Nasi goreng udang ala Korea

Nasi goreng korea karo urang

Salah sawijining cara kanggo lelungan yaiku coba masakan liyane. Masakan wilayah utawa negara liya ngangkut kita ing angkasa. Minangka lelayaran panemuan. Sadurunge sampeyan kudu pindhah mangan kanthi beda-beda, nanging saiki jagad luwih nyambung. Dadi, macem-macem masakan bisa dituju dhewe lan kaya ing pojok Spanyol, kita bisa mangan masakan Korea, kayata ing pojok Seoul, kita bisa uga mangan churros Spanyol.

Penyebut umum masakan Asia yaiku nasi. Wong Asia mangan akeh beras lan macem-macem cara.. Salah sawijining cara yaiku nggoreng, mula nasi goreng iku umume ing Asia kaya roti ing kene. Ayo sinau babagan kepiye nasi goreng udang gaya korea, salah sawijining macem-macem jinis.

Nasi goreng

Nasi goreng korea

Siji langsung nggandhengake nasi goreng karo masakan Cina lan asale saka China sabenere Sanajan ora dingerteni persis nalika muncul, kira-kira nalika jaman Dinasti Sui (589 - 618 SM), ing provinsi Jiangsu.

Biyen, pari minangka potong utama, biasane dipangan ing kabeh panganan lan ing kasus iki lair nyiyapake kanthi campuran bahan, apa sing ana ing tangan, apa sing ditinggalake saka persiyapan liyane.

Pawon karo wok

Nasi goreng umume digawe nganggo wok, wadhah masakan tradisional ing Asia sing lair ing Tiongkok lan wis nyebar suwe-suwe menyang bagean liya ing Asia lan sisih kidul wetan wilayah iki. Kanthi wok, sampeyan ora mung bisa nggoreng panganan, nanging dikukus, godhok, rebus, masak lan sapanunggalane.

Nasi goreng sadurunge digodhog lan adil banjur dicampur ing wok karo bahan liyane sing bisa beda sayuran, daging, iwak utawa kerang. Ana macem-macem jinis beras rito lan minangka panganan sing terus diowahi nalika adaptasi karo budaya liyane.

Masak karo Wok

Supaya nasi goreng paling apik yaiku masak sega sedina sadurunge lan adhem ing kulkas utawa tindakake langsung karo turahan sega bahan liyane. Gagasane yaiku nasi sing durung anyar digodhog amarga pari-parian isih akeh banget lan panase wok bisa nyebabake masak kukus.

Nalika aku ndeleng resep-resep nasi goreng, salah sijine mesthi kalebu minyak sing dudu omahku, mula saranku supaya tur menyang Chinatown lan tuku minyak wijen utawa kacang, amarga menehi sentuhan khusus sing ora duwe minyak zaitun utawa kembang srengenge.

Yen wis dingerteni, ayo ndeleng apa masakan korea lan ing njero, nasi goreng ala korea.

Masakan Korea

Masakan Korea

Masakan Korea ora duwe kekayaan utawa kuno saka Tiongkok, nanging kanggo sawetara wektu saiki wiwit digawe ing antarane masakan Asia paling internasional. Lair saka budaya pertanian KoreaPungkasan, iki minangka negara sing wis pirang-pirang atus taun ora urip ing tetanen lan bubar dadi industri.

Utamane adhedhasar pari, kacang-kacangan, pari-parian, daging lan sayuran Lan kayata masakan Asia liyane, ana tampilan fenomenal ing macem-macem lan jumlah panganan ing meja Korea khas. Luwih becik nggunakake minyak wijen, pasta buncis fermentasi, papak, pasta cabai fermentasi, lan kecap.

Masakan Korea bisa entheng utawa pedhes lan bahan lan gaya sajian beda-beda sajrone geografi semen cilik. Sawise kimchi, sing paling tradisional panganan Korea, aku mikir nasi goreng sing paling apik.

Nasi goreng udang ala Korea

Saewoo

Diarani saewoo bokkeaumbap lan iku piring sederhana, kenal, uga krasan, sing bisa disiapake sapa wae. Nalika ana sisa sayuran ing kulkas, sing paling dhisik ibu rumah tangga Korea yaiku bokkeumbap lan ngilangi kabeh perkara.

Bahan-bahan apa sing dakkandhakake? Bawang putih, bawang, wortel, mrico warna sing beda, jamur, endhog, zucchinis, chives, apa wae sing ana ing tangan. Tambah sawetara udang (resep sing paling gampang kanggo daging babi, pitik utawa daging sapi), lan coba ya utawa ya Minyak wijen yen ora, sampeyan ora bakal ngrasakake rasa khas Asia.

Uga, ana sing nambah ing pangertene iki, yaiku saus kerang utawa saos iwak. Dheweke kuwat, nanging amarga tetes digunakake botol kasebut suwe banget.

Bokkeumbap nganggo udang

Ing kene aku menehi sampeyan apik lan resep cepet saka saewoo bokkeaumbao, nasi goreng udang ala korea:

  • 3 cangkir nasi putih mateng adhem
  • 2 sendok minyak sayur
  • ½ tuwung bawang sing wis disigar
  • 1 tuwung urang (cilik utawa gedhe)
  • 2 siung bawang putih, dicincang
  • 3 cangkir sayuran dicincang pilihan sampeyan
  • 2 sendok minyak wijen
  • Saos tiram 2 sendhok
  • bubuk mrico ireng
  • sat

Pisanan sampeyan panas wok utawa wajan gedhe ing ndhuwur panas. Sampeyan nambah minyak sayur, bawang, lan bawang putih. Tumis sak menit nganti kecoklatan. Banjur tambahake udang lan tumis suwene rong utawa telung menit nganti ganti warna sithik.

Tambah sayuran lan goreng suwene rong utawa telung menit, tambah pari lan aduk kanthi becik kanggo nggabungake. Sampeyan masak telung nganti limang menit. Banjur lebokake saos kerang lan terus diaduk nganti sawetara menit maneh. Sampeyan nyopot saka panas lan tambah minyak wijen, bubuk mrico ireng lan bawang sing dicincang.

Bokkeumbap nganggo endhog goreng

Sampeyan aduk kanthi becik lan sampeyan wis duwe saewoo bokkembap siyap kanggo piring. Kaya sing sampeyan ngerteni, iku sajian sing gampang lan biasa yen sampeyan wis siyap, masak sajrone sepuluh menit. Ana wong sing Ngiringi endhog goreng sing diselehake ing jejere utawa ing ndhuwur pari. Sampeyan bisa miwiti mikir nglipur kanca, bener?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*