London uga duwe arsitektur modern

Bangunan London

Akeh kutha sing umure wis pirang-pirang abad ora duwe ciri khas arsitektur tartamtu. Dheweke wis urip pirang-pirang atus taun kepungkur lan bisa uga ngalami perang utawa krisis internal, mula dalan lan bangunane nggambarake eksistensi sing dawa kasebut.

Ibukutha Inggris minangka salah sawijining kutha kasebut. Kanthi pirang-pirang abad kepungkur London wis nglumpukake gaya arsitektur sing beda lan katon ing umum, bangunan pribadi lan institusi liyane utawa desain kutha. Nanging kasunyatane, ing pirang-pirang dekade kepungkur, dheweke wis dadi kutha arsitektur modern apik tenan. London wis dianyari nganti abad kaping XNUMX.

Babagan london

London skyline

London minangka ibukutha Inggris lan jantung politik, budaya lan ekonomi. Dununge ana ing pinggir kali Thames lan umure rong ewu taun. Iki diadegake dening wong Roma lan wis sajrone jeneng kasebut Londinium lan wilayah kasebut yaiku Inggris Roma.

Nalika Kekaisaran Romawi tiba ing kene, kedadeyan ing sisa Eropa kedadeyan: suku barbar maju ing kutha kasebut lan a Padunungan Anglo-Sakson njupuk wujud. Sanajan ngalami invasi Viking, London ora bakal runtuh maneh lan bakal ngalami jaman abad pertengahan lan periode berturut-turut.

Kanthi cara iki, kita bisa ndeleng ing lurung-lurung sing ana conto arsitektur beda: Renaissance Abad Pertengahan, Georgia lan kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, wiwit sawetara nganti pirang-pirang bagean conto arsitektur modern paling apik ing donya.

Arsitektur modern ing London

Akeh conto arsitektur modern sing paling apik padha ing kabupaten finansial. Kita duwe Bangunan Lloyd, sing Kubah Milenium, Menara Heron, sing Jembatan Milenium, sing Jembatan Shard London, Ing Gherkin, ing London Eye, ing Menara 42 lan London City Hall antara liya. Ayo goleki sawetara sing luwih khusus:

Ing Gherkin

Gherkin saka London

Jeneng asli iki bangunan London sing apik iku 30 St Mary Ax. Iki minangka pencakar langit komersial ing distrik finansial. Konstruksi diwiwiti ing taun 2003 lan rampung setaun mengko. Nduwe 41 jubin lan dhuwure 180 meter. Bangunan kasebut manggoni papan bangunan khusus kanggo perdagangan lan finansial sing rusak nalika nyerang IRA ing taun 1992.

Iki bangunan hemat energi, duwe sistem ventilasi alami lan sistem sing mbantu ngreksa panas lan adhem, gumantung karo musim.

Menara Heron

Menara Heron

Pencakar langit iki Dhuwure 230 meter berkat tiang 28 meter. Yaiku bangunan paling dhuwur ing london. Konstruksi diwiwiti ing taun 2007 lan rampung ing taun 2011. Wis akeh area mlebu lan resepsi ana akuarium kanthi luwih saka 1200 iwak. Iki minangka akuarium pribadi paling gedhe ing negara kasebut.

Uga ana bar - restoran ing lantai siji lan lantai 38 nganti 40 restoran lan khas langit - bar kanthi teras njaba sing tekan elevator sing apik, yaiku transparan.

Menara 42

Menara 42 London

Es salah sawijining pencakar langit paling dhuwur ing London lan dibangun kanggo omah kantor Westminster National Bank. Iki dibangun ing taun 70an lan kabuka kanthi resmi ing taun 1981. Ratu Elizabeth II nindakake kanthi gala lan kabeh perkara. Duwe Dhuwur 183 meter lan mung ing taun 2009 Menara Heron ngungkuli pamaréntahan kasebut sawise telung puluh taun pamaréntahan.

Iki minangka bangunan kantor komersial lan kantor pusat perusahaan. Ing taun 90an ngalami serangan IRA Iki nyebabake kerusakan parah lan kudu dipulihake ing njero njaba.

London City Hall

Bale kutha London

Iki minangka kursi pamrentah kutha lan ana ing pesisir kidul Thames. Duwe desain sing rada ora biasa sing ngetrapake ide ngirit energi kanthi nyuda permukaan struktur kasebut dhewe. Ora bisa digunakake, miturut panaliten mengko.

Ana sing mbandhingake bale kutha London karo endhog utawa topeng darth vader, saka Star Wars lan kanthi rasa kurang sithik, uga ana sing ngarani "testis kaca". Apa sampeyan mikir Ing babagan desain, duwe 500 meter dalan elips padha karo Museum Guggenhaim ing New York sing diwiwiti saka pangkalan nganti pungkasan 10 bangunan crita.

Duwe dek pengamatan sing kadang mbukak kanggo umum, nanging nalika mlaku-mlaku ing trotoar sampeyan bisa ndeleng interior bangunan lan lingkungane.

Bangunan Lloyd

Interior bangunan Lloyds

Bangunan modern iki yaiku ing kabupaten finansial lan minangka salah sawijining kantor pusat Omah Asuransi Lloyd sing terkenal. Iki dibangun ing taun 70an lan diresmekake ing pertengahan taun 80an, maneh karo tangan Ratu.

Bangunan modern iki nduwe lift, tangga, stasiun listrik lan pipa ing njaba, kanthi gaya Pusat Pompidu¡ou ing Paris. Dumadi saka telung menara utama ditambah telung menara jasa ing saubengé ruang persegi panjang tengah.

Aula pusat, ing AtriumWis langit-langit kaca sing mundhak banget lan ana papan sing mbukak lan eskalator ing endi wae. Ngukur total 88 meter, nduwe 14 jubin.

London Eye

London Mripat ing London

Es setir ferris ing London, sesanti modern roda Ferris klasik sing kita deleng ing kutha-kutha liyane ing saindenging jagad. Kali iki ana ing pinggir kali kidul lan uga dikenal minangka Roda Milenium. Dhuwure 183 meter lan dhiameter 120 meter.

Rodha Ferris dibangun ing taun 1999 lan iku rodha Ferris paling dhuwur ing donya nganti Nanchang dibangun, nanging isih ana paling dhuwur ing Eropa. Akeh baja, akeh kabel lan sawetara gondola hebat sing katon kaya fiksi ilmiah.

Kubah Milenium

Kubah Milenium ing London

Nalika perayaan wiwitan milenium kaping telu ing London diwiwiti, bangunan iki dibangun ing semenanjung Greenwich, ing sisih kidul-wétan kutha. Pameran ing njero berlangsung nganti Desember 2000.

Es salah sawijining kubah paling gedhe ing saindenging jagad. Putih lan duwe 12 menara kuning, siji kanggo saben wulan taun utawa siji kanggo saben jam, kita wis ana ing Greenwich. Kubah Dhuwure 52 meter ing tengah lan digawe bagean karo fiberglass tahan kanggo lumaku wektu.

Isin

Jembatan beling

Yaiku bangunan pencakar langit 95 lantai. Wis luwih sithik tinimbang 300 dhuwure meter lan wiwit dibangun ing taun 1999 supaya rampung ing taun 2012. Yaiku dirancang dening Renzo Piano, arsitek terkenal kanthi pirang-pirang bangunan lan struktur modern sing apik.

Sampeyan wis bentuk spiralKayane muncul saka kali, akeh gelas lan miturut pendapat saya, katon alus. Iki bangunan efisien ing konsumsi energi lan ing jubin kasebut dununge kantor bisnis, restoran, sekolah bisnis kadang-kadang, kantor Al Jazeera ing London, hotel, restoran lan observatorium.

Jembatan Milenium

Jembatan Milenium London

Punika a jembatan pejalan kaki baja suspensi sing nyabrang kali Thames. Link kutha karo Bankside. Digawe ing telung bagean, saben luwih dawa lan luwih dawa, nganti tekan jembatan a dawane total 325 meter dilereni nganggo kabel, wolung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*