Porto lan pantai sing apik

Pantai Portugal minangka salah sawijining tujuan paling sibuk ing musim panas Eropa. Pesisir Atlantik kebak turis sing asale saka negara paling adhem ing Eropa lan tawaran akeh. Akeh wong plancongan sing mampir Porto, Kutha sejarah Portugis, sanajan ora duwe pantai paling apik ing negara kasebut, nanging isih duwe sawetara sing nggawe perjalanan migunani.

ing Pantai Porto dheweke ngerti carane nggabungake keindahan alam ing pantai Portugis karo sejarah lan budaya kutha iki, Porto, yaiku Warisan Dunia. Amarga kadhemen lan pandemi nyebabake kita bali menyang kunci, kita bisa njupuk wektu kanggo ngrancang plancongan musim panas mbesuk.

Porto

Iku kutha nomer loro paling padhet sawise ibukutha, Lisbon, lan ana ing pesisir. Wis pirang-pirang abad sejarah pusat bersejarah kasebut wis dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1996. Ing ensembel terkenal Istana Episkopal, gedung Balai Kota, jembatan sing nyebrang Duero, Katedral, Menara Clérigos utawa Istana Bursa Efek katon hebat.

Iklim iku Mediterania lan ing mangsa panas suhu bisa nganti 35 ºC. Ing Pesisir ijoLokasine seneng karo musim panas sing apik, lan ing kene ana sawetara pesisir Atlantik sing paling populer. Ora sing paling apik ing cedhak karo Porto, nanging kutha kasebut nawakake sawetara sing nglengkapi kunjungan menyang kutha kanthi apik.

Pantai Porto

Salah sawijining pantai sing paling cedhak karo Porto, ing cangkeme Kali Douro, yaiku Praia do Carneiro. Nduwe breakwater lawas lan mercusuar, ing Lantern Ferlgueiras, ing ujung kidul pantai, ing ngarepe kali. Sampeyan bisa ndeleng ing mburi Bèntèng Sao Joao da Foz, bangunan abad kaping XNUMX sing elegan.

Wedhi Carneiro kenthel lan banyune ora segara bening, bisa uga ing syarat-syarat pantai paling adoh yaiku pantai sing paling apik, nanging kertu pos saka mercusuar lan bèntèng kasebut narik banget. Dina sing padhang lan ribut.

La Praia dos Ingleses Iki minangka pantai berpasir dawa sing duwe sawetara headland rocky. Kutha iki ana ing distrik Foz do Duero, tengah banget, karo kantinDheweke mbukak jam suwene. Nduweni status saka Gendera biruWis cedhak cangkeme kali, ana sing pengin sampeyan reget, lan sawetara kilomèter ana kilang ... Apa Pancen Biru? Nanging, iki pantai populer, tengah, lan akeh urip.

La Praia do Molhe Uga ana ing wilayah kutha iki. Pantai kasebut dhewe minangka campuran wedhi kasar lan watu, kanthi kafe sing katon ing cakrawala lan dermaga watu sing nglindhungi para pesisir saka arus. Uga ana boardwalk lan kebon sing tapel wates karo Avenida do Brasil, lan sing apik Pergola da Foz, kanthi tiang kuning lan gaya 30-an.

La Praia Castelo do Queijo, pantai istana keju, duwe benteng sing nglindhungi: ing Bèntèng San Francisco Javier, Mirip karo keju pungkasan? Mbok. Pantai dhewe ringkes, kanthi wedhi lan watu sing ngubengi papan lan cukup populer ing musim panas. Nanging bisa uga luwih populer yaiku tangga teparo Pantai Matonsinhos, pantai utama Porto.

Pantai Matonsinhos diantrekake karo bangunan apartemen, dalan lan akeh kafe, mula nalika musim panas iku pantai sing akeh kegiyatan. Saiki kualitas banyu luwih apik tinimbang taun-taun sadurunge, nanging durung entuk Bendera Biru. Lan dingerteni, cedhak pelabuhan, gedhe, lan kilang, nanging tetep, kaya sing wis diandharake ing ndhuwur Matosinhos iku super populer.

Kene selancarAmarga ora katon akeh watu lan tembok pelabuhan ing sisih lor menehi papan perlindungan saka angin. Yen sampeyan pengin nonton selancar, utawa olahraga apa level sampeyan, seneng tampilan lan iwak lan panganan laut sing paling apik, amarga Pantai Matosinhos kanggo sampeyan.

Ditututi dening Pantai Leça da Palmeira, ing sisih lor kutha sing ekstrim, ing sisih liyane plabuhan saka Matonsinhos. Kasedhiya pasir putih sing apik, lan dermaga watu sing nglindhungi plabuhan Leixoes, salah sawijining plabuhan laut paling gedhe ing negara kasebut.

Iki sing ayu Farol da Boa Nova, mercusuar Porto, kanthi dhuwur 46 meter lan dibangun ing taun 1926. Uga ana loro Kolam laut Marés, dibangun ing watu perak lan cocog kanggo bocah cilik. Uga dianggep pantai sing apik kanggo berselancar.

Miramar minangka pantai 10 kilometer saka Porto, ing sawijining kutha cilik pesisir sing misuwur kanthi kapel abad kaping-XNUMX, kapel Our Lady of Stone. Iki bakal dadi jinis pinggiran kutha Porto sing mewah, kanthi lapangan golf sangang bolongan lan sawetara omah gedhong. Banyune biasane tenang, ing musim salju ana paselancar, ana kafe, UdharaDheweke paling populer, lan ora nate turis internasional, nanging dheweke pancen lokal.

La Praia de Fuzelhas lagi ngliwati kolam segara Marés. Ing sekitar kene, ana akeh watu lan pasir emas lan nalika pasang surut, ana kolam renang sing dadi tujuan paling apik kanggo bocah-bocah. Yaiku pantai Gendera biru lan duwe sawetara kopi. Ing Praia da Granja iku rada adoh, 45 menit saka Porto. Pasir lan watu campuran miturut ombak ing pantai Panji Biru sing apik sing bisa narik kawigaten, ing sawetara abad kaping XNUMX, sing paling sugih.

Espinho, sing tanduk, kidul 20 kilometer. Banyu reged, bangunan sing dhuwur lan ora apik banget, pantai rame ing musim panas lan sepi ing musim salju, nanging karo casino, Casina Solverde. Pancen duwe panganan segara sing apik banget, kolam renang ing ujung sisih lor boardwalk, kanthi banyu segara, lan hotel ing saubengé. Dheweke ujar manawa banyu ing kolam renang luwih resik tinimbang pantai.

Pantai liyane sing cedhak yaiku Pantai Aguda, sing bisa mlaku saka La Granja utawa Miramar, pantai Moreiró, Pantai Leçca, Gondarém, pantai Labruge, Al Sereias, Pedra do Corgo, Canide Sul, San Pedro da Maceda, San Jacinto, pantai Memória, Ofir, pantai Mindelo utawa Homem do Leme.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*