Potes, Cantabria

Potes, Cantabria, minangka papan turis sing ora kondhang nanging spektakuler. Dumunung ing tengah Wilayah Liébana, ing sikil pegunungan Batu Suci y Pena Labra ing tangan siji lan massif saka Puncak Eropah kanggo liyane. Pancen ing pungkasan yaiku Kali Quiviesa, sing mili menyang Dewa ing sisih ndhuwur kutha.

Nanging ing ndhuwur kabeh, Potes cilik villa megah lurung-lurung sing cobbled lan sempit tekan pesisir liwat spektakuler Hermida Gorge. Nduweni sawetara monumen lan, kayane kabeh iki ora cukup, kanthi gastronomi sing luar biasa lan kuat. Yen sampeyan pengin ngerti Potes, ing Cantabria, disaranake sampeyan ngetutake lelungan.

Sing bakal dideleng ing Potes, Cantabria

Kabeh wilayah Liébana duwe kaendahan alam sing luar biasa lan monumen sing megah. Sawetara sing terakhir dikonsentrasi ing Potes lan, ing saubenge, uga bagean sing apik saka sing sadurunge. Ayo luwih ngerti kabeh iki.

Greja San Vicente

Diumumake Monumen Seni Sejarah, greja sing apik iki nanggapi macem-macem gaya arsitektur. Iki amarga dibangun ing antarane abad kaping patbelas lan wolulas. Amarga alasan kasebut, bentuk-bentuk kasebut berkembang saka Gothic menyang Renaissance lan Baroque.

Ing njaba, sampeyan bakal disabetake dening menara lonceng, nalika, ing njero sampeyan, sampeyan bisa ndeleng rong sisih loro sing dipérang dadi bagean sing ditutupi kubah kubah. Kapel utama persegi kapisah saka sing sadurunge nganggo lengkungan kemenangan lan sakristi ngrampungake kompleks kasebut.

Greja San Vicente

Greja San Vicente

Torre del Infantado, simbol Potes

Benteng iki dibangun ing abad kaping XNUMX dening kulawarga Lama, duweke Tello saka Castile, seduluré Raja Henry II. Nanging saiki katon amarga reformasi sing ditindakake dening Adipati ing Infantado ing XVI. Mula bakal katon kaya a Kastil gaya Italia mirip banget karo wong liya jaman semana.

Wis wara-wara Aset Minat Budaya lan saiki iki khusus kanggo pameran. Minangka anekdot, kita bakal ngandhani manawa uga duweke Íñigo López de Mendoza, sing misuwur Marquis saka Santillana, sing dianggep salah sawijining pujangga abad pertengahan sing hebat.

Monumen liyane Potes, Cantabria

Kaloro sadurunge minangka monumen Potes sing paling luar biasa. Nanging ana liyane sing uga menarik. Sampeyan uga bisa ngunjungi pertapaan La Perawan Valmayor lan saka Prawan Way.

Kajaba iku, cedhak Torre del Infantado sampeyan duwe konstruksi liyane kanthi bentuk kastil kayata Kuping Lama, Linares, Calseco y osorio. Lan aja mandheg nyawang sing lawas kreteg kaya San Cayetano lan Penjara. Nanging uga, kabeh Potes apik banget. Mlaku ing Lingkungan Solana, kanthi lurung-lurung cobbled lan omah-omah lawas kanggo mbuktekake.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing sekitare Potes

Pancen dadi dosa yen lelungan menyang Potes lan uga ora ngerti dununge. Amarga, yen kutha Lebaniega asri, mula luwih hebat bingkai alam. Ora mung iku, uga ana warisan monumen sing apik ing cedhak Potes, sing kalebu penting biara Santo Toribio de Liébana.

Torre del Infantado

Menara Infantado

Biara Santo Toribio de Liébana

Sampeyan bakal nemokake biara Franciscan iki ing kotamadya Chameleno, ing wilayah Liébana dhewe. Dhasar kasebut diwenehake kanggo uskup Palencia sing dijenengi Toribio sing urip ing abad kaping XNUMX. Nanging, bisa uga Toribio liyane, sing saka IV, sing bakal menehi jeneng nalika jenazah dipindhahake ing kana.

Nanging, pedunung sing paling misuwur yaiku sing diarani Beatus saka Liebana, sing nulis bukune ing buku kasebut lan dianggep minangka salah sawijining intelektual hebat ing jamane, kanthi puncak kepribadian kayata Alcuino ing York.

Bangunan biara sing paling penting yaiku pasamuan, sing nggabungake gaya Romanesque lan Gotik. Salah sawijining kapel interior, yaiku Baroque, omah-omahé Kranjang Lignum. Jeneng iki diwenehake kanggo peninggalan salib ing ngendi Yesus Kristus disalib. Kajaba iku, ing Lawang Pangapura, sing mbukak saben taun jubilee kanggo nampa jamaah.

Saliyane, ing jejere biara sampeyan bisa ngunjungi Guwa suci, bangunan gaya pra-Romanesque wiwit abad kaping XNUMX lan saiki lagi rusak. Dipercaya manawa ing kana pangadeg biara pensiun nindakake penance.

Fuente Dé, sudut pandang Kabel lan rute gunung

Kunjungan liyane sing menehi saran supaya sampeyan lakoni ing sacedhake Potes yaiku Sumber saka. Ing kutha cilik iki, sampeyan kudu njupuk nyenengake sing menehi sampeyan tampilan Picos de Europa sing apik banget lan tekan Mirador del Kabel. Iki nyebrang setetes meh wolung atus meter lan meh ora suwene patang menit nganti tekan dhuwur taun 1847.

Mobil kabel Fuente Dé

Mobil kabel Fuente Dé

Sawise munggah, sampeyan uga bisa ndeleng lanskap sing apik. Nanging, Kajaba iku, iku apik banget akses menyang masif pusat Picos de Europa dhewe, ing ngendi sampeyan bisa nindakake jalur hiking sing luar biasa. Contone, sing bakal digawe Alto de la Triguera, sing Cara Aliva, sing saka Terusan Jedunda utawa sirkuit ngubengi Peña Remoña.

Apa sing bakal dipangan ing Potes

Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, Potes uga menehi sampeyan gastronomi sing kuat lan enak. Ing lebaniego godhok, sing digawe nganggo kacang lokal, collard, kentang lan tradisional kompak daging babi (chorizo, sosis getih, daging babi lan ham). Pungkasan, sampeyan nambah daging sapi lan isian, adonan roti, chorizo, endhog lan peterseli.

Kanthi sajian iki, sampeyan duwe luwih saka cukup kanggo panganan sing apik. Nanging sampeyan uga bisa nyoba trout utawa salmon kali Dewa lan panganan cuci mulut kaya sing diarani keju saka Liébana utawa Keju Picón lan Tresviso.

Kanggo nyuda panganan sing akeh banget, ora ana sing luwih apik tinimbang pomace lokal, dadi populer malah duwe partai dhewe. Babagan kasebut ditindakake ing akhir minggu kaping pindho wulan November lan wis dipratelakake Minat Turis Daerah.

Carane njaluk menyang Potes, Cantabria

Cara mung kanggo njaluk menyang Lebaniega yaiku kanthi dalan gedhe. Ana bis sing nempuh rute kasebut, nanging kita saranake sampeyan supaya bisa nganggo mobil dhewe kanthi kacepetan sampeyan dhewe. Yen lelungan saka sisih lor, sampeyan kudu ninggalake A-8 ing dhuwur saka Unquera kanggo njupuk N-621 sing, kaya sing wis dakkandhani, liwat spektakuler Hermida Gorge lan nggawa sampeyan langsung menyang Potes.

Jurang Hermida

Hermida Gorge

Nanging, saka kidul sampeyan bisa lelungan ing A-67. Nanging rute paling cedhak yaiku N-625 dening León lan munggah Riano banjur njupuk N-621 ing sisih Castilian.

Kesimpulane, Potes, ing Cantabria, yaiku a villa megah ayu kebak monumèn lan karo sakcedhake ngalamun. Yen sampeyan nambah gastronomi sing enak, sampeyan kudu milih kabeh elemen kanggo ngerti. Apa sampeyan rumangsa ora gelem nglakoni?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*