Riquewihr lan Colmar, loro perhiasan ing Alsace

Colmar

Wilayah Alsace, ing Prancis, misuwur amarga rute anggur lan kualitas anggur kasebut. Nanging kasunyatane uga wilayah Prancis sing diarani ana desa sing paling apik ing kabeh wilayah Prancis. Lan ing antarane, ana sing misuwur, kayata Riquewihr lan Colmar, loro permata nyata kanggo wong-wong sing pengin nikmati desa dongeng ing tengah Prancis.

Dina iki kita bakal ndeleng sawetara liyane babagan iki kutha-kutha cilik Nanging, dheweke menang pariwisata internasional kanthi pesona sing luar biasa. Ora saben dina sampeyan bisa mbalik wektu kanthi papan sing luar biasa kaya ngene, sampeyan isih bisa ndeleng sentuhan abad pertengahan lan gaya lawas ing arsitektur lan ing lurung-lurung.

Riquewihr

Riquewihr

Kita wiwiti karo sing wis diumumake minangka salah sawijining desa sing paling apik ing Prancis, lan mesthine kudu judhul sing dicekel. Desa iki dununge ana ing wilayah Rhine Luhur, ing wilayah Alsace. Wis dadi lingkungan sing diperjuangake dening Jerman lan Prancis babagan jabatane, nanging saiki dheweke urip kanthi tentrem. Kajaba iku, dadi kutha sing kayane papan sing terpisah ing antarane kebon anggur. Aja lali manawa sampeyan ana ing rute anggur Alsace, ing endi sawetara anggur sing paling enak ing saindenging jagad diproduksi. Alesan liya kanggo ngunjungi wilayah iki lan kutha-kutha sing nyenengake.

Omah Riquewihr

Salah sawijining pemandangan Riquewihr sing khas yaiku omah-omahé, sawetara ana ing abad kaping XNUMX lan XNUMX. Sing warna-warni, yaiku bingkai kayu sing khas saka wilayah kasebut lan kembang sing nghias facade nggawe kutha iki dadi unik lan pantes dideleng. Uga wigati yaiku manawa akeh omah sing dicet kanthi warna, sing menehi sentuhan sing nyenengake. Contone, Dissler House bakal gampang ditemokake, kanthi warna biru indigo sing nggawe kayu katon apik. Dina iki omah iki dadi restoran sing duwe masakan sing enak.

Menara Dolder

Salah sawijining papan sing ora bisa dilalekake ing Riquewihr yaiku menara dolder ing sisih ndhuwur kutha. Minangka menara pengawal kanggo nglindhungi kutha saka serangan apa wae. Nyatane Dolder ing Alsatian tegese 'titik paling dhuwur'. Saiki ana telung jubin karo museum seni lokal lan koleksi senjata lan obyek. Kita uga duwe Gerbang Tinggi, minangka konstruksi pertahanan ing kutha liyane. Gerbang sing dibangun bebarengan karo sawetara tembok lan benteng miturut panjaluk saka Adipati Wüttemberg. Sampeyan uga bisa bukak Torre de los Ladrones, ing kana ana ruangan panyiksa kanthi instrumen, papan sing maling sadurunge dikunci.

Colmar

Colmar

Kutha cilik liyane sing apik ing wilayah Alsace, ing dataran lan ing ngisor pegunungan Vosges. Kutha sing luwih katon tinimbang Riquewihr, mula yen kunjungan kasebut bakal luwih suwe. Wis cedhak banget karo Jerman lan mulane arsitektur wilayah lawas kasebut diilhami dening Gothic Jerman. Kutha iki uga misuwur kanthi Ibukutha anggur Alsace.

Venesia cilik ing Colmar

Salah sawijining papan sing paling disenengi para pengunjung ing Colmar yaiku Venesia cilik utawa Venise La Petite. Iki minangka klompok omah kanthi gaya khas wilayah kasebut, sing ana ing pinggir kali Launch. Kanggo ndeleng kabeh saka perspektif sing paling apik, sampeyan bisa nyewa kapal kanggo numpak kali iki. Ing kutha, kita uga bisa ngunjungi macem-macem kabupaten sing didedikake kaya ing abad pertengahan, kanggo perdagangan tartamtu, ing endi pengrajin mapan. Dina iki District Fishmonger's lan Distrik Tanner bisa dideleng.

Saint Martin ing Colmar

Ana liyane sing bisa dideleng ing Colmar, kayata Greja Collegiate San Martín, salah sawijining greja Gothik sing paling apik ing wilayah Alsace, Greja Dominika, sing diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX nanging wis ngalami modifikasi. Museum Unterlinden minangka salah sawijining museum paling misuwur ing Prancis, kanthi Isenheim Altarpiece, saka basa Jerman Gothic. Dheweke uga duwe Museum Sejarah Alam, Museum Kayu utawa Museum Mainan Animasi.

Bab liya sing anyar ing kutha lan sing bisa narik kawigaten saka perspektif turis yaiku rute sing misuwur Sihir lampu. Ing ndalan kasebut liwat sisih lawas kutha, dadi luwih apik banget, amarga tur wengi liwat dalan-dalan tartamtu sing nggunakake lampu kanggo nggawe pesawat sing luwih romantis lan luwih apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*