El Pedraforca, minangka lambang Catalonia

pedraforca puncak catalunya

Dina iki aku bakal rinci babagan munggah menyang Pedraforca, salah sawijining gunung sing paling misuwur lan paling apik ing Catalan Pyrenees. Wisata sing disaranake babar pisan kanggo para pecinta gunung lan alam.

Pedraforca iku dununge gunung ing wilayah Beguedá (provinsi Barcelona) lan khusus ing Serra del Cadí (Cadí i Moixeró Natural Park), ing Catalan Pre-Pyrenees. Ndhuwur loro pucuk utama sing unggul, yaiku Superior Pollegó (kanthi a dhuwure 2.506 m) lan Pollegó Inferior (2445 m).

Iki dilindhungi kanthi resmi ing taun 1982 lan duwe jeneng bahan sing nggawe lan bentuk tapal kuda pegunungan: Pedra minangka watu ing Castilian lan Forca minangka tapal jaran.

Minangka munggah sedina nanging nuntut sawetara rute. Wiwit wulan November nganti Mei Pedraforca salju, mula priksa manawa sampeyan munggah ing wektu sing aman utawa nganggo sandhangan lan alas kaki sing pas.

pucuk pedraforca

Carane njaluk menyang Pedraforca?

Munggah menyang Pedraforca bisa ditindakake saka pirang-pirang poin, mesthine sing paling misuwur saka kutha Gösol lan saka papan perlindungan gunung ing dhuwur Lluís Estaen. Aku bakal ngandhani babagan tamasya saka papan perlindungan lan nyebrang Coll del Verdet.

Kanggo njaluk menyang papan perlindungan luwih dhisik kudu mudhun ing carretera nacional C-16 sing nyambungake Manresa lan Berga karo Puigcerdà, Cerdanya lan Catalan Pyrenees liwat terowongan Cadí. Yen kita drive sisih lor, kita kudu nyebrang kutha Berga, mula Cercs lan pembangkit listrik termal lan sadurunge tekan Guardiola de Berguedà kita bakal weruh prapatan ing sisih kiwa sing nuduhake Saldes, Gösol lan Pedraforca dening dalan regional B-400.

Kita bakal nyebar sawetara 15 km sadawane dalan iki nganti tekan Saldes, kita bakal nyebrang kutha lan sawise udakara 1Km, kita bakal bisa ndeleng mili menyang sisih tengen menyang papan perlindungan Lluís Estassen. 2Km luwih sadawane dalan lokal iki nganti tekan area parkir pengungsian, ing endi tamune bakal diwiwiti.

Yen sampeyan pengin tetep ing papan perlindungan, dalan tekan sanajan mbutuhake mobil 4 × 4, aspal kasebut ora apik. Yen ora, aku ora ngerti apa sampeyan bisa tekan kana kanthi mobil tanpa luwih. Secara pribadi, aku menehi krasa yen ora bisa, kabeh wong ninggalake mobil sing diparkir ing ngisor iki lan nindakake bagean pisanan kanthi mlaku, udakara 15 menit pendakian kanthi lembut.

pedraforca puncak barcelona

Munggah menyang Pedraforca

Munggah menyang Pedraforca mung mbutuhake pakean lan alas kaki khas gunung miturut prinsip. Yen tamasya ditindakake ing musim salju, mesthi bakal ana salju, mula yen kita milih ngrampungake, kita kudu mikir nggawa sepatu salju lan mbantu alat kanggo es.

Sawise diparkir ing area parkir sing sah, kita bakal njupuk dalan sing bakal nggawa kita menyang ngungsi Estassen, udakara 15 menit mlaku-mlaku liwat alas sing subur ing cemara ireng lan cemara, khas wilayah kasebut.

Sawise ngungsi, kita bisa munggah menyang Pedraforca kanthi rong dalan utama, liwat scree (dikenal ing Catalonia minangka tartera) utawa dening Coll del Verdet. Aku nyaranake sampeyan munggah liwat Verdet lan mudhun (yen bisa) liwat scree. Amarga akeh para pendaki sing nate mandhiri, saiki isih lunyu, sampeyan isih bisa mudhun. Aku bakal takon marang staf pengungsi utawa gunung sing duwe pengalaman apa kondhisi kasebut cocog karo keturunane.

pyrenees pucuk pedraforca

Yen wis ngucapake, kita bakal mbukak dalan Verdet lan wiwit menek. Secara total, pendakian ing rute iki kudu rampung 3 jam saka Estassen udakara, ora rata akumulasi udakara 1000 meter saka parkiran.

Pérangan pisanan mbukak liwat alas sing subur lan iring gunung alus, kita bakal ngetokake gunung kasebut. Slope mbaka sethithik bakal tuwuh lan lanskap bakal ganti kabeh saka wit gedhe dadi watu lan jurang sing nemoni. Nalika kita wis munggah gunung udakara 1 jam, dalane bakal wis sirkulasi ngetutake profil gunung kasebut. Ing sisih kiwa, kita bakal ndeleng pucuk Pedraforca lan ing sisih kiwa 1000 meter ora rata lan bagean saka sistem Bergueda lan Pyrenean.

Ing kabeh wektu dalan kasebut dituduhake kanthi sampurna lan ing titik tartamtu, kita bakal ngakoni mangiwa mangiwa menyang Verdet. Ing jalur iki lereng wis wiwit cukup.

Sawise sawetara menit, kita bakal tekan Coll del Verdet, sawijining titik ing antarane gunung lan gabung karo jalur sing kita lakoni karo sing teka saka Gōsol.

pedraforca puncak cadi

Saka kene, pendhakan nyata diwiwiti, menit pisanan cukup gampang liwat medan berbatu sing khas ing wilayah kasebut. Pérangan nomer loro, mesthine sing paling angel, yaiku cenderung sing tajem. Jalur kasebut, wis kabur, duwe tali supaya masarakat bisa nindakake tanpa masalah. Ing kene, kita ora bakal mlaku maneh, bakal nyusup lan meh bakal menekPendakian kasebut kompleks nanging miturut teori, saben wong sing mlaku bisa nindakake.

Bagean katelu lan pungkasan luwih gampang tinimbang sing sadurunge, nanging isih duwe panjaluk fisik sing luar biasa. Saiki mung siji keturunan lan siji pendakian pungkasan liwat tlatah sing kuwat bakal tetep nganti tekan Pollegó Superior, titik paling dhuwur ing Pedraforca lan target pungkasan.

Saka kene kita bisa mutusake yen kita mbatalake dalan kanggo bali menyang mobil utawa yen kita mudhun ing antarane «Pollegons». Yen mudhun ing kana, kita bakal luwih cepet nanging rada mbebayani lan lunyu, delengen manawa wong mudhun tanpa kesulitan lan yen cuaca apik.

pedraforca puncak bergueda

Mesthi lan minangka judhul artikel sing dituduhake, perjalanan lan munggah menyang Pedraforca minangka salah sawijining rute mitos lan lambang geografi Catalan, sing disaranake kabeh.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*