Hoi An, mutiara Vietnam

Gambar | Para Wisatawan

Vietnam minangka papan kaendahan eksotis lan alam sing budayane mesthi apik banget lan desa-desa desa bukit tradisional cilik urip bebarengan karo megacities sing rame lan dinamis.

Ing taun-taun pungkasan, Vietnam wis ngucapake kabeh lelungan amarga warisan alam sing sugeh, utamane amarga pantai pesisir lan taman alam sing luar biasa sing Phong Nha-Ke Bang minangka Situs Warisan Dunia.

Temokake budaya tradisional negara Asia sing apik iki kalebu bab liya amarga pengaruh budaya saka negara-negara sing beda-beda kaya China utawa Prancis.

Ing sawetara titik kabeh wong wis krungu babagan Hanoi, ibukutha Vietnam. Nanging, kutha sing duwe pakurmatan dianggep paling ayu yaiku Hoi An, sing dununge ing tengah-tengah negara kasebut. Ing kiriman sabanjure, kita bakal fokus ing Hoo An, supaya sampeyan bisa ngerteni luwih becik karo mutiara Vietnam.

Hoi Pusat Sejarah

Amarga Hoi An minangka kutha cilik, mula gampang mlaku ing dalan kanthi mlaku utawa nganggo sepeda. Akeh-akehe sing mlaku-mlaku dadi sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi dawa lan ngalem bangunan sing digawe wong Tionghoa ing kene luwih saka satus kepungkur. Saiki, sawetara wis diowahi dadi toko kanggo turis, sanajan ana omah sing isih dijaga.

Kanggo mlaku liwat lurung-lurung ing Hoy An, kudu diangkut menyang wektu liya. Kanthi dhawuhe Unesco, luwih saka XNUMX bangunan bersejarah wis dilindhungi, mula katon mirip banget karo abad kepungkur.

Pagodas, omah tradisional, kuil, bangunan mulia ... papan sing istimewa iki lan ora ana lalu lintas menehi kutha swasana kaya ngimpi kaya jaman biyen. Ora kaget, iki dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1999.

Apa sing kudu dideleng ing Hoi An?

Gambar | Pinterest

Jembatan Jepang

Mung kanggo mikir jembatan iki, luwih becik dibukak ing Hoi An. Kaendahan estetis sing apik banget dibangun ing sadawane Kali Thu Bon dening komunitas pedagang Jepang ing kutha kasebut kanggo nggabungake Chinatown karo Jepang.

Jembatan kasebut minangka konstruksi dawane 20 meter sing nyambungake rong lurung utama kutha kasebut: Nguyen Thi Minh Khai lan Tan Phu. Iki kalebu atap kayu sing ditutupi jubin, pegangan kayu lan tembok sing ditutup kanthi warna abang sing ora bisa diremehake.

Saben pungkasan dijaga karo pasangan patung kewan sing bentuk kethek lan segawon. Interioré dilengkapi dekorasi sing rumit lan misbyah ing tengah, ngurmati dewa cuaca.

Sawise mulihake taun 1986, jembatan kasebut tetep nganggo gaya Jepang asli lan wis dadi ikon Hoi An.

Gambar | Pandhuan Plancongan Vietnam

Museum Hoi An

Sawetara meter saka Jembatan Jepang, Museum Sa Huyn dununge ing njero pagoda lawas. Ing kene disimpen sawetara keramik saka para pendhudhuk pertama Hoi An, Sa Huynh, wiwit taun 1.000 SM. Musium iki ora akeh banget, mula bisa ditemokake sajrone setengah jam.

Musiyum menarik liyane sing bisa dikunjungi yaiku Museum Hoi An kanthi pameran sing asipat etnografi utawa Museum Perdagangan Keramik, ing endi pameran saka Vietnam, India, Thailand, China utawa Timur Tengah dipamerake Kabeh mau nuduhake manawa kutha kasebut minangka titik persinggahan wajib ing rute sing nyabrang ing Asia Tenggara. Pungkasan, kunjungan menyang Taller de la Seda bakal menehi sampeyan ide babagan pentinge produk iki kanggo kutha kasebut amarga dipasang ing rute sutra internasional lan dikenal ing saindenging jagad.

Hoi Omah tradisional

Wonten ing omah tradisional Hoi An ing endi pengaruh macem-macem budaya sing ngliwati kutha bisa dingerteni amarga arsitektur kasebut nggabungake gaya Vietnam, Jepang, Tionghoa utawa Eropa. Pelataran interior kasebut bisa dikunjungi.

Sawetara omah tradisional sing paling disaranake ing Hoi An yaiku Omah Quan Thang utawa Omah Tan Ky.

Kapel kulawarga Tran

Iki dianggep minangka salah sawijining bangunan paling ayu lan paling tuwa ing Hoi An. Wiwit abad kaping XNUMX lan misuwur kanthi arsitektur gaya tradisional. Leluhur kulawarga Tran disembah ing kene.

Babagan paling nggumunake babagan Kapel kulawarga Tran yaiku kebon 1500 m2 sing dibangun miturut prinsip Feng Shui.

Hoi An Pagodas

Rong pagoda ing Hoi An sing penting dicathet: Pagoda Van Duc lan Pagoda Chuc Thanh. Sing paling apik babagan Pagoda Van Duc yaiku ukurane lan pager istana utama, sing dipérang dadi limang bagean. Rong ruangan kasebut minangka koridor lan telu kanggo ibadah. Sampeyan bakal gampang yen sampeyan ndeleng para biksu Buddha ing sekitar kene.

Babagan pagoda Chuc Thanh, iku sing paling tuwa ing Hoi An lan didegaké ing abad kaping XNUMX. Ing kono sampeyan bisa ndeleng kombinasi gaya Cina lan Vietnam.

Pasar Hoi An Cho

Ing pinggir Kali Thu Bon ana Pasar Cho, papan sing rame lan dinamis sing nuduhake keasliane masarakat Vietnam lokal. Ing pedagang kasebut adol barang-barang saka iwak lan daging nganti rempah-rempah utawa sutra.

Gambar | Tur Panganan Hoi An

Aja kantun…

Sajrone nginep ing Hoi An, sampeyan ora bakal kliwat ndeleng kutha ing wayah wengi. Pusat bersejarah kasebut dihiasi lantern gawenan tangan sing nggawe gambar Situs Warisan Dunia sing apik banget. Sampeyan ora bakal lali!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*