Museum Reina Sofia

Bebarengan karo Museum Prado lan Thyssen - Museum Bornemisza, Museum Reina Sofía dadi segitiga seni sing diarani Madrid. Telung galeri seni sing paling penting ing jagad iki sing ngreksa karya seni lukis saka pirang-pirang sejarah.

Didhisiki ing taun 1992, Museum Reina Sofía nawakake pengunjung seni koleksi kontemporer saka seni Spanyol kontemporer lan terus wektu Museum Prado ora nutupi, wiwit nampilake karya wiwit taun 1881, taun lair saka seniman Pablo Picasso.

Bangunan Reina Sofía

Arsitek karya Francisco Sabatini, museum iki dununge ana ing Rumah Sakit Umum Lawas Madrid, sing ditambahi sawetara taun kepungkur dening Jean Nouvel kanthi bangunan modern sing kasusun saka kanopi aluminium lan seng sing gedhe sing ana auditorium, perpustakaan lan aula pameran anyar.

Ing Taman Retiro, Museum Reina Sofía duwe rong papan liyane ing kutha kasebut: Istana Velázquez lan Istana Kristal, sing dadi pameran sementara.

Mula, Museum Reina Sofía dipérang dadi rong bangunan sing diarani Sabatini lan Nouvel, ditambah loro papan pameran ing Retiro Park: Istana Crystal lan Istana Velázquez sing ana pameran sementara.

Museum Reina Sofia

Asale museum

Wiwitane, tujuane yaiku nganakake pameran sementara, nanging mengko diputusake dadi museum negara, lan dibaptis dadi Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Status anyar minangka museum nasional nyebabake kabijakan aktif tuku lan utangan, kanthi tujuan nawakake repertoire seni Spanyol sing mantep karo arus seni internasional.

Koleksi

Sanajan diwiwiti kanthi nampilake karya para seniman abad kaping XNUMX sawise Francisco de Goya, pirang-pirang taun kepungkur kalebu gambar-gambar anyar sing digambarake karo lukisan abad kaping-XNUMX, sing dadi terkenal ing museum lan nggawe lukisan abad kaping-XNUMX ing latar mburi.

Museum Reina Sofía nawakake koleksi lukisan kanggo tamu kanthi pelukis Spanyol kayata Pablo Picasso, Salvador Dalí lan Joan Miró. Lukisan sing paling misuwur ing museum kasebut yaiku Picasso's Guernica, digawe kanggo ngelingi pengeboman udara tragis ing kutha Basque nalika Perang Sipil.

Kanggo ngunjungi museum, para penggemar seni modern butuh pirang-pirang jam, amarga museum kasebut pancen jembar. Penasaran kudu antara siji lan rong jam kanggo ngunjungi bagean sing paling penting lan ndeleng karya utamane.

Tur seni kontemporer

Itinerary liwat sejarah seni kontemporer Spanyol dipérang dadi telung macem-macem papan: "gangguan abad kaping 1900: utopias lan konflik (1945-1945)", "Apa perang rampung? Seni kanggo donya sing beda-beda (1968-1962) "lan" Saka pambrontakan nganti postmodernitas (1982-XNUMX) ".

Ing kene kita bisa nemokake karya sing paling misuwur ing galeri: Picasso's Guernica. Dipamerake dening pamrentah Republik ing Eksposisi Internasional ing Paris ing taun 1937, mural iki ngungkapake kasusahan sing ditindakake dening pengeboman Guernica ing wulan April taun sing padha.

Koleksi Telefónica ing Reina Sofía

Wiwit November 2017, koleksi Cubist Foundation Telefónica wis ditambahake ing pameran Museum Reina Sofía. Liwat pameran iki, kita bisa sinau babagan taun-taun pusat Kubisme lan puluhan taun sabanjure.

Jadwal

  • Senen nganti Setu: wiwit 10:00 nganti 18:00 nganti 21:00 (gumantung karo wektu taun).
  • Minggu: wiwit 10:00 nganti 19:00 pm (bisa beda-beda).
  • Dina Selasa ditutup.

Rega tiket

  • Pendaftaran umum: € 10. Yen sampeyan tuku online € 8.
  • Siswa ing umur 25 taun, kertu pemuda, lan ing umur 18 taun: mlebu gratis.
  • Kaya dene Museum Prado, sampeyan uga bisa tuku tiket sing valid nganti rong dina, regane € 15.
  • Diakoni gratis: Senin saka jam 19:00 nganti 21:00, Rebo nganti Setu saka 19:00 nganti 21:00 lan Minggu saka 13:30 nganti 19:00.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*