Mongolia, tur eksotik

Deleng peta lan nemokake Mongolia ing kana. Aja bingung karo wilayah Tionghoa, nanging mung ana ing kana, cedhak banget. Mongolia minangka negara sing ora dikunci ing daratan nanging ana tanggi sing kuat banget kayata China lan Rusia.

Apa sampeyan wis krungu babagan Genghis Khan? Dheweke pancen Mongolia lan dheweke dadi pimpinan kekaisaran sing penting banget. Kasunyatane, China duwe kaisar Mongol. Sejarah politik rada rame nanging wiwit taun 20-an abad kepungkur iku negara merdeka lan yen sampeyan nggoleki tujuan endah… Apa sing sampeyan pikirake babagan iki?

Mongolia

Negara kasebut minangka negara sing gedhe banget, nanging ing wektu sing padha mung sithik pedunung saben kilomèter persegi kanthi wiyar. Malah saiki akeh sing nomad lan semi-nomad lan sanajan mayoritas kalebu ing klompok etnik Mongolia uga ana etnik minoritas.

Lansekap kasebut didominasi dening Gurun ara-ara samun, padang rumput lan stepa.  Jarane misuwur, Genghis Khan mbentuk kekaisaran lan dadi salah sawijining putu sing nggawe Dinasti Yuan ing China sing dibahas Marco Polo ing crita lelungane.

Bangsa Mongol perang suwe karo Manchu, sawijining masarakat liya sing dadi dominasi kekaisaran Tiongkok, nganti pungkasane wilayah kasebut dipisahake dadi republik independen lan wilayah China sing saiki diarani Mongolia Batin.

Ibukuthané yaiku Ulaanbaatar, kutha sing adhem yen ana nalika musim salju. Dheweke bisa nggawe -45 ºC! Temenan, ora bakal mlaku ing mangsa adhem kajaba sampeyan pengin ngalami apa sing dialami tahanan Stalin nalika pengasingan dramatis ... Ekonomi Mongolia adhedhasar sumber daya alam, batu bara, minyak lan tembaga.

Carane njaluk menyang Mongolia

Bandara Internasional Genghis Khan udakara 18 kilometer sisih kidul mangulon saka Ulaanbaatar. Air Korea, Air China, Airlines Mongolia, Aeroflot utawa Turki njaga penerbangan reguler, ing antarane perusahaan liyane Sampeyan bisa teka kanthi penerbangan langsung saka Jerman, Jepang, Hong Kong, Turki, Rusia lan China lan ana hubungane karo negara liya.

Yen sampeyan petualang uga ana Sepur Trans-Siberia sing misuwur, sing paling dawa ing jagad iki. Saka Beijing nganti Saint Petersburg meh wolung ewu kilometer lan cabang Trans Mongol sing diwiwiti saka tapel wates Rusia liwat Ulaanbaatar nganti wates China. Perjalanan apa! Total 1.100 kilometer sing mlebu ing Mongolia. Perjalanan ing kreta iki minangka pengalaman sing apik banget, ngluwihi tujuan. Kayane perjalanan menyang Ithaca.

Akeh sing milih tur ing Moskow - Ulaanbaatar - Beijing. Antarane Moskow lan Ulaanbaatar udakara limang dina lan saka Beijing nganti Ulaanbaatar udakara 36 jam. Saben kreta nduwe sangang kabin kanthi papat kasur lan kanggo dhuwit maneh, sampeyan entuk kabin kembar. Tiket dituku kanthi online saka situs www.eticket-ubtz.mn/mn lan kudu dituku sewulan luwih dhisik.

Nanging nalika lelungan menyang Mongolia? Kaya sing kita ucapake musim salju angel banget. Cuaca ing kene ekstrim banget, nanging srengenge saya padhang lan pancen apik banget. Mongolia nduwe sinar srengenge luwih saka 200 dina, dadi langite tetep biru meh setaun taun. Kaendahan. Oalah musim wisata wiwit Mei nganti September sanajan sampeyan kudu eling yen iklim beda-beda miturut bagean saka negara kasebut. Udan deres wiwit wulan Juli nganti Agustus, Ya pancen.

Wayahe paling apik kanggo pindhah menyang Mongolia yaiku ing pertengahan wulan Juli. Ana akeh wong nanging iku regane amarga nalika Festival Naadam Nasional sing bakal dibahas mengko. Pungkasane, apa sampeyan butuh visa? Sawetara negara ora, nanging dudu mayoritas. Oalah visa diproses ing kedutaan lan konsulat lan yen ora ana ing negara sampeyan, sampeyan bisa ndhaptar ing negara tanggane kanggo negara sing duwe utawa entuk nalika tekan, nanging angel karo basa kasebut.

Visa turis udakara 30 dina lan yen wis entuk, valid kanggo digunakake sajrone telung wulan sabanjure kanggo ditanggepi. Ing prosedur kasebut, dheweke njaluk surat undhangan mula yen sampeyan tur kanthi teratur, sampeyan takon agensi kasebut. Nganti pungkasan taun 2015 sawetara negara ora dikatutake visa nanging kanggo promosi pariwisata (Spanyol ana ing dhaptar kasebut), nanging kudune promosi kasebut wis rampung, mula konfirmasi sadurunge lelungan.

Apa sing kudu dideleng ing Mongolia

Nggoleki Mongolia ing peta, bisa dipérang dadi macem-macem wilayah miturut poin kardinal. Ibukutha kasebut ana ing wilayah tengah lan mesthine bakal dadi gerbang sampeyan dadi iki dhaptar apa sing bakal katon ing Ulaanbaatar:

  • Alun-alun Sukhbaatar. Minangka alun-alun utama lan patung kasebut ana ing tengah, patriot sing misuwur banget. Ing sakiwa tengene yaiku Ballet lan Teater Opera, Istana Budaya lan Parlemen, kayata.
  • Biara Gandan. Kutha iki wis nguwasani papane wiwit taun 1838 nanging sadurunge ana ing jantung ibukutha. Wis akeh tuwuh wiwit saiki lan saiki ana sekitar 5 biksu Buddha. Agama Buddha nandhang sangsara marga saka Komunisme lan limang candhi biara kasebut dadi rusak. Nalika ambruk Uni Soviet, kabeh santai, biara dipulihake lan saiki urip akeh. Nduwe Buddha setinggi 40 meter.
  • Museum Sejarah Nacional. Sing paling apik yaiku ngrampungake sejarah negara wiwit Zaman Batu nganti abad kaping XNUMX.
  • Museum Sejarah Alam Nasional. Sampeyan padha, nanging kanggo ngerti kanthi jero babagan flora, fauna lan geografi ing tlatah sing adoh iki. Balung dinosaurus ora kurang,
  • Museum Istana Bogd Khan. Untunge Soviet ora ngrusak dheweke nalika pembersihan rusak sing dipimpin ing taun 30-an. Iki minangka Istana Musim Dingin Bogd Khan lan saiki dadi museum. Bangunan kasebut diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX lan Bogd Khan minangka raja pungkasan lan Buddha Urip. Ana enem candhi sing apik ing kebone.

Cekakipun, iki sing ditawakake kutha, nanging ing pinggiran sampeyan bisa ngerti tujuan liyane ing ngisor iki:

  • Taman Nasional Gunung Bogd Khan. Kutha iki ana ing sisih kidul ibukota lan sejatine minangka kompleks pegunungan kanthi gambar guwa lan macem-macem flora lan fauna. Ing njero ana biara abad kaping 20 kanthi udakara XNUMX candhi lan pemandangan lembah kasebut.
  • Taman Nasional Gorkhi-Terelj. Dawane 80 km saka kutha iki lan nawakake akeh wisata njaba kayata hiking, nunggang jaran, bersepeda gunung lan liya-liyane. Yaiku lembah sing asri kanthi formasi watu bentuk sing aneh, pucuk sing ditutupi pinus, lan padang rumput ijo sing ditanduri kembang liar.
  • Cagar Alam Gun Galuut. Papan sing paling apik yen sampeyan seneng kewan, tlaga, gunung, kali lan uga rawa. Kabeh ing leladen padha.
  • Cagar Alam Khustai. Kutha iki 95 km saka ibukota lan jaran liar pungkasan sing ana ing jagad iki. Dheweke dikenal kanthi jeneng jaran Przewalski, sawise penjelajah Polandia sing weruh ing taun 1878, lan sawise meh kepunahan saiki dadi spesies sing dilindhungi.

Ing artikel pisanan babagan Mongolia, kita fokus kanggo menehi informasi babagan negara, cara tekan kono, apa sing kudu sampeyan lakoni lan papan sing paling turis ing ibukota lan sekitarnya. Nanging kaya sing wis dakkandhakake, Mongolia pancen gedhe lan kita bakal terus nemokake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Santiago ngandika

    Halo Mariela, piye kabare? Kaping pisanan, matur nuwun kanggo cathetan lan data sing diterbitake. Aku wis ngrencanakake taun ngarep kanggo nindakake trans-cyberian saka Rusia menyang Beijing (sabenere Moskow) lan aku pengin tetep sawetara dina ing Mongolia. Nanging sing dadi minat kula ing Mongolia yaiku wisata deso, adoh saka kutha. Apa sampeyan duwe informasi liyane babagan iki? Kaya bisa kemah ing tendha-tendha sing misuwur, utawa liya-liyane.
    Matur suwun sadurunge kanggo pitulung sampeyan. Aku wis nulis tanggal sing cocog kanggo lelungan lan surat rekomendasi supaya bisa ngetik, data kunci.
    Salam saka Argentina.
    Santiago