Lingkungan New York

Gambar | Pixel

New York minangka kutha kosmopolitan lan salah sawijining kutha paling penting ing Amerika Serikat. Iki dipérang dadi limang boroughs sing dikenal minangka borough New York, sing masing-masing kanthi swasana sing beda lan unik: Bronx, Queens, Brooklyn lan Manhattan.

Bronx

Bronx ing sisih lor New York, dipisahake saka Manhattan karo kali Harlem. Jenenge duwe jeneng Jonas Bronck, wong Walanda sing nggawe pemukiman pertama minangka bagean saka koloni Nederland ing taun 1639. Kabupaten iki dadi bagean saka kutha wiwit taun 1874 lan nguwasani 109 kilometer persegi, meh ukuran kaping pindho saka Manhattan sanajan luwih sithik warga.

Ing taun 1970-an, pengangguran lan kemiskinan sing dhuwur nyebabake tingkat kriminalitas saya mundhak lan Bronx meh ora bisa dipanggoni, dadi misuwur ing film lan serial televisi. Sanajan saiki isih ana sawetara wilayah sing konflik, sing sejatine kahanane saya apik wiwit saiki.

Gambar | Pixel

Bandulan rap lan hip hop, salah sawijining cara sing paling hebat kanggo ngerteni kabupaten iki yaiku liwat tur kanthi pandhuan, amarga kita bisa sinau anekdot lan penasaran sing ora bisa dingerteni. Sampeyan uga bisa nindakake tur sing kontras, ing bis, kita bisa ndeleng prabédan sing ana ing antarane lingkungan sing beda-beda.

Para penggemar bisbol ora bisa kliwat kesempatan kanggo ndeleng game sing disedhiyakake ing New York. Stadion Yankee saiki minangka modhale sing asli, sing ditutup ing taun 2008. Setahun sabanjure, Stadion New Yankee diresmekake ing South Bronx kanthi kapasitas meh 50.000 wong.

Papan liyane sing bisa dikunjungi ing Bronx yaiku Taman Botani New York, sing duwe 50 kebon, dadi salah siji sing paling gedhe ing Amerika Serikat. Taman botani uga ngemot wit-witan lan tanduran asli wiwit New York didegake. Keajaiban sejati.

Sawise ing Bronx, sampeyan pengin ngunjungi kebun binatang, sing paling gedhe ing planet iki. Dununge ana ing Taman Bronx, sisih kidul Taman Botani New York. Rencana sing apik kanggo ditindakake sajrone plancongan ing New York minangka kulawarga amarga dheweke bakal seneng campuran taman dolanan lan kebon binatang, ing endi bocah bisa menehi panganan sawetara kewan kayata wedhus utawa llamas. Saiki duwe udakara 4.000 spesies sing sumebar ing 107 hektar, sawetara ana ing bebaya kepunahan.

Saliyane, Bay Plaza ing Bronx minangka pusat blanja paling gedhe ing New York. Wis telung jubin lan omahé toko-toko sing bisa tuku souvenir. Uga ana papan sing bisa dipangan ing kene, nanging amarga Bronx minangka lingkungan multikultural, sampeyan bakal nemokake macem-macem jinis panganan kanthi rega sing larang.

Queens

Dumunung ing sisih lor Brooklyn lan nuduhake wates karo Bronx lan sisih wétan karo Manhattan. Wilayah kasebut jembar 283 km2 lan udakara 2,3 yuta jiwa, dadi kabupaten paling padhet nomer loro ing New York lan salah sawijining wilayah paling budaya.

Gambar | Wikipedia

Sanajan ora apik kanggo turis, ana sawetara panggonan sing pantes dikunjungi nalika lelungan menyang New York. Salah sijine yaiku MoMA PS1, pusat seni modern sing kalebu Museum Seni Modern sing misuwur ing Manhattan. Papan liyane sing apik banget yaiku Museum Gambar Ngalih, khusus kanggo produksi audiovisual, teknologi lan bentuk seni sing ana gandhengane. Koleksine kalebu wiwit saka piranti sadurunge film sinematografi, nganti demonstrasi pangembangan digital paling anyar, nganti koleksi memorabilia sing mesthi bakal disenengi para pecinta film.

Museum liyane sing wajib ditonton ing kene yaiku Museum Ratu sing ana ing Flushing Meadows Park, sing duwe koleksi permanen lan plancongan, utamane seni modern kontemporer.

Ngomong babagan Flushing Meadows, iki uga Pusat Tenis Nasional USTA Billie Jean King, ing endi Terbuka AS dimainake wiwit taun 1978. Ratu misuwur amarga acara olah raga lan ing kene sampeyan bisa ndeleng omah New York Mets, tim bisbol paling penting nomer loro ing New York.

Brooklyn

Wiwit taun 1898, Brooklyn dadi salah siji saka limang wilayah ing New York lan sadurunge dadi kutha paling gedhe nomer papat ing Amerika Serikat ing mburi New York, Chicago lan Philadelphia. Jeneng kasebut asale saka kutha Breukelen, ing Walanda lan luwih saka 2,6 yuta ing Brooklyn minangka kabupaten sing paling akeh pendhudhuk sing keturunan Rusia, Italia, Jamaika lan Jussian manggon bebarengan. Landa utawa Ukraina, antara liya.

Ana akeh sing kudu ditindakake ing Brooklyn kanggo seneng-seneng. Kanggo miwiti kunjungan, sampeyan bisa menyang jembatan terkenal sing nyambung karo distrik Brooklyn lan Manhattan, sing dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX lan nalika semana dadi jembatan gantung paling dawa ing planet iki. Ing ngisor iki ana lingkungan sing apik banget sing diarani DUMBO, papan sing kebak seniman, toko, restoran lan galeri seni. Uga ana Taman Jembatan Brooklyn, saka ngendi sampeyan bisa njupuk foto luar biasa ing kutha Manhattan.

Gambar | Pixel

Ngomong babagan fotografi, mesthine sampeyan pengin nggawe immortalize riko menyang Brooklyn kanthi lunga menyang lingkungan Brooklyn Heights kanggo njupuk gambar omah-omah Victoria sing apik sing ana ing lingkungan perumahan kasebut kanthi pemandangan Manhattan sing apik.

Kegiatan liyane sing kudu ditindakake ing distrik iki yaiku nekani game Brooklyn Nets ing Barclay's Center. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining rencana paling apik kanggo kulawarga lan para penggemar NBA.

Wisata sing nyenengake kanggo bocah-bocah ing Brooklyn yaiku Pulau Coney, utamane ing wulan sing luwih panas ing taun iki. Ana taman hiburan lan boardwalk diantrek karo warung panganan. Loro-lorone warga lokal lan turis seneng pantai nalika musim panas lan sing paling apik yaiku kanthi gampang tekan metro.

Manhattan

Ing Manhattan, kita bisa nemokake New York sing paling khas lan populer. Distrik kasebut minangka pedunung paling gedhe ing New York lan dadi pusat budaya, finansial lan komersial paling gedhe ing saindenging jagad.

Pulo Manhattan gedhe banget, dipérang dadi telung wilayah, Downtown, Midtown lan Uptown. Downtown minangka wilayah sing lair ing New York sing saiki ngerti lan ing endi lingkungan sing paling apik ing Manhattan, kayata Distrik Keuangan (ing endi sampeyan bisa ndeleng Wall Street, Pusat Perdagangan Dunia utawa Taman Baterai), Soho, Tribeca, Chinatown , Little Italia utawa Villa Wétan.

Gambar | Pixel

Midtown papane lambang New York kayata Grand Station, Empire State, Chrysler Building, Rockefeller Center, St. Patrick's Cathedral, Times Square lan MOMA.

Wilayah Uptown kurang dikunjungi amarga wilayah kasebut luwih akeh, sanajan ngemot papan-papan lambang sing kudu dikunjungi, kayata Central Park, taman kutha paling gedhe ing New York lan salah siji sing paling gedhe ing saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*