki minangka kutha paling penting ing sisih lor negara kasebut lan sisih lor Lingkaran Arktik nomer loro sawise Murmansk ing Rusia.

Amarga dununge apik banget, ing tengah-tengah Oval Lor Lor, dadi papan sing sampurna kanggo miwiti petualangan liwat Lingkaran Arktik kaya ing Tromso, ana kemungkinan luwih akeh ndeleng Lampu Lor, tanpa preduli siklus srengenge.

Gambar | Pixel

Biasane, kanggo ndeleng lampu sisih Lor Lingkaran Arktik, luwih becik njupuk rute menyang pinggiran, nanging yen langit katon cetha, bisa ndeleng lampu sisih lor ing sisih ndhuwur kutha kasebut. Gumantung saka kahanan cuaca lan kegiatan surya, fenomena atmosfer iki bisa dideleng saka pungkasan Agustus nganti April.

Uga, amarga arus teluk, Tromso duwe iklim sing luwih entheng tinimbang tujuan liyane ing garis lintang sing padha. Suhu rata-rata udakara -4ºC ing mangsa adhem, nanging yen tujuane sampeyan ndeleng Lampu Lor elinga yen suhu bisa kisaran antara 5ºC lan -25 itC mula disaranake dikempalken kanthi tepat.

Yen sampeyan ora pengin nindakake kegiatan iki dhewe, alternatif liyane sing paling disaranake kanggo nyoba mikir babagan fenomena atmosfer kasebut sajrone sampeyan tetep ing Tromso yaiku golek safari Lampu Lor kanthi pandhuan. Ana akeh perusahaan sing bakal nggawa sampeyan menyang wilayah sing paling apik amarga sadurunge budhal, priksa prakiraan cuaca lan nggunakake informasi sing tepat kanggo mutusake arep menyang endi.

Iki minangka pengalaman sing paling lengkap lan nyenengake amarga sajrone lelungan bis, pandhuane menehi mitos babagan lampu sisih lor uga panjelasan ilmiah. Kajaba iku, sawise ing area sing dideleng, dheweke nulungi para wisatawan supaya bisa ngonfigurasi kamera supaya bisa entuk foto sing paling apik lan menehi pandhuan babagan cara motret supaya bisa entuk asil sing paling apik. Kajaba iku, nalika tamasya rampung, dheweke menehi coklat lan cookie kanggo para pendhuwur sing bisa dadi panas awak.

Tromso kalebu alam kanthi bentuk murni

Gambar | Pixel

Tromso dununge ana ing jantung alam arktik sing diubengi gunung lan fjords. Kasunyatane, dheweke pancen cedhak karo pusat kutha nganti bisa dideleng saka dalan gedhe.

Cara sing apik kanggo ngerti lanskap ing sekitar kutha iki yaiku nggabungake pengalaman ndeleng Lampu Lor karo segara lan segel sing bisa ditemokake mung 30 nganti 45 menit nganggo mobil saka tengah. Sampeyan uga bisa milih numpak giring sing ditarik huskies. Ing jaman biyen dadi alat transportasi sing umum banget amarga huskies minangka kewan sing kuwat banget sing bisa narik sledane kanthi kecepatan dhuwur liwat es lan salju.

Wisata paling disaranake ing sisih Lingkaran Arktik iki amarga sampeyan bakal bisa ngrasakake ikatan antarane manungsa lan segawon ing lingkungan sing angel banget. Akeh perusahaan lokal sing nawakake wisata iki miturut kabutuhane para plancong lan pengalaman sing dikarepake. Sledding lan ngrawat huskies minangka pengalaman sing ora bisa dilalekake.

Rendhem budaya sing sugih

Gambar | Pixel

Yen wis rampung njelajah alam ing bunderan Arktik iki, sing sabanjure yaiku nyelehake budaya kutha iki.

Ing tangan siji, sampeyan bisa ngerti macem-macem gereja ing Tromso. Sing paling difoto yaiku gereja Tromsdalen kanthi arsitektur khas. Dheweke dikenal minangka Katedral Tromso nanging sing sejatine mung dadi paroki sing dibangun dening arsitek Jan Inge Hovig. Wangun piramida sing apik ora bisa dingerteni lan akeh teori nyebar babagan maknane. Ana sing ujar katon kaya gunung es lan liyane uga kaya pulau Haja.

Sanajan dikenal minangka katedral, sejatine ana loro katedral beda ing Tromso: Protestan (gaya neo-Gothic wiwit abad kaping XNUMX) lan Katulik (paling lor ing jagad iki), kalorone digawe saka kayu.

Saliyane, ing kunjungan menyang Museum Polar sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan sejarah penjelajahan Arktik. Wiwit tanggal 1830 lan ing njero ana bagean sing khusus kanggo mburu segel, umur para jebakan ing sisih lor negara kasebut, panjelajah Amundsen, lsp.

Liyane papan sing paling apik ing Tromso cedhak Museum Polar kanggo ngerti babagan urip kaya ing jaman biyen yaiku Skansen, omah paling tuwa ing kutha kasebut. Iki dibangun minangka stasiun bea cukai ing taun 1789 lan diubengi karo omah-omah cilik sing dibangun ing abad kaping XNUMX lan taman sing apik.

Sanajan adhem, kutha iki nduweni urip budaya sing akeh lan akeh prekara penting kayata Minggu Sami, Polar Night Half Marathon, Festival Film Internasional Tromso utawa Festival Aurora Borealis ditindakake nalika musim salju. Acara liyane sing disenengi para pengunjung kalebu konser Malam Taun Baru lan konser Lampu Lor ing Katedral Arktik. Aja kantun!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*