New Delhi

Makam Humayún

Makam Humayún

New Delhi, ibukutha India, minangka conto sing sampurna kanggo mbedakake karakteristik saka masarakat negara Asia. Lan kita ora mung ngomong babagan urip bareng ing bandha lan kasusahan sing ekstrem, nanging utamane antarane tradhisi lan modernitas. Iki minangka papan sing bisa ditemoni sadhu, tokoh mistik nomaden, nanging uga eksekutif ing zona finansial Papan Sambungan.

Kanthi pedunung meh rong puluh yuta wong, New Delhi minangka kutha sing rame lan tanpa pelanggaran hukum. Umure kira-kira limang ewu taun, sanajan beda jeneng. Iki kabukten karo teks epik India sing misuwur 'Mahbharata'. Nanging, bukti-bukti arkeologi mung diwiwiti ing jaman Mauryan, yaiku udakara taun XNUMX SM.

Apa sing kudu dideleng ing New Delhi

Ing kahanan apa wae, New Delhi duwe warisan monumen sing apik banget lan akeh atraksi liyane, akeh sing kalebu bagean paling tuwa, sing diarani Old Delhi. Kita ngajak sampeyan ketemu.

Makam Humayun

Gerbang bangunan sing apik iki dibangun miturut arsitektur Mughal yaiku Warisan Donya wiwit taun 1993. Klebu makam Kaisar sing menehi jeneng, makam liyane lan pirang-pirang masjid. Fasad kasebut digawe saka watu wedhi abang kanthi rincian marmer lan duwe kubah sing apik banget. Konstruksi kasebut simetris ing rencana lan diwiwiti udakara taun 1579. Iki nanggepi modalitas sing diarani makam kebon lan, mula, dianggep minangka prekursor saka Taj Mahal.

Gerbang India

Gerbang India

Gerbang India

Dununge ana ing jembar Jalan Rajpath, dalan sing dibukak dening Inggris sing tumuju Istana Presiden. Iki dikenal minangka Rashtrapati Bhavan lan iki minangka sintesis gaya Eropa lan Asia. Iki minangka bangunan kolosal sing kudu sampeyan ndeleng.

Kanggo bagean kasebut, impose Gerbang India nduwure dhuwur patang puluh loro meter. Iki dibangun minangka pajeg kanggo prajurit pribumi sing tiwas nalika Perang Dunia Pertama lan ing Perang Afghanistan sing diarani taun 1919. Kaloro monumen kasebut amarga arsitek Edwin lutyens.

Qutab Minar

Sampeyan bakal nemokake ing Komplek Qutb, sing dununge mesjid Quwwat-ul-Islam, pilar wesi Kekaisaran Mauryan lan bangunan liyane. Qutab Minar yaiku minaret (menara mesjid) paling dhuwur ing jagad iki meh udakara pitung puluh telu meter. Wis rampung ing 1368 lan uga Warisan Donya.

Ndeleng Minar Qutub

Qutub Minar

Akshardham

Iki minangka klompok candhi, kebon lan tlaga Hindhu sing apik banget sing nanggepi gaya India tradisional. Kasunyatane, para promotor duwe inspirasi kanggo mbangun ing 'Vastu Shastra', buku doktrin sing nyebutake pengaruh hukum alam ing konstruksi manungsa.

Monumen kasebut digawe saka watu wedhi jambon lan marmer Carrara lan hadiah, kira-kira luwih saka rong atus kolom ukiran apik lan sangang kubah. Uga, rong puluh ewu arca (patung dewa) nghias lan ing dhasar sampeyan bisa ndeleng Sumsum Grajendra, sing menehi pajeg kanggo gajah amarga relevan karo budaya India. Isine patung 148 pachyderms lan bobote telung ewu ton.

Lan, kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh ana ing monumen iki. Luwih-luwih yen sampeyan njupuk murti sing didedikake Swaminarayan Dhuwure meh patang meter.

Benteng Abang

Ora kalah nyengsemake konstruksi abad kaping pitulas iki kanthi tembok sing dawane rong setengah kilometer lan dhuwure nganti telung puluh telu meter. Tutup ing kutha lawas delhi lan ing njero yaiku Istana Kaisar Mongolia Shah Jahan, sing pindhah ibukutha ing kene saka Agra, sing uga ana Benteng Abang.

Saliyane, yen sampeyan ngetik pager liwat gerbang Lahore, sampeyan bakal nemokake Pasar Chatta Chowk ing endi bisa tuku TMII. Lan sawise mlebu, delengen bangunan kayata House of the Drum, Palaces of Color and of Jewels utawa kebon. Lan ngunjungi Museum Gerakan Kamardikan India.

Tampilan Mesjid Jama

Jamaah Masjid

Jamaah Masjid

Iki minangka salah sawijining masjid paling gedhe ing negara iki lan dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi watu wedhi lan marmer abang. Wis papat menara, loro menara, telung gerbang gedhe lan kubah akeh. Ukurane bakal menehi ide babagan kasunyatan manawa rong puluh lima ewu wong bisa pas karo teras sampeyan. Ruang sholat, kanthi kubah marmer lan lengkungan lobed, uga katon apik.

Gurdwara Bangla Sahib

utami candhi sikh saka New Delhi, sampeyan bakal gampang ngerteni kanthi larang regane kubah emas. Interioré kabeh digawe saka marmer lan duwe kolam sing diubengi kolom sing arupa jinis klapa. Watune dianggep pangobatan lan, kanggo mlebu candhi, sampeyan kudu nutupi sirah lan nyopot sepatumu.

Candhi Lotus

Kita bali kanggo mbahas babagan kontras New Delhi kanggo ngrujuk konstruksi taun 1986. Amarga candhi iki kanthi sampurna makili modernitas ing kutha India sing hebat. Iki dijenengi miturut tampilan, sing ngelingake kembang, lan kalebu calon sing dadi Situs Warisan Dunia.

Apa sing bakal dipangan ing New Delhi

Sanajan panganan India ora disenengi kabeh wong, New Delhi kalebu tujuan gastronomi paling dhuwur ing saindenging jagad. Iki minangka unsur dhasar ing pawon sampeyan, kayata ing kabeh India, ing kari, sing ing saben wilayah nyedhiyakake macem-macem rasa lan ana ing sajian sing ora kaetung.

Umume, gastronomi ing New Delhi yaiku luwih alus, kurang pedhes, tinimbang wilayah liyane ing negara kasebut. Ing, sayuran lan roti utawa naan, padha karo pita.

Babagan sajian khas, kita bakal dikutip ing Tandoori, diarani amarga digawe ing oven lempung diarani tandhoors lan yaiku daging pitik utawa wedhus sing diasinake nganggo rempah-rempah lan yogurt. Ing pitik mentega.

Para samosa

Samosas

Kajaba iku, New Delhi kebak pasar dalan sing adol samosas, sawetara sayuran sayuran; vadas, kentang tumbuk lan donyan lentil, utawa Kebabs, kondhang ing Kulon.

Kanggo mangan ing klompok, ing thali, sing duwe beras, bahan baku masakan India liyane, lan macem-macem jinis saos. Babagan koftaKita bisa ngandhani yen iku bakso versi India lan, mesthi wae kari nganggo kari. Minangka kanggo permen, sing khas jalebis, tempel karamel. Lan uga dheweke kheer, padha karo puding beras kita.

Kanggo ngombe, coba banyu klapa utawa lassi, jinis yogurt cair sing bisa legi utawa asin. Nanging omben-omben klasik ing New Delhi lan saindenging negara India yaiku teh. Salah siji sing paling asring yaiku masala chai, teh ireng sing dijupuk nganggo kayu manis lan susu.

Apa wektu paling tepat kanggo sampeyan menyang New Delhi

Cuaca ing ibukutha India yaiku muson. Mula, musim panas dudu wektu sing pas kanggo sampeyan niliki, amarga wis mangsan udan (utamane Juli lan Agustus). Ditambah maneh panase bisa dadi gedhe banget.

Kosok baline, mongso nyenengake, kanthi suhu rata-rata ora mudhun kurang saka limalas derajat, lan meh ora ana udan. Musim gugur uga wayah sing pas kanggo lelungan menyang kutha, nanging ora musim semi, sing luwih panas tinimbang musim panas. Kanggo kabeh iki, disaranake sampeyan riko menyang New Delhi antawis wulan Oktober lan Maret, kalorone kalebu.

Becak

Rickshaw

Kepiye carane ngubengi New Delhi

Babagan pisanan sing kudu dielingi yaiku lalu lintas ing ibukutha India nggegirisi lan nglanggar hukum. Mula, disaranake sampeyan nggunakake transportasi umum lan, pilihan sing paling apik yaiku subway. Nduwe enem garis sing nutupi papan wisata ing kutha gedhe.

Nanging, yen ana transportasi khas ing New Delhi, iku diwakili dening becak, kreta roda loro cilik kasebut didhukung dening wong siji. Disaranake sampeyan paling ora nyoba. Nanging ati-ati amarga dheweke bakal nyoba ngisi luwih akeh tinimbang regane.

Minangka kesimpulan, New Delhi minangka kutha sing beda banget. Nanging uga kutha sing kebak monumèn, kanthi gastronomi sing apik banget lan ora ana sing preduli. Kita ngajak sampeyan ngunjungi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*