Peru bakal matesi akses menyang Machu Picchu kanggo nglindhungi pariwisata massal

Machu Picchu

Bubar iki, kita ngomong babagan kepiye pamrentah lokal ing Venesia nindakake sawetara langkah kanggo nglindhungi Square St. Markus saka pariwisata masal ing taun 2018 lan kayane tuladhane bakal ditututi ing wilayah liya ing donya kayata Machu. .

Bèntèng Inca sing paling misuwur saiki wis ambruk amarga antrian sing penting kanggo urip lan mateni, kanggo tuku tiket utawa mung menyang toilet. Pengunjung akeh turis sing ngunjungi Machu Picchu saben dina nyebabake panguwasa nambah watesan kanggo ngakses papan kasebut.

Langkah-langkah kasebut ditindakake sawise UNESCO ngelingake supaya nulis Machu Picchu ing dhaptar warisan donya sing mbebayani yen ora ditindakake. Apa sing diarani?

Napa langkah-langkah kasebut ditindakake?

Ing taun 1983 Machu Picchu dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia dening Unesco. Ing taun-taun wiwitan, kubeng Inca nyambut tamu luwih saka satus ewu saben taun. Nanging kabeh owah ing taun 2007 nalika diakoni minangka salah sawijining Kaajaiban 7 Anyar Dunia Modern dening perusahaan Swiss, New Open World Corporation. Wolung atus ewu karcis didol taun kasebut lan kabeh luwih cepet nganti taun kepungkur nalika nampa 1.419.507 pengunjung. Tambah apik ing kunjungan sing angel dicerna.

Unesco menehi pamrentahan Peruvian suwene rong taun kanggo nambah manajemen konservasi kutha utawa ora kalebu Machu Picchu ing dhaptar situs Warisan sing duwe risiko. Sadurunge ikatan kasebut rampung, lan nyenengake kabeh, langkah-langkah sing disedhiyakake cukup kanggo para panitia supaya ora kalebu tugu ing dhaptar kasebut.

Top Machu Picchu

Iki minangka aturan anyar sing diwiwiti tanggal 1 Juli lan kalebu:

  • Dilarang ngetik Machu Picchu tanpa pandhuan.
  • Saben pandhuan bisa njupuk maksimal 16 wong.
  • Rong jam kunjungan wis ditemtokake. Klompok pertama wiwit jam 6 esuk nganti jam 12 awan lan klompok nomer loro wiwit jam 12 awan nganti 17:30 sore.
  • Tiket kasebut menehi hak tetep mung patang jam ing situs kasebut. Ing wektu kasebut, sampeyan mung bisa ninggalake lan ngakses maneh sapisan kanggo mbukak layanan.
  • Penting banget kanggo entuk ngleboke Machu Picchu sadurunge kunjungan liwat situs web resmi.
  • Entuk gratis kanggo warga Cuzco mung dina Minggu.
  • Akses menyang Machu Picchu nganggo tongkat selfie, payung, alat musik, kereta bayi, kewan lan panganan lan ombenan ora diidini.

Apa Machu Picchu?

Kutha Inca sing jenenge gunung lawas lan dijupuk saka lokasi sing dununge. Komplek arsitektur sing dikubengi saluran banyu, platform lan candhi dipercaya dibangun ing abad kaping XNUMX dening Inca Pachacutec. Ing jaman kasebut dadi pusat administrasi, agama lan politik sing penting. Saiki reruntuhan kasebut dianggep minangka Warisan Budaya Kemanusiaan dening Unesco.

Machu Picchu, Peru

Dununge dununge endi?

Dumunung 112 kilometer sisih lor-kulon Cuzco, ing provinsi Urubamba, benteng kasebut diubengi karo saluran banyu, candhi lan platform.

Arsitektur lan Sejarah

Machu Picchu dipérang dadi rong sektor: sektor pertanian sing kalebu jaringan platform utawa teras buatan lan perkotaan sing ngrampungake fungsi administratif lan digawe saka alun-alun lan bangunan kayata Temple of the Sun, Temple of the Three Windows , Kuil Utama lan Sektor Kondor.

Konstruksi kasebut duwe gaya Inca klasik: lawang lan windows trapezoidal utawa tembok watu kanthi bentuk persegi panjang sing gabung tanpa nggunakake amalgam.

Konstruksi kasebut ngetutake gaya Inca klasik: bangunan kanthi tembok watu sing polesan kanthi bentuk persegi panjang, gabung tanpa nggunakake amalgam, lawang trapezoid lan windows. Arsitektur megah kalebu udakara 140 struktur ing saindenging kastil kasebut.

Machu Picchu ditemokake amarga peneliti Hiram Bingham III sing nggoleki ibukutha pungkasan Incas Vilcabamba. Pirang-pirang taun sabanjure, set kasebut bakal dinyatakake "Sanctuary Historis of Peru" ing taun 1981.

Carane menyang Machu Picchu?

Kanggo nggayuh Machu Picchu, sampeyan bisa milih rong rute: liwat jalur Inca utawa liwat jalur kereta api menyang Aguas Calientes lan saka kana njupuk mobil utawa mlaku nganti tekan gunung sing dununge benteng kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*