Panganan khas Prancis

Gambar | Pixel

Panganan Prancis identik karo kualitas lan refinement. Iki dianggep minangka salah sawijining gastronomi paling penting ing donya. Bahan-bahan utama sing digunakake kanggo panganan yaiku butter, keju, jamu, tomat, daging lan sayuran umume.

Yen sampeyan kepengin weruh apa panganan khas Prancis, iki sawetara resep paling apik saka tanah Gallic sing nggawe wong edan. panganan saka sak ndonya.

Quiche Lorreine

Iki minangka sajian bintang ing perayaan apa wae ing Prancis amarga gampang disiyapake lan panas utawa adhem kaya enak banget. La Quiche Lorreine Iki minangka panganan khas saka Prancis, khusus saka Lorraine, lan bisa disiyapake nganggo bahan-bahan, sanajan versi klasik kue ringkes sing enak iki duwe daging babi lan keju Gruyère sing asap.

Coq Au Vin

El coq au vin Bisa uga, sajian sing paling misuwur ing masakan Occitan, sing wis nasionalisasi minangka panganan khas Prancis ing saindenging negara, sanajan kanthi nuansa. Contone, ing daging bebek kidul utawa angsa digunakake, dene ing sisih lor Occitania daging liyane kayata daging sapi bisa digunakake.

Kanggo nyiyapake saos sing enak, kudu nambah anggur abang, sanajan ing sawetara jinis anggur putih digunakake. Kajaba iku, kanggo nambah rasa, luwih becik nambahake sayuran kayata bawang bombay utawa lobak lan uga ing sawetara wilayah jamur digunakake.

ratatouille

Gambar | Pixel

Salah sawijining panganan khas Prancis sing paling populer. Resep iki digawe karo sayuran rebus sing asring dibumboni karo ramuan lan rempah-rempah Provencal. Rebus iki asale saka Provence mirip pisto Manchego, nanging pungkasane dipanggang. Bisa digunakake minangka kursus pertama utawa dekorasi kanggo daging lan iwak.

Thanks kanggo film Disney ing ratatouille dadi misuwur ing saindenging jagad. Wiwit dadi sajian Prancis regional lan ditampilake ing atusan buku masak internasional.

Sup bawang

Iki minangka salah sawijining sajian paling apik ing masakan Prancis sanajan kasunyatane asline minangka panganan umum ing kulawarga sing asor. Rahasia panganan khas Prancis iki yaiku dolanan rasa ing antarane legi saka bawang bombay sing dicampur karo kaldu krasan sing apik lan keju gratin.

Bawang banjur dimasak alon-alon ing mentega lan minyak banjur disedhiyakake ing mangkuk, tambah irisan roti karo keju lan gratin. Cukup ora bisa ditolak!

Escargot

Gambar | Pixel

Panganan khas Prancis iki minangka cara kanggo nggawa inti saka negara kasebut ing meja sampeyan, mula iku asring ditampilake ing menu paling akeh restoran Prancis. Iki minangka tradhisi sing uga duwe sipat positif kanggo kesehatan amarga wis kabukten manawa konsumsi saben dinane luwih milih urip seksual lan mandheg tuwa saka sel kulit.

Escargot tegese keong ing basa Prancis lan disiapake nganggo parsley, papak lan butter panggang. Nanging, bisa uga digoreng kanthi bawang putih lan bawang, lan dicampur karo salad.

Boeuf Bourguignon

El Boeuf Bourguignon utawa sapi Burgundian minangka panganan khas Prancis liyane, asale saka wilayah Burgundy. Iki minangka rebusan daging sapi sing enak ing daging sing dimasak karo anggur abang Burgundy ing geni sing kurang panas supaya alus lan ditambah wortel, bawang, bawang putih lan bumbu sing diarani barnetis garni.

Yen kabeh bahan sing kasebut ing ndhuwur wis masak, saos biasane kenthel karo mentega lan glepung. Thanks kanggo iki, konsistensi karakteristik kasebut bisa ditindakake.

Baguet lan keju

Gambar | Pixel

Una baguette Panggang, iku camilan Prancis sing, dikombinasikake karo keju, nggawa kita menyang swarga. Ing tabel Prancis, sampeyan bisa nemokake luwih saka 300 jinis keju, nanging iki kalebu pilihan sing ora bisa sampeyan lakoni:

Le Comté, rasane legi
Le Camembert, ambune kuwat lan simbol Normandia
Le Reblochon, super mulus lan enak
Le Roquefort, salah sawijining keju biru paling populer ing saindenging jagad
Le Chévre, susu wedhus sing cocog kanggo salad
Le Bleu, keju biru liyane
Le Brie, enak

crepes

Gambar | Pixel

Salah sawijining masakan paling internasional sing disenengi bocah lan wong diwasa. Ing pancakes Bahan kasebut digawe nganggo adonan saka glepung gandum, sing dibentuk dadi cakram kanthi diameter udakara 16 mm. Sanajan biasane dipangan minangka panganan cuci mulut sing disebar karo coklat coklat, krim utawa jinis saus manis liyane, nanging bisa uga dipangan nganggo bahan asin.

Tarte Tatin

Iki minangka salah sawijining panganan cuci mulut sing paling dihargai ing Prancis. Ditondoi dening kasunyatan manawa proses produksi rampung mbalikke, yaiku apel dilebokake ing pangkal banjur adonan ditambah. Yen dilebokake ing piring sajian, banjur diuripake. Rahasia kue iki ora mung kanggo nyiyapake, nanging potongan apel isih tetep karamel ing butter lan gula.

macarons

Gambar | Pixel

Panganan cuci mulut modis internasional. Macaron minangka kue bentuke cookie sing bentuke bunder, renyah ing njaba lan alus ing njero, digawe nganggo pasta almond, gula lan putih endhog. Biasane ditampilake loro-loro nggunakake tempel sing diarani ganache kanthi macem-macem rasa: vanilla, kopi, coklat, pistachios, hazelnut, strawberry, lemon, kayu manis ...

Minangka penasaran, sanajan dianggep macarons asale saka Prancis, ana sing nganggep resep kasebut asale saka Venesia ing Italia, sajrone Renaisans lan jeneng kasebut asale saka tembung kasebut macrherone sing artine tempel apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*