Pariwisata Kamboja

Kamboja yaiku kerajaan sing ana ing Asia Tenggara lan salah sawijining mutiara wisata ing sekitar kene, uga Thailand. Meh ora bisa ngunjungi negara tanpa ngunjungi negara liyane. Utawa, kenapa ora, uga Vietnam tetanggan.

Punika a papan wisata sing apik, kanggo mujur nengen sing apik, sejarah budaya, kanggo gastronomi ... dhaptar kasebut akeh banget. Dadi dina iki, tujuan sing paling apik kanggo lelungan kanthi pikiran yaiku Kamboja lan bandha kasebut.

Kamboja

Kaya sing wis dakkandhakake, Kamboja iku kerajaan sing dununge ing sisih kidul semenanjung Indochinese kanthi tapel wates karo Thailand, Laos lan Vietnamm. Dununge dipanggoni udakara 15 yuta wong sing nindakake praktik, udakara 95%, Buddhisme Terevada. Kutha paling gedhe lan pusat budaya, politik lan ekonomi yaiku kutha Phnom Penh.

Dadi, ora ana sing luwih becik tinimbang miwiti tur ing kutha iki, bisa uga minangka gateway kita. Kutha dununge ana ing pertemuan kali telu mula, dipérang dadi telung sektor: ing sisih kidul ana perangan Prancis, elegan banget karo bank-bank lan kedutaan lan hotel, ing tengahé pasar lan lorong lan sisih lor bagéan omah sing luwih modern.

Apa sing kudu dingerteni ing Phnom Penh? El Royal Palace Iki minangka situs sing apik banget lan Buddha ijo sing amba digawe nganggo emas padhet lan kristal Baraccarat lan bobote 75 kilogram. Uga duwe intan lan permata liyane. Ing sakiwa tengene istana, dibangun ing taun 1866, ana tembok fresco lan bangunan sing apik banget sing bisa dikunjungi.

Sampeyan uga kudu ngerti Tugu Kamardikan, saka 1958, sing nglambangake kamardikan Prancis ngelingake wong-wong sing tiwas amarga dheweke. Ing tangan liyane ana Museum Nasional, sisih lor Kraton Kerajaan, sing saben dina mbukak. Ing sisih lor mangulon yaiku Wat phnom, ing bukit alas sing dhuwure 30 meter. Yaiku a pagoda kanthi papat patung Buddha wiwit abad kaping patbelas.

La Pakunjaran Tuol Sleng saiki dadi museum nanging biyen dadi sekolah menengah. Mengko, ing taun 70-an, dadi pusat tahanan lan siksa. Tambah ing Pasar Sentral, sing Pasar Tuol Tom Pong, uga disebut pasar rusia, lan kanthi mlaku-mlaku kanthi apik, kutha sampeyan wis katutup.

Lumrahe, kita ora bisa ngomong babagan Kamboja tanpa ngomong Taman Arkeologi Angkor. Sampeyan kudu gawe jadwal kunjungan amarga situs iki jembar. Disaranake supaya teka luwih awal supaya bisa awan, uga mlebu liwat lawang utama lan ngerti manawa candhi-candhi kasebut disusun miturut patang titik kompas. Sampeyan bakal entuk foto sing paling apik ing wayah esuk, nanging cara liya ing Angkor Wat sing sorene paling apik ing wayah awan.

Kanggo ngunjungi Angkor sampeyan kudu duwe pass, Angkor Pass, sing ngidini sampeyan ngunjungi macem-macem kuil ing taman arkeologi. Dituku ing lawang utama ing dalan Angkor Wat. Ana sedina, telung dina lan pitung dina kliwat. Taman iki dibukak wiwit jam 5 esuk nganti jam 6 sore.

Kutha lan arkeologi, nanging uga Kamboja misuwur amarga pantai sing diidham-idhamake. Dadi, salah siji sing paling populer yaiku Sihanoukville: pasir putih, banyu angetsaka Teluk Thailand, swasana santai, tropis banget.

Iki dibangun ing pungkasan taun 50an lan beda banget karo kutha utawa kutha liyane ing negara kasebut amarga luwih kosmopolitan lan luwih kutha, malah tinimbang kutha propinsi liyane. Ana akeh pariwisata, nanging tetep swasana santai. Umume pantai nawakake payung sewa, kios panganan, hotel, bungalow lan restoran. Sampeyan bisa nemokake saka hotel bintang 5 menyang hostel.

Uga duwe sugeng daluApamaneh ing Weather Station Hill utawa Victory Hill, sing uga dununge wisma paling murah. Uga ana bar ing macem-macem pantai lan tengah. Yaiku papan kanggo nyewa motor amarga ora sithik yen mlaku-mlaku.

Saiki, yen prekara sampeyan ora akeh pantai nanging pariwisata eko,  mula perjalanan sampeyan kudu kalebu Rattanakiri. Kutha iki kalebu provinsi 636 kilometer saka Phnom Penh, sethitik dipanggoni, lan misuwur kanthi pemandangan alam: gunung lan bukit sing nggulung, tlaga gunung geni, kali, air terjun, alas. Mlaku sing disaranake pirang-pirang dina lan kalebu tur kutha, ngunjungi Danau Yeak Loam, wayah wengi, dolan menyang Ceal Rumplan utawa mlaku-mlaku ing sadawane kali Sre San ngunjungi sawetara desa sing ana ing sisihane, Cagar Alam Margasatwa Lumphat, Nasional Virachay Taman.

Uga ora bakal ditinggalake ing kunjungan kasebut Andoung Ngukur utawa Golden Springs, sawetara kebon kopi utawa karet, ing Air terjun Katieng, grojogan Ou'Seanlair utawa tambang permata larang regane. Ana mangsa rendheng, wiwit wulan Juni nganti Oktober. Pungkasane, elinga yen Rattanakiri mung bisa tekan darat lan sawise ing kana sampeyan kudu pindhah nganggo mobil, motor, prau utawa gajah. Apa sing sampeyan pilih?

Pungkasan, kutha liyane: kutha paling gedhe nomer loro ing negara iki: Battambang, lahan budidaya pari lan Khmer Rouge. Iki minangka titik kontak antara Kamboja lan Thailand lan akeh arsitektur Prancis.

Antarane atraksi sing bakal dikunjungi yaiku Candi Barseat sing umure sewu taun, ing Kuil Wat Ek abad kaping sewelas, ing Kuil Ba Nam kurang luwih saka wektu sing padha, Prasat nemplek lan telu stupa bata ing bukit lan komune Phnom Sam Pov, Boeng Kam Pinh Puoy lan Sek Sak, kabeh kaendahan alam sing apik.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan bisa uga mikir babagan pantai nalika mikir babagan Kamboja, nanging sejatine minangka tujuan sing apik kanggo nggawe perjalanan dadi pengalaman sing kebak sejarah, budaya lan alam sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*