Panganan Kolombia

Gambar | Pixel

Panganan Kolombia minangka asil gabungan saka panganan lan tradhisi gastronomi budaya Amerindian, Spanyol lan Afrika. Ora ana konsensus babagan sajian sing makili kabeh masakan Kolombia, amarga masakan daerah penting banget. Nanging, sawetara nuduhake tray paisa minangka piring sing bisa dihormati. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan panganan Kolombia, sampeyan ora kudu ketinggalan kiriman ing ngisor iki.

Lemah Kolombia subur banget kanggo panen kabeh jinis panganan lan umume digunakake kanggo masak panganan Kolombia tradisional ing negara kasebut. Sawetara bahan sing paling umum yaiku nasi lan jagung, kentang lan singkong, kacang buncis, daging sapi, daging babi, domba, iwak lan kerang, uga macem-macem macem-macem woh-wohan tropis kayata mangga, pisang., Pepaya, jambu utawa woh-wohan sing semangat.

Baki paisa

Baki paisa duwe daging, kulit babi, sosis getih, chorizo, patacon lan alpukat. Iki ditemokake udakara taun 1960-an dening administrator sawetara hotel ing pinggir dalan sing duwe institusi turis ing Antioquia, Turantioquia, lan sing narik kawigaten restoran ing cedhak pesisir Turantioquia, lan dheweke wiwit nggunakake nampan oval gedhe kanggo nawakake panganan sing padha .

wong suci

Ing Amerika Latin lan Spanyol, cocidos diarani sancocho, resep-resep sing digawe ing pot gedhe. Kabeh Sancochos Kolombia asale saka petani nanging ora ana siji jinis. Ana kudunge saka pesisir Karibia (sing digawe saka iwak nganggo santen, yucca lan ubi), cundiboyacense, Sancocho Valluno mung digawe saka pitik, duwe yucca lan pisang ijo nanging dudu kentang.

Gambar | Univision

Ajiaco

Ajiaco minangka sup saka telung jinis kentang sing duwe pitik. Ing taun 20an iku sup khas petani sing banjur dianyari nalika ditambah krim lan caper. Kaya baki paisa, ajiaco uga minangka asil saka masakan miscegenasi.

Tamales

Tamales nyebar ing saindenging Kolombia lan dadi panganan sing misuwur ing saindenging negara. Dheweke disiapake jagung ing adonan utama lan diiseni daging lan sayuran sing akeh. Dheweke dimasak lan dibungkus godhong gedhang. Akeh sing ngiringi saos kanggo macem-macem rasa.

Gambar | Wikipedia

Tripe

Tripe minangka salah sawijining sup sing disiapake saka tripe kewan lan kentang Kolombia. Ana macem-macem versi sajian iki amarga sawetara nambah jagung utawa sayuran sing beda. 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*