Planetarium Madrid

Dumunung ing Taman Enrique Tierno Galván, Planetarium Madrid minangka salah sawijining pusat budaya sing paling akeh dikunjungi ing Komunitas kasebut. Misi utamane yaiku popularisasi astronomi lan sains kanthi cara sing terjangkau kanggo kabeh wong. Nindakake pameran, dina terbuka lan akeh kegiyatan kanggo wong diwasa lan bocah, sing dadi papan sing apik kanggo dikunjungi kulawarga.

Ngerti Planetarium

Wiwit diresmekake tanggal 29 September 1986, tujuan Planetarium mesthi digunakake kanggo nyebarake ilmu pengetahuan lan astronomi sing luwih gedhe ing Spanyol. Kanggo iki, duwe peralatan lengkap amarga bisa nindakake program intensif sing dituju kanggo para siswa lan masarakat umum (proyeksi audiovisual, pameran, lokakarya, konferensi, pengamatan umum, lsp)

Antarane musim panas 2016 lan Oktober 2017, Planetarium Madrid ngalami renovasi utama sing wis modern kanthi teknik sing paling apik. Kanggo nindakake informatif, planetarium duwe sawetara kamar lan fasilitas:

Kamar proyeksi

Ruang Proyeksi Planetarium Madrid minangka pusat kegiatan ing pusat kasebut. Nduwèni dhiameter 17,5 meter ing kubah gambar kubah bumi diproyeksikan lan nawakake pemandangan kutha sing asri kasebut udakara udakara 600 meter. Nduweni sistem multivision sing digawe saka satus proyektor slide lan skor speaker sing ngasilake efek panorama ing kubah, nggawe gambar hemisferis sing nutupi panampil.

Tayangan sing ditawakake ing Planetarium Madrid dianyari kanthi periodik lan tahan udakara 30 menit.

Ruangan video

Video prakiraan kanthi konten ilmiah diprakirake.

Telung wilayah pameran

Loro ruang pameran lan lobi, ing kana dipasang pameran produksi dhewe.

Gambar | Wikimedia Commons

Kamar layar proyeksi mburi

Ing sisih njaba ruangan proyeksi ana layar proyeksi mburi panorama sudhut mlengkung kanthi dawa 9 m. Ing layar iki, sampeyan bisa ndeleng audiovisual cekak babagan topik astronomi.

Ruang pamer

Kegiatan lan pameran dianakake kanthi macem-macem tema saka acara liyane.

Menara pengamatan

Menara Observatorium Planetarium dawane 28 meter lan duwe kubah diameter 3 meter. Ing njero menara kasebut ana teleskop refraktor Coudé kanthi aperture 150 milimeter lan dawane fokus 2,25 meter, saka kana langit bisa dipikirake.

Kegiatan ing Planetarium Madrid

Proyeksi Semesta

Planetarium ngasilake dokumenter dhewe kanggo kabeh umur kayata Voyage liwat cosmos, Dark Universe, Spherium utawa Chloe's Sky.

Pameran

Uga ngatur pameran sing ana gandhengane karo ilmu pengetahuan lan astronomi kayata papan Kita ing Jagad raya, Werna langit sing jero utawa Perubahan Iklim lan Eropa ing angkasa.

Kuliah lan pameran ing lintang

Planetarium uga dadi ceramah kanggo bocah-bocah sekolah lan masarakat umum. Ing pangerten iki, paling becik ndeleng program ruang ing situs web dhewe.

Lokakarya astronomi sing gampang kanggo bocah

Ing wayah esuk akhir minggu Planetarium nawakake lokakarya supaya bocah cilik sinau babagan astronomi kanthi cara sing gampang lan nyenengake lan diadaptasi karo umur.

Gambar | Wikipedia

Jam Planetarium Madrid

Wiwit dina Selasa nganti Jumuah, wiwit jam 9:30 nganti 13:45 sore (khusus kanggo bocah-bocah sekolah) lan saka jam 17:19 nganti 45:10 sore. Akhir minggu lan preinan, wiwit jam 13 esuk nganti 45:17 sore lan wiwit jam 19 sore nganti 45:XNUMX sore.

Pusat ditutup saben dina Senen taun uga tanggal 1 lan 6 Januari, 1 Mei utawa 24, 25 lan 31 Desember.

Rega mlebu

Akses menyang Planetarium Madrid gratis. Sampeyan mung kudu mbayar tiket kanggo nekani Kamar Proyeksi. Ing prekara iki regane yaiku:

  • Wong diwasa: 3,60 euro.
  • Ing umur 14 lan luwih saka 65: 1,65 euro.
  • Klompok sing diatur (paling ora 15 wong): 2,80 euro.
  • Sesi khusus kanggo siswa (reservasi sadurunge): 1,65 euro.

Kepiye carane entuk

Planetarium Madrid gegandhengan banget karo transportasi umum:

  • Metro: Méndez Álvaro (baris 6)
  • Bis: 148, 156
  • BICIMAD: Stasiun 177 (Calle Bolívar 3)
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*