Mantos Paracas: Warisan Tekstil Budaya Paracas

Mantos Paracas

Mantos Paracas

La Budaya paracas dikembangaké ing tlatah Ica ing Perú, antawis taun 300 SM lan 200 Masehi. Warisan sing paling penting yaiku tekstil sing digunakake kanggo mbungkus wong sing wis mati, sing diarani mantel paracas.

Temonan saka jubah paracas Kita utang menyang Julio C. Tello sing antara taun 1925 lan 1927 nemokake 460 mumia ing nekropolis Cero Colorado, Wary Kayan lan Cabeza Larga. Sadurunge dikubur, mayit kasebut ditrapake kanggo perawatan khusus kanggo njaga karusakane, organ internal diekstrak, lan otot rusak liwat sayatan ing ekstremitas. Banjur layon ditinggal ana ing cedhak geni lan pungkasane dibungkus nganggo jubah.

Tekstil Paracas sing paling rumit lan mewah yaiku sing biyen bungkus mumia saka kepribadian gedhe wektu kasebut. Ing pirang-pirang warna kasebut, nganti 190 warna campuran digabungake lan ditenun nganggo wol unta utawa serat katun. Jubah kasebut nampilake desain sulaman kewan, makhluk mitologis, makhluk antropomorfik, lan gambar geometris. Malah ana sing dihiasi nganggo wulu, emas lan perak.

Kanggo ngapresiasi mantel Paracas, kita bisa mbukak seri musium kaya Museum Bangsa ing Lima; Museum Arkeologi, Antropologi lan Sejarah ing Lima; lan Museum Daerah Ica; lan museum cilik Cagar Nasional Paracas.

Informasi liyane: Paracas Spa sing apik

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*