Monako, negara mewah

Sawise Vatikan, Monako minangka negara paling cilik nomer loro ing donya, lan kanthi paradoks minangka sing kapisan ing kapadhetan pedunung. Dumunung kanthi geografis ing Costa Zul, ing antarane Laut Mediterania lan Prancis, Monaco saiki dadi gambar kemewahan lan debauchery. Kemewahan ing Formula 1, kapal pesiar ageng, toko firma mode utama utawa bocah-bocah wadon nganggo bikini ing lengen sawetara wong tuwa sing sugih; lan debauchery umum swarga kadonyan cocog mung kanggo sawetara wong sing bejo.

-Cara lunga-
Monaco ora duwe bandara. Sing paling cedhak yaiku Nice, udakara 40 km. Iberia, Spanair, Air France, Air Europa lan sawetara perusahaan murah nempuh perjalanan saka ibukutha Spanyol utama.
Saka Nice, sampeyan bisa tekan Dhasar kanthi taksi, sepur utawa helikopter.

-Won turu-
1.Istana Pelabuhan Hotel: 4 lintang, ing jantung Monte Carlo. Kamar dobel, 195 euro / wengi.
2.Fairmont Monte Carlo: 4 lintang. Hotel mewah sing ana ing Monte Carlo, ing pinggir segara. Iki minangka salah sawijining sing paling gedhe ing Eropa babagan kapasitas, kanthi total 610 kamar. Kamar dobel, 235 euro / wengi.
3. Istana Hotel Vista: Nyengsemaken. Dumunung ing sisih ndhuwur tebing ing Teluk Monte Carlo. Kamar dobel 147 euro / wengi
4.Duta Besar Hotel Monaco: Dumunung ing papan sing istimewa, sawetara meter saka Plaza del Casino lan Istana Pangeran. Kamar dobel, 100 euro / wengi.

-Apa sing kudu dideleng-
1.Taman endah lan gramat observatorium: Dibukak ing taun 1933, taman iki menehi pilihan kembang sing paling eksotis ing planet iki. Grotok observatorium, mbukak kanggo umum 20 taun mengko, minangka rongga ngisor lemah sing digawe dening sawetara guwa sing kebak stalagtite lan stalagmit.
+ Alamat: Boulevard du Jardín Exotique´
+ Kunjungan: 15 Mei nganti 15 September saka 9 nganti 19 pm / 16 September nganti 14 Mei wiwit 9 nganti 18 sore- Dibukak kabeh taun kajaba tanggal 25 Desember lan 19 November, dina preinan nasional. Wong diwasa, 6.90 euro. Saka umur 6 nganti 18 taun, 3.60 euro. Luwih saka 65, 5.30 euro.

2. Museum Oseonografi: Didhukung dening Albert I lan dibangun ing taun 1910 kanthi mupangat mupangat saka Kasino Monte Carlo. Iki uga lembaga riset kelautan. Jacques Custó ngedegake papan makarya ing kene.
+ Kunjungan: Juli nganti Agustus, wiwit jam 9 esuk nganti 21 wengi. Wiwit wulan September dumugi Juli, jam 9 dumugi jam 30:19 sonten
Katedral 3 Monako: Katedral San Nicolás utawa Monaco, dibangun ing taun 1875. Ing njeroné pantheon kerajaan kulawarga Grimaldi, kanthi sisa-sisa saga kerajaan sing bisa mati. Saka September nganti Juni lan tanggal 6 Desember (perayaan Saint Nicholas) koor "Penyanyi Cilik Monako" nyanyi nalika misa saben Minggu jam 10 esuk.
4. Istana Pangeran: Ing Monaco-Ville, dununge kursi pamrentahan, Istana Pangeran digunakake, dibangun ing tengah abad kaping 11. Sajrone sejarah sing dawa, dheweke dibom lan dikepung karo macem-macem kekuwatan asing. Minangka papan dununge Pangeran Monaco lan mung bisa dikunjungi nalika ora ana. Ganti penjaga kasebut saben dina jam 55:XNUMX.
+ Alamat: Place du Palais
5. Museum Souvenir Napoleon: Objek pribadi, sandhangan lan potret Napoleon lan Josephine ditampilake.
+ Kunjungan: Desember nganti Mei, wiwit dina Selasa nganti Minggu. Juni nganti Oktober, saben dina wiwit jam 9:30 nganti 18:30
6. Kasino Montor Carlo: Dirancang dening Charles Garnier, sing tanggung jawab kanggo Opera Paris sing megah, bangunan kasebut didominasi dekorasi Louis XV sing mewah. Kasino kasebut dipérang dadi macem-macem kamar: Amerika Room, White Room, kanthi panel réplika saka Three Graces, the Pink Room, kanggo para perokok, lan Ordinaire lan Privés Room, kanggo main. Iki minangka salah sawijining kasino paling penting, mewah lan pilih ing saindenging jagad.
+ Kunjungan: Kabeh wong bisa ngunjungi Kasino lan nyelehake dhuwit ing mesin slot utawa roulette. Mung kanthi pambayaran sadurunge, sampeyan bisa ngakses Kamar Gaming kanthi taruhan paling dhuwur, uga dibutuhake ikatan. Bukak saka jam 10 esuk lan ora nutup nganti pungkasan ditindakake.

-Kang endi mangan-
1. Bar Bar:
Kuningan karo desain avant-garde. Daging paling apik saka Irlandia, Argentina lan AS sing dimasak kanthi gaya Eropa.
+ Alamat: 42, quai Jean-Charles Rey
2. Miramar: Kanthi pemandangan Bay Bay Monaco sing ora bisa dikalahake, dununge ing tengah Monte Carlo, rong meter saka Kasino, restoran Miramar nawakake macem-macem produk Mediterania paling apik.
+ Alamat: 1, avenue Président JFKennedy.
3. Sarriet: Koki enom Henri Geraci nyenengake para pengunjung kanthi masakan avant-garde sing digawe pengaruh lan aroma lokal. Iwak iku enak banget.
+ Alamat: 9, avenue Prince Pierre.

-Campuran: Monako minangka kutha mewah. Aja lali mlaku-mlaku liwat plabuhan lan prau gedhe kasebut. Ing mangsa panas sampeyan bisa ndeleng karakter kanthi macem-macem Flavio briattore, Tiger Woods lan akeh kaendahan enom saka saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   yunior lora ngandika

    Jebule Monaco pancen ayu banget, apik ing sawijining dina aku ora bakal duwe sumber daya, nanging aku ngerti yen bakal lunga menyang negara sing apik sing diberkahi Gusti Allah.

  2.   Arantxa ngandika

    Monako mung… ayu !!

  3.   yadira ngandika

    Monaca heremoso !!!! Muga-muga bisa lunga sawetara dina karo bojomu !!!

  4.   sarees ngandika

    Monaco, minangka impianku, wiwit cilik banget aku wis ngetutake pangerane kanthi langkah demi langkah saka GRACE sing ora bisa dilalekake menyang Alejandra cilik, aku pengin sawijining dina ora mung ing impenku bisa ngunjungi kepala sekolah sing ayu.

  5.   Lindsay ngandika

    Aku mesthi ngimpi pangeran lan putri ... kaya ngimpi adhas lan monako minangka negara sing menehi aroma kepala sekolah sing dicampur karo romansa ... Muga-muga bisa dolan lan nulis buku sing apik ...