Kepiye Natal dirayakake ing jagad iki?

Gambar | Cara sinau basa Italia

Saiki tanggal 24 Desember, Natal. Ing saindenging planet iki, udakara 2.200 yuta wong nyiapake kanggo ngrayakake kelairan Sang Kristus, sawijining tanggal sing nambah semangat tentrem lan harmoni sing ditindakake partai kasebut. Saben negara nindakake kanthi cara dhewe-dhewe, nanging kulawarga nglumpukake meja, musik lan dekorasi khas sing apik kanthi motif musim salju utawa Natal minangka elemen umum. Saiki, kepiye carane urip Natal ing negara liya?

Italia

Saben wilayah ing negara kasebut duwe tradhisi dhewe-dhewe, nanging, umume, malam Natal dirayakake kanthi cenone, nedha bengi sing digawe iwak sanajan sampeyan ora bisa ngerteni pasta kanthi panganan laut, nganggo tuna utawa kerang. Dina sabanjure, kulawarga kumpul kanggo mbukak hadiah sing digawa Babbo Natala (Santa Claus Italia) lan ngicipi sepiring arrosto (daging sapi panggang ing kentang panggang) utawa pasta. Minangka panganan cuci mulut, Pannetone lan varietas kayata Pandoro kondhang. Nanging, ana manisan liyane sing digawe nganggo coklat, madu utawa kacang.

Pemandangan kelairan lan wit Natal terus nghias omah-omah Italia nganti 6 Januari, nalika Befana tekan kabeh omah kanggo nyebarke hadiah kanggo mburi sing paling apik lan mlebu liwat cerobong asep. Karo dheweke, Natal pamitan ing Italia.

Australia

Gambar | Awol junkee

Natal ing Australia urip nalika musim panas, kanthi suhu udakara 30 derajat. Dadi, sampeyan manggon ing njobo, srengenge lan pantai.  Nyatane, Santa Claus kadang-kadang plancongan ing papan selancar kanggo nyebarake hadiah ing omah.

Sajian tradisional sing dianakake warga Australia natal yaiku daging sapi panggang utawa kalkun sing disajekake sayuran, pie blackberry, lan puding. Minangka panganan cuci mulut khusus kanggo tanggal kasebut, Pavlova yaiku panganan manis sing ditutupi karo woh-wohan lan krim kocok sing nampa jeneng iki kanggo ngurmati penari misuwur sing, ing taun 20-an, nggawe tur ing Oceania sing misuwur banget.

Ethiopia

Negara Afrika nampa agama Kristen udakara taun 370 jaman kita lan Natal dirayakake tanggal 7 Januari tanggalan Gregorian kanthi jeneng Ganna.

Ora kaya papan liya, kebiasaan ngganti hadiah ora nyebar, nanging kulawarga kumpul ing greja kanggo ngrayakake lan ngucapake salam marang tangga teparo kanthi tembung Melkam Gena! (Merry Christmas!). Sawise, dheweke nuduhake panganan sing diarani injera, sing padha karo crepe lan disajikake karo sup ayam.

Islandia

Gambar | Pengunjung Nordic Islandia

Sadurunge wengi Natal, khusus tanggal 23 Desember, kulawarga Islandia kumpul kanggo mangan skata, iwak sing diiringi kentang. Ing wayah wengi Natal biasane dadi tindak menyang kuburan kanggo ngunjungi almarhum lan dekorasi kuburane nganggo lampu lan kembang. Mengko, yen wayah wengi, kulawarga kumpul kanggo nedha bengi karo daging asap lan kentang.

Babagan tradhisi menehi hadiah, ing Islandia dirayakake yen telung belas bocah tuwa Grykla lan Leppaludi mudhun saka gunung antara tanggal 12 nganti 24 Desember kanggo ninggalake hadiah kanggo bocah-bocah ing sangisore wit saben taun. Nanging yen nakal banget, bisa uga golek kentang ing sepatune.

Belgium

Gambar | Plancongan lan Urip

Ing negara Eropa iki, Saint Nicholas (Santa Claus) ngarepake kunjungan menyang bocah-bocah kasebut kanggo ndeleng manawa dheweke apik lan bakal menehi hadiah lan permen. Mula hadiah kasebut dibukak tanggal 6 Desember. Ing tanggal 25, wis kebiasaan olahraga skate sawise dhahar sing akeh ing kulawarga utawa sedulur.

Apa jamuan tradisional iki digawe? Iki kalebu panganan telung kursus adhedhasar game, panggang utawa panganan laut. Makanan penutup khas yaiku log Natal, kue sing ditutupi coklat lan didekorasi meh padha karo kayu.

Filipina

Salah siji saka sawetara negara Katulik ing Asia, amarga dadi koloni Spanyol nganti pirang-pirang atus taun. Ing Filipina, Natal dirayakake kanthi semangat banget lan tradhisi sing apik banget. Kanggo miwiti, periode Natal diwiwiti wulan September lan pungkasane wulan Januari.

Sajrone wengi Natal, telusuran kanggo akomodasi wong tuwane Yesus ing Betlehem digawe maneh, sing diarani panunuluyan. Tradhisi iki rampung nalika pasangan teka ing greja sadurunge Misa Strena diwiwiti. Ing massa iki, kelairan Yesus dirayakake. Pungkasane, ana nedha bengi sing kulawarga nuduhake panganan tradisional Filipina sing kalebu ham, ayam, keju, woh, lan coklat panas.

Ing tataran hiasan, wong Filipina ngrias omah-omahé kanthi obor ing windows sing diarani parol sing nglambangake bintang nembak sing nuntun para Maju menyang Betlehem.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*