Marinera Peru, tarian katresnan

Plancongan menyang negara liya ora mung ateges ngerti monumoni sing paling akeh, nanging uga sinau babagan budaya populer. Bagéan saka budaya populer yaiku ekspresi seni kayata nari. Wektu iki kita bakal lelungan menyang dheweke Perúing Amérika Kidul ngerti folklor nasional, salah sawijining tarian khas sing paling apik. Kita waca ing Pelaut. Apa sampeyan nate krungu babagan dheweke? Dadi, kita bakal ngandhani yen karakteristik tarian sing paling misuwur lan intrinsik iki yaiku keanggunan, gerakan sing lembut sing nggawe syal sing dienggo kalorone penari (pria lan wanita) kedher, ora peduli karo polah wanita sadurunge pacaran pria kasebut. Ndeleng dheweke iku kaya ngapresiasi penaklukan infatuation.

pelaut2

Nanging marinera Peru ora mung gaya, macem-macem provinsi Peru wis diwenehi macem-macem ciri, mula saiki Marinera dipérang dadi telung jinis:

pelaut3

Kita duwe Limeña Marinera, tari sing nyenengake lan nyenengake, gerakane luwih cepet. Ing sisih lor lan kidul negara kasebut, ana Pelayaran laut Lor, ing endi gerakane luwih nengsemake tinimbang pelaut Lima, lan musik kasebut mbaleni, mula moto sing misuwur "ora ana sing pertama tanpa sing nomer loro", lan pungkasane kita duwe Serrana Sailor, jogèd kanthi nada sithik ora kaya para marinéra liya, ing endi musik dibaleni, nanging gerakane luwih alon, lan menehi gaya sing beda kanthi nambahake fugue huaino.

pelaut4

Sampeyan uga kudu nyathet yen pelaut ora duwe klambi wajib, sing umume yaiku para penari nggunakake kostum khas sing nuduhake departemen sing diwakili, sanajan nyorot panggunaan rok dawa. Minangka sandhangan pria, panggunaan topi jerami sing amba lan ponchos umum banget, sanajan ing sawetara wilayah biasane diganti nganggo klambi putih utawa kaos lan celana.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*