Desa biru Maroko

Gambar | Pixel

Sanajan bisa uga ora misuwur ing saindenging jagad iki minangka ara-ara samun Sahara, uga ora misuwur kutha kaya Marrakech utawa Fez, Kutha Maroko sing apik iki, tanpa mangu-mangu, sing paling fotogenik ing sisih lor negara kasebut amarga kebon omah sing putih kanthi warna biru wiwit saka indigo nganti India nganti kobalt. Kutha khusus banget sing ora bisa dilalekake nalika sampeyan menyang Maroko utawa sajrone nginep ing Ceuta amarga kutha iki cedhak banget karo tapel wates Spanyol, udakara 100 km.

Dikenal kanthi jeneng Chaouen, Xauen utawa Chefchaouen, kutha iki dununge ana ing gunung Pegunungan Tisouka lan Megou, ing Pegunungan Rif. Apike, jeneng Chefchaouen ing Berber tegese "ndeleng sungu", nuduhake bentuk asli kaloro bentuk landform.

Asal saka kutha

Didegake dening mullah ing abad kaping XNUMX, Chaouen ditambahi dening wong-wong Yahudi lan Muslim sing menehi hawa kutha Andalusia lan akses menyang papan iki ora diidini kanggo wong non-Muslim nganti abad kaping XNUMX. Wiwit kuwi, akeh turis sing budhal menyang kutha Maroko iki kanggo gumun karo warna biru sing apik sing sumebar ing tembok madinah menyang lemah lan ing lurung-lurunge.

Biru cahya sing dicampur karo putih ngasilake warna sing khas banget kaya warna langit. Kasunyatane, pedunung nggunakake nada iki kanggo ngresiki papan kasebut, nggawa kesegaran lingkungan lan diresiki.

Gambar | Pixel

Apa sing kudu dideleng ing Chaouen?

Sawise ing Chaouen, mula kudu mlaku-mlaku kanggo ngerteni pusat sejarah kasebut. Kanggo ngakses madinah, luwih becik mlebu liwat lawang utama banjur munggah ing gang sing tumuju pusat saraf kutha, alun-alun Uta el-Hamman.

Ruangan iki minangka souk sing sejatine kebak toko suvenir, sandhangan lan kerajinan, dikunjungi para pengunjung lan warga lokal sing browsing utawa ngombe kopi ing salah sawijining kafe. Saka kene gang liyane kaya souk diwiwiti ing sisih tengen, sing tumuju ing mburi bètèng sing ana ing alun-alun.

Bèntèng iki minangka bèntèng lawas sing, sawise dirampungake, omahé museum etnografi cilik, kanggo sinau luwih lengkap babagan sejarah lan adat istiadat ing papan iki.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Masjid Agung wiwit abad kaping XNUMX, sing nuduhake menara segi wolu sing dadi konfigurasi sing ora biasa ing mesjid-mesjid Maroko.

Saka umbah-umbah komunal Ras el Ma nganti pungkasan lan undhak-undhakan, yen sampeyan penggemar fotografi, sampeyan ora bakal bosen nemokake sudhut kasebut.

Gambar | Pixel

Sekitare

Ing kutha monumen kasebut menarik nanging lingkungan Chefchaouen uga bisa dikunjungi. Kaya ngono ing taman alam Akchour Chefchaouen, sing ana banyu terjun, jurang lan alas pinus sing asri banget. Kanggo nindakake plancongan ing papan iki, titik wiwitan bisa diarani Puente de Dios, lengkungan alami sing dawane 35 meter.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*