Pasar San Miguel ing Madrid

Pasar San Miguel

Nemokake pasar gastronomi gedhe sing ana ing jantung Madrid. Yen sampeyan arep ngunjungi ibukota, pasar sing apik iki minangka singgah wajib, sing uga bisa nyoba macem-macem jinis piring lan tapas. Penggemar gastronomi bakal setuju yen iki minangka konsep pasar anyar sing uga nyebar menyang kutha liyane.

El Mercado de San Miguel nawakake luwih saka telung puluh kios ing endi sampeyan bisa nyoba kabeh jinis resep lan rasa. Kajaba iku, dununge ana ing bangunan sing apik lan bakal cedhak karo papan kayata Walikota Plaza. Minangka titik mandheg sing wajib kanggo entuk kekuatan maneh nalika ngunjungi Madrid.

Sejarah pasar

Pasar San Miguel

Iki wis dadi area pasar ing jaman abad pertengahan, nanging iki minangka pasar terbuka sing khas nalika para guild adol produk artisane ing macem-macem kios. Ing abad kaping XNUMX, isih ana pasar terbuka sing utamane adol iwak. Wiwitane pasar tertutup durung diwiwiti nganti wiwitan abad kaping XNUMX dening arsitek Alfonso Dubé y Díez. Diilhami dening pasar Eropa liyane kanthi bahan kayata wesi, kanthi gaya Halles de Paris. Iki diresmekake tanggal 13 Mei 1916.

Amarga kegiatan minangka pasar saya mudhun amarga tekan pasar swalayan lan pusat blanja, diputusake kanggo ngowahi kegiatan kasebut. Mangkene dadi ruang gastronomis sing wiwit narik ratusan para turis saben taun kanggo golek pengalaman anyar kanggo langit-langit.

Gedung pasar

Eksterior Pasar San Miguel

Bangunan iki direnovasi ing taun 2009 kanggo menehi konsep anyar iki, sing diilhami dening pasar kayata La Boquería ing Barcelona. Ing njero bisa ndeleng struktur wesi asline bebarengan karo lampu gaya Fernandino lan ubin Arab. Wilayah kasebut gilap kanggo nutupi interior lan uga duwe sistem pemanas ing lantai ngisor kanggo musim salju lan penguapan banyu nalika musim panas, minangka pengalaman sing bisa nambah pengalaman wong-wong sing ngunjungi pasar iki kapan wae.

Sing ditawakake Mercado de San Miguel kanggo kita

Kios Pasar San Miguel

Konsep anyar liwat ngrenovasi posisi sing ana ing pasar kanggo nawakake sing beda. Dibutuhake yen saben posisi sing ditawakake mung siji khusus siji-sijine sing ora bisa dibaleni maneh ing pasar, mula saben liyane beda karo sing sadurunge. Mung siji jabatan sing sadurunge tetep padha, yaiku tukang sayur.

Yen menyang pasar iki, kita bisa nemokake kios karo omben-omben, panganan, troli, kios take-out, lan kios permen. Iki carane aku ngerti dibagi macem-macem spesialisasi sing ana ing pasar.

Ing kios ombenan Kita nemokake referensi kayata 'La Hora del Vermut', sing menehi vermouth saka macem-macem wilayah. Ing 'Pinkleton & Anggur' sampeyan bisa ngrasakake macem-macem jinis anggur. 'Kopi ireng' yaiku warung kopi sing duwe kopi sing apik banget.

Ing njero Pasar San Miguel

ing kreta iku kios cilik ing kana dheweke nawakake tapas lan panganan sing enak kanggo digawa. 'El Señor Martín' duwe fritter Andalusia sing berkualitas. 'Tonda' nyedhiyakake pizza seni Italia sing asli. 'Mozzarella Bar' khusus kanggo keju Italia tukang gawean lan 'Arzábal croquetería' nglayani kroket sing paling sugeh.

ing kios panganan tanpa mangu-mangu paling akeh, kanthi menehi hasil gedhe. 'Mozheart' nggawe tapas kanthi mozzarella Italia sing sugih. 'Daniel Sorlut' minangka toko kerang, 'Amaiketako' nawakake produk tukang lan tapas asale saka Basque. 'Felixia' duwe woh-wohan lan sayuran sing subur lan seger sing dilengkapi karo woh-wohan tropis lan produk organik. Ing 'La Casa del Bacalao' sampeyan bisa ngrasakake panganan kaleng berkualitas tinggi, kayata iwak teri sing sugih saka Santoña.

Ora ngicipi lengkap tanpa panganan cuci mulut lan permen. Ing 'Horno de San Onofre' iku referensi ing Madrid lan nyedhiyakake panganan cuci mulut artisanal utawa modern sing enak. 'Rocambolesc' minangka toko es krim sing ana uga coklat, coklat utawa kue-kue. Ing 'La Yogurtería' sampeyan bisa nyoba es krim kanthi basis susu seger.

Kepiye cara ngunjungi

Pasar San Miguel

Pasar San Miguel dununge ana ing lingkungan La Latina, ing arah Plaza de San Miguel s / n, cedhak Walikota Plaza. Jam sing ditindakake yaiku dina Senen, Selasa, Rebo lan Minggu wiwit jam 10:00 nganti 24:00 jam. Kamis, Jumuah lan Setu wiwit jam 10:00 nganti 02:00 esuk. Mesthi wae, dianjurake supaya luwe nalika pengin ngrasakake macem-macem panganan, panganan cuci mulut lan omben-omben sing ana. Sawetara plancongan malah disaranake menyang vermouth, esuk utawa wengi kanggo nedha bengi, amarga swasanane bisa beda.

Perlu dielingake yen kanggo nambah penawaran pasar sing kalebu sawetara koki karo Michelin Stars. Jeneng kaya Jordi Roca, Rodrigo de la Calle, Ricardo Sanz utawa Roberto Ruíz nyedhiyakake pasugatan sing rumit supaya turis bisa ngrasakake sing paling apik ing pasar Madrid sing kondhang lan bersejarah iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*