Napa kita seneng banget karo Torrijas nalika Paskah?

paskah torrija

Kanthi Minggu Paskah, Minggu Suci rampung dina iki, sing tegese bali menyang rutin sawise preinan sing pantes. Wangsulane wong akeh rada pait, supaya luwih kepenak saiki, kita bakal ngomong babagan torrijas, rasa manis Paskah sing paling khas.
Penyayang torrija diitung dening legiun, sing nuduhake kepiye integrasi panganan cuci mulut iki ing budaya Iberia. Nanging, ora kabeh wong ngerti asal usule utawa kenapa mung dikonsumsi nalika Paskah.

Asal saka torrijas

buku resep
Ditulis manawa bangsa Romawi sing nggawe torrija. Gourmet Marcus Gavius ​​Apicius kalebu ing buku masak sing misuwur 'De re codamientos' sajian sing diarani pultes tractogalate (bubur sing digawe tepung lan susu) sing bisa dadi leluhur torrija.
Nanging, kaping pisanan tembung torrija ditulis kanthi nulis yaiku ing carol Natal nomer IV saka panulis Salamanca Juan de la Encina (1468-1533), pendahulu Lope de Vega lan Calderón de la Barca, ing kana dheweke nggandhengake rasa manis iki karo gambar-gambar Alkitab. .

Torrijas, panganan cuci mulut saka wong miskin

Ketenangan bahan sing digunakake kanggo torrijas (roti lan susu) nggawe panganan cuci mulut saka wong-wong miskin wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur dadi panganan sing murah kanggo ngisi daya energi lan bisa mangan legi saka wektu ke wektu tanpa mbuwang dhuwit akeh. Nyatane, kanggo nyiyapake torrijas, sing paling cocog yaiku roti iku sing angel, loro utawa telung dina. Iki uga digawe nganggo anggur sing legi, amarga tradhisi sing populer ngandhani yen torrijas nggambarake awak lan rah Kristus.

Amarga Greja Katulik nglarang umat sing setya supaya ora mangan daging sajrone dina Pasa, torrijas nindakake fungsi sing padha karo jajanan Arab, sing isi madu lan kacang sing akeh bisa nambah awak kabeh kekurangan karbohidrat. Karbon sawise Ramadhan.

Rahasia sukses torrijas

macem-macem torrijas
Rahasia sukses torrijas ora liya yaiku kesederhanaan persiyapan, presentasi lan rasa sing enak. Akeh sing duwe untu manis kepingin weruh, yen seneng banget, dheweke ora ditawakake ing toko roti suwene setaun. Wangsulane yaiku saben musim duwe permen dhewe: ing Reyes disiapake rosario, ing Paskah torrijas lan monas, ing All Saints donat lan balung suci ... iki ngidini kita ngicipi panganan cuci mulut sing beda-beda saben musim lan ayo kita ora sengit marang dheweke. Kajaba iku, yen ana wong sing kepengin banget roti panggang Prancis, dheweke mesthi bisa nggawa kanthi tangan ing omah.

Macem-macem roti panggang Prancis

Ing toko jajanan sampeyan bisa nemokake torrijas kanthi macem-macem rasa: tiramisu, anggur, coklat lan truffle, vanilla, krim ... Nanging, sing cenderung paling sukses yaiku sing tradisional, sing mung duwe gula lan kayu manis. Wektu siyap kanggo roti kudu ora luwih saka siji jam lan tabungan dibandhingake sing dituku ing toko roti udakara 30 euro. Nanging, mbayar 3 euro ing toko apa wae kanggo torrija dudu biaya sing gedhe lan ngidini sampeyan ngrasakake torrijas kanthi rasa sing mbutuhake usaha luwih akeh nalika nyiyapake.

Kepiye cara nyiapake torrijas?

gorengan torrijas
  1. Ingredients: Sing pertama milih bahan dhasar: roti, susu, endhog lan gula. Roti kasebut bisa diwiwiti sedina sadurunge, sanajan akeh sing milih tuku baguette khusus kanggo torrijas sing regane udakara 2 euro ing supermarket apa wae.
  2. Preparation: Yen wis duwe kabeh bahan, kita kudu nyelehake ing panci nganggo liter susu lan udakara 100 gram gula lan kayu manis. Ayo dicampur dadi panas lan angkat saka panas sadurunge umob.
  3. Ngrampungake: Kanthi roti sing wis diiris irisan, rendhem torrijas nganggo susu lan wenehake ing nampan udakara limang menit. Kita bakal nggunakake wektu iki kanggo ngalahake endhog ing wadhah liyane lan nyiyapake wajan kanthi akeh minyak kanggo nggoreng torrijas. Banjur roti sing direndhem ing susu kudu diliwati endhog sing wis diantemi. Sabanjure, sampeyan kudu miwiti nggoreng torrijas ing lenga panas udakara rong menit. Kanthi torrijas sing wis ana ing sumber, isih bisa disiram sawetara gula lan kayu legi kanggo rasa.

Papan sing paling apik kanggo tuku torrijas

Yen ngono, yen kita ora duwe wektu kanggo nyiyapake, mesthi bisa dituku ing toko jajanan ing Spanyol. Sabanjure, kita nyedhiyakake rute ringkes kanggo nemokake torrijas paling apik ing negara kita:
Madrid:
  • Omah torrijas (Paz, 4, Madrid)
  • Toko Kue Nunos (Narváez, 63, Madrid)
  • Restoran Sylkar (Espronceda, 17, Madrid)
  • Comer dCine (Príncipe de Vergara, 87, Madrid)
  • La Dominga (Roh Suci, 15, Madrid)
Sevilla:
  • La Campana Confectionery (Sierpes, 1, Seville)
Asturias:
  • Omah Tino (Alfredo Truan, 9, Gijon) 
Aragon:
  • Lac House (Mártires, 12, Zaragoza)
  • Fantoba Pastry (Don Jaime I, 21, Zaragoza)

Negara Basque:

  • La Viña (Henao, 27, Bilbao)

Castile lan Leon:

  • La Taberna del Sil (Joaquín Blume, 2, Ponferrada, León)
Krasan utawa tuku, klasik utawa coklat, susu utawa anggur ... saiki wayahe nyelehake untu menyang rasa manis iki amarga sawise preinan kasebut bakal ilang saka jendela toko.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*