Pandhuan cepet kanggo mabur karo bocah-bocah menyang tujuan apa wae

Gambar | Sugeng Grey Bejo

Plancongan minangka kulawarga minangka pengalaman sing ora bisa dilalekake lan migunani, nanging akeh wong tuwa sing ngatur plancongan dudu tugas sing gampang. Ana macem-macem aspek sing kudu dipikirake: pesenan tiket, nggawa dokumentasi, panganan, kursi lan keamanan ...

Yen sampeyan ana ing kahanan iki, ing postingan sabanjure, kita bakal ngomong babagan cara lelungan paling apik karo bocah-bocah ing pesawat. Aja nganti lali!

Apa sing kudu dibayar bocah kanggo mabur?

Bocah-bocah ing ngisor umur rong taun, sing kudu lelungan ing pangkone wong tuwane, mbayar tiket bocah sing wis dikurangi tanpa duwe hak. Opsi iki bisa ditampa kanthi penerbangan sing cekak, nanging sing luwih dawa, luwih becik tuku tiket pesawat sing kebak nggunakake diskon kanggo bocah-bocah ing umur 12 taun (antara 50% lan 75%) lan banjur lelungan luwih kepenak lan santai.

Nanging, sawetara maskapai malah nyedhiyakake kursi kanthi kursi khusus supaya bocah bisa lelungan luwih aman, amarga kadhang ora bisa nggawa kursi bayi utawa kursi push menyang kabin lan iki kudu dipriksa.

Ing penerbangan internasional, maskapai biasane nyedhiyakake crib kanggo bocah-bocah nganti rong taun anggone dijaluk nalika pesenan. 

Gambar | Pangilon

Apa kursi sing cocog kanggo bocah?

Bocah-bocah banget resah lan butuh papan. Yen sampeyan luwih saka rong taun, sing paling becik yaiku cadangan kursi ing baris pisanan amarga luwih praktis mlebu lan metu saka pesawat lan uga luwih jembar. Nanging, kita kudu eling yen papan-papan kasebut biasane regane luwih larang. Ing kasus apa wae, luwih becik menehi saran supaya njaluk kursi jendhela utawa tengah kanggo bocah-bocah, mula aja nganti ana lorong amarga gerakan penumpang sajrone lelungan tetep lan kanthi cara iki kita bakal ngindhari dheweke luwih kuwatir tinimbang biasane.

Apa sing kudu dadi dokumentasi kanggo mabur bocah-bocah?

Saben negara duwe peraturan sing beda babagan dokumentasi bocah cilik, mula luwih becik golek informasi luwih akeh babagan perkara kasebut gumantung saka tujuan plancongan kasebut. Contone, Ing kasus Uni Eropa, penting supaya saben wong lelungan duwe paspor utawa ID supaya bisa mabur tanpa preduli umur. Dokumen kasebut kudu ditampilake nalika tagihan ing ngarsane wong tuwa kalorone utawa kanthi wewenang tertulis saka salah sawijine yen ora ana.

Sabanjure, sawetara maskapai bisa nggawe persyaratane dhewe utawa njaluk dokumentasi luwih akeh. Sadurunge nggawe reservasi, kita kudu menehi informasi babagan peraturan tartamtu maskapai sing bakal sampeyan lakoni.

Gambar | HuffPost

Apa bocah bisa lelungan kanthi pesawat dhewe?

Bocah-bocah umur 5 nganti 11 taun bisa lelungan kanthi pesawat dhewe sajrone maskapai kasebut nawakake layanan ngiringan bocah cilik lan dituduhake nalika tuku tiket.

Nalika ngontrak layanan iki, nalika bocah cilik teka ing bandara, dheweke bakal ditampa wong saka maskapai ing meja check-in lan bakal tetep bareng nganti mlebu lan akses menyang pesawat, ing endi bocah kasebut bakal diwenehake menyang staf kabin supaya bisa ngurus nalika mabur.

Ing kasus kasebut, bocah cilik biasane lelungan kanthi tas cilik ing gulu sing ujar UM (Minor sing Ora Dipenuhi), ing endi tiket lan dokumen pribadi bakal disimpen. Ing dalan, staf kabin bakal menehi sampeyan perawatan khusus nganti kebangkrutan. Staf perusahaan kasebut bakal ngawasi sampeyan ing kabeh wektu, bisa uga nganti penerbangan penghubung liyane utawa nganti tekane anggota kulawarga yen pungkasane lelungan.

Bocah-bocah sing ora diiringi wong diwasa mung bisa mlebu utawa ninggalake negara kasebut kanthi ijin tertulis. Dokumen kasebut mesthine kalebu tanggal lelungan, tandatangan wong tuwa utawa wali lan bakal disertifikasi.

Nanging, ana akeh maskapai sing wis ngilangi layanan iki utawa sing langsung ora ngidini bocah-bocah ing umur 16 taun bisa mabur tanpa ngancani.

Gambar | Plancongan + Kenyamanan

Kepiye supaya perjalanan luwih nyenengake?

Kanggo nglipur bocah, utamane ing perjalanan sing adoh, sampeyan kudu nggawa dolanan, buku, tablet utawa potlot lan kertas. Iki bakal mbantu dheweke mundur saka perjalanan sing adoh.

Apa sing bakal ditindakake kanggo kenyamanan sampeyan?

Yen bisa bantal lan kemul bisa turu kanthi tentrem lan nganggo klambi sing kepenak. Ing kasus bayi, popok, ganti sandhangan lan botol lan pacifier uga dibutuhake.

Kepiye cara ngurus panganan sajrone pesawat?

Biasane, maskapai biasane duwe menu bocah-bocah kanggo menehi feed bocah cilik, sanajan yen perjalanane kurang, camilan bocah bisa digawa nganggo tas tangan. 

Bayi luwih gampang ngalami dehidrasi, mula kudu ngombe cairan sadurunge lan sajrone pesawat, utamane penerbangan sing dawa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*