Pelataran singa

Pengadilan Singa

Si kita arep ngunjungi GranadaSalah sawijining perkara pertama sing kudu kita tingali tanpa mangu-mangu yaiku Alhambra. Ing njero ruangan kasebut ana papan sing misuwur banget, kayata Patio de los Leones sing populer, sing bakal dingerteni kanthi luwih rinci. Pelataran sing apik iki dingerteni dening kabeh wong, sanajan ora kabeh wong ngerti pralambang utawa pentinge.

Plancongan menyang Granada minangka pengalaman sing apik, amarga kutha iki minangka papan sejarah sing penting banget. Bukti kasebut minangka Alhambra sing luar biasa, dibangun nalika jaman Nasrid, nalika Kerajaan Granada didegake. Ing benteng iki lan papan dununge yaiku Pelataran Singa sing ayu, sing kalebu zona pribadi.

Sejarah Pengadilan Singa

Teras sing apik iki ditugasake dening Mohammed V sajrone masa jabatan nomer loro, nalika dheweke kepengin duwe Istana Singa, ing plataran iki kanthi banyu mancur sing misuwur bakal dibingkai. Iki kedadeyan ing abad kaping XNUMX. Ing pelataran iki gaya Nasrid wayahe disintesis, dadi wektu sing paling dhuwur. Sing paling penasaran karo prekara kasebut yaiku panelitian sing wis ditindakake ing banyu mancur kasebut nuduhake manawa singa-singa sing nyengkuyung wiwit abad kaping XNUMX, mula malah sadurunge nggawe Alhambra kasebut dhewe. Iki nyebabake percaya yen dheweke ditransfer saka papan liya kanthi langsung kanggo nambah menyang plataran iki, sanajan ora dingerteni saka endi asale kasebut.

Tandha lapangan

Pancuran singa

Pelataran iki diarani makili kanthi cara swarga islam. Dheweke duwe nilai simbolis lan unsur utamane yaiku banyu, sing dadi protagonis. Nduwe rencana persegi dowo, sing makili kosmos. Sampeyan bisa ndeleng papat sumbu sing nyebabake banyu mancur lan nyabrang kabeh teras, sing bisa makili titik kardinal utawa papat kali swarga. Kabeh padha kumpul ing tengah, ing endi banyu mancur munggah, sing bakal nglambangake alam semesta utawa keilahian.

Mancane Singa

Sumber iki minangka salah sawijining potongan sing paling penting lan penting Alhambra. Iki narik kawigatene para sejarawan amarga perwakilan tokoh kewan asring banget ora ana ing seni Islam lan kurang saka ukuran iki. Kajaba iku, ngerti tanggal nggawe, dheweke malah nggawe hipotesis babagan asale asline. Air mancur iki uga misuwur amarga duwe sistem spout rumit sing ngidini banyu tetep dijaga ing pinggir tanpa tumpah.

Swara ing rolas singa ngaso cangkir dodecagonal gedhe ing marmer putih sing duwe dhasar segi wolu. Geguritan Ibnu Zamrack diukir ing pinggir. Ing abad kaping pitulas, cangkir liyane ditambahake ing ndhuwur, sing saiki ana ing Patio de los Adarves. Banyu mili saka cangkeme singa, lan aja lali yen dadi protagonis utama ing plataran iki.

Rincian patio

Rincian kolom

Teras iki padha karo liyane sing bisa ditemokake ing Alhambra, kayata Patio de Comares. Iki inspirasi dening jagad Muslim, kanthi skema tradisional saka omah khas Hispanik-Muslim. Iki minangka area pribadi lan urip sosial kulawarga ditindakake. Iki minangka teras terbuka sing diubengi karo ruangan, sing dikomunikasikan liwat area sing ana ing njero, nanging madhep njaba. Ing mburine kolom kanthi dekorasi Arab sing akeh banget, ana galeri sing ditutupi supaya sampeyan bisa papan perlindungan lan nikmati teras sing apik tanpa metu, ana barang sing mirip klambi Kristen.

Apa sing bakal katon ing Alhambra

Alhambra ing Granada

Alhambra minangka daya tarik utama ing Granada lan sampeyan kudu ngaturake sedina kanggo ndeleng kanthi tenang, amarga akeh papan sing apik. Salah sijine yaiku Generalife kanthi kebon-kebon, papan istirahat kraton Muslim. Istana sing apik sing ana ing njaba tembok Alhambra. Ing Istana Nasrid Dheweke dianggep minangka salah sawijining bagean sing paling apik ing Alhambra. Ing njero kamar sampeyan bisa ndeleng kerajinan kuna lan sing penting sampeyan kudu dekorasi sing apik banget ing Arab.

Ana panggonan sing biasa wae, kayata sing luar biasa Aula saka Abencerrajes. Langit-langit lan temboke dipahat nganggo ribuan rincian sing bakal nggawe wong bisu. Sampeyan kudu luangake wektu kanggo nikmati kubah apik iki sing dihiasi karo karya para pengrajin.

Tips kanggo lelungan menyang Granada

Salah sawijining perkara sing kudu ditindakake sadurunge yaiku tuku karcis kanggo ngunjungi Alhambra. Iki dudu sing pertama teka lan ora golek tiket amarga kadhang-kadhang wis entek pirang-pirang dina. Dadi, dheweke kudu dituku lan sadurunge supaya ora wedi. Aja lali, iku minangka salah sawijining papan sing paling sering dikunjungi ing Andalusia. Kajaba iku, luwih becik lunga nalika musim semi utawa musim gugur, amarga ing mangsa salju bisa salju lan ing mangsa panas panase saya panas.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*