Pasar wengi Donghuamen sing misuwur ing Beijing ditutup

pasar cina

Ing Spanyol lan ing sekitar kita, mangan serangga kayane dadi masalah banget. Nanging kasunyatane minangka panganan sing umume luwih umum ketoke. FAO (Organisasi Pangan Perserikatan Bangsa-Bangsa) nerbitake laporan sawetara taun kepungkur sing nganggep manawa serangga kudu dianggep luwih akeh sajrone diet. Ora dadi sumber protein, zat besi lan vitamin sing akeh.

Masalah utama yaiku rasa njijiki sing diwenehake. Nanging, kadang gastronomi ngliwati fesyen lan apa, wiwitane ora bakal ngrasakake utawa ngombe anggur ing negara kita, ing sisih liya jagad kasebut ora bisa ditolak.

Kanthi cara iki, gampang golek restoran sing nyedhiyakake masakan sing bahan utamane yaiku serangga. Uga pasar sing nyedhiyakake restoran kasebut lan sing adol produke kanggo umum. Salah siji sing paling populer yaiku pasar wengi Donghuamen ing Beijing, sing sawise 32 taun ing bisnis ditutup.

Ing tanggal 24 Juni, turis ora bakal bisa ditampilake maneh kanthi mangan tusuk sate kalajengking, sawetara cacing utawa kumbang, amarga pasar critter sing misuwur ing ibukutha China bakal ditutup selawase. Pejabat berwenang nggawe keputusan iki amarga ana keluhan lingkungan babagan gangguan lan kurang higienis nalika ngatur sampah ing pasar utawa panyimpenan panganan. Nanging, kasunyatan manawa pasar wengi Donghuamen dununge ing tengah kutha, sawetara meter saka salah sawijining dalan emas ing Beijing sing kebak toko mewah, mesthine uga kudu ana gandhengane.

panganan cina

Pasar kasebut lair ing taun 1984 minangka seperangkat kios-kios jalanan. Wiwitane nampilake keragaman kuliner ing Beijing, nanging mbaka sethithik nggabungake cemilan lan piring saka bagean liya ing negara kasebut. Saiki pengunjung bisa nemokake saka gulung musim semi, bebek panggang utawa tusuk sate ayam nganti ula, cicadas, lintang utawa jaran laut, sing didol kanthi rega luwih dhuwur tinimbang umume amarga keanehan situs kasebut.

Sembarang pandhuan wisata babagan China menehi saran supaya ngunjungi pasar Beijing iki, saiki kanthi luwih akeh amarga ditutup cedhak, lan umume ndeleng wong asing lan Peking, motret awake dhewe utawa videoge pengalaman mangan belalang goreng, semut, lipan utawa kadal. Dheweke mbukak saben dina wiwit jam 15 sore. jam 22 bengi.

Pemandangan sing wolung dina ora bakal bisa dibaleni maneh ing metropolis iki, sanajan bakal diulang ing bagean liya ing negara kasebut, kayata ing provinsi Canton kidul, ing endi sawetara serangga sing ditolak ing wilayah kasebut Kulon terus dadi bagean saka menu.

Pakulinan mangan serangga

belalang

PBB nuduhake manawa 2.000 milyar wong ing saindenging jagad nganggep serangga minangka panganan sing enak utawa malah dadi panganan utama. Kanggo institusi iki, kewan omo minangka panganan mbesuk kanggo ngatasi keluwen utawa kekurangan pangan uga bisa ningkatake kesehatan lan perlindungan lingkungan.

Entomophagy (pakulinan mangan serangga) nyebar ing sawetara wilayah, utamane ing Asia, Oceania lan Amerika Tengah. Serangga sing paling akeh dikonsumsi ing donya yaiku semut, belalang lan sawetara spesies kumbang. Nanging ing antarane arachnid, delicatessen paling gedhe yaiku kalajengking, sing dikonsumsi ing meh kabeh Asia amarga sifat-sifat obat.

Nanging, entomofag duwe menu sing cukup wiyar, amarga dianggep, saka pirang-pirang spesies serangga sing misuwur, udakara 1.200 sing bisa dipangan.

Ing Kolombia, dheweke wis ngekspor semut minangka panganan istimewa. Ing Zimbabwe, paket cacing garing didol lan ing Madagaskar metokake kabeh ulat ulat beetle ing pesta kasebut. Ing Filipina, dheweke manggang walang lan ditambahake menyang sup, lan sawetara restoran Australia nyedhiyakake grub. Ing Ekuador, semut sing diarani lemon dipangan urip, dene semut culona gedhe digoreng sadurunge.

panganan cina 2

Kaya sing bisa dideleng, ana pirang-pirang papan ing jagad iki sing dianggep serangga minangka panganan sing enak. Wong sing duwe insectophobia ora bakal padha mikir, sing duwe ide mangan kewan omo bisa uga ngipi elek.

Ing kasus apa wae, ing sisih Kulon, ide babagan mangan serangga wiwit ditampa lan ing pirang-pirang negara tuwuh bisnis ing babagan iki. Contone, ing Amerika Serikat ana bisnis pertanian sing saya akeh lan ing negara-negara Eropa kayata Walanda utawa Swiss nyebabake pangowahan peraturan ing benua kasebut supaya kewan omo bisa dipasarake kanthi cara sing padha karo panganan liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*