Segara Ionia lan kapuloan kasebut

Ing plancongan ing Yunani ing sawijining wektu, mlumpat saka dharatan menyang pulau-pulau, lan ing prekara iki kudu akeh pilihan. Ana pulo sing apik lan kalebu Pulo Yunani Laut Ionia, lengen Laut Mediterania sing biyen dadi jalur perdagangan utama antara Yunani lan Roma.

Nanging saliyane sejarah sing diduweni, saiki dadi pulau-pulau sing apik sing sumunar kanthi cahya dhewe. Ayo dijaluk sing bisa dolan, deleng lan nikmati ing kene

Segara Ionia

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, dianggep a lengen mediterania lan dununge ana ing sisih kidul Segara Adriatik. Ing sisih kulon yaiku Italia lan Albania sisih kidul, pulau-pulau sing saiki ngundang kita lan Yunani daratan. Segara Ionia digandhengake, liwat Selat Messina, menyang Segara Terestrial lan uga Laut Adriatik liwat saluran Otranto.

Ahli geografi ujar manawa ing jaman mbiyen, segara iki diarani Segara Poros, nanging sadurunge uga Segara Cronus lan Rhea. Pendapat babagan asal usul jenenge akeh. Yen kita ndeleng saka ndhuwur Segara Ionia duwe bentuk segi telu tartamtu lan yen kita fokus ing sisih kidul, ing Mediterania duwe jerone paling gedhe, malah jurang sing dawa lan gedhe sing nuduhake wates karo lempeng Afrika. Saka kene ing lindhu ing wilayah kasebut.

Miturut posisi kepulauan kasebut, Segara Ionia sacara geografis dipérang dadi bagean, wiwit saka sisih lor nganti kidul, yaiku Laut Himara, Segara Corefu, Segara Paxos, Segara Tilevois, Laut Echinades, Laut Patras. Segara Kythira.

Pulo ing Laut Ionia

Iki minangka mutiara ing segara biru pirus lan biru iki. Pulo kasebut duwe formasi geografis sing dramatis lan vegetasi sing subur lan pantai ilahi. Pulo ing Laut Ionia yaiku Corfu, Ithaca, Kefalonia, Kythira, Lefkada, Paxos lan Zakynthos. Iki minangka tujuan sing kudu dipilih nalika nimbang pariwisata ing Laut Ionia. Sampeyan milih sing endi?

Corfu iku minangka salah sawijining pulau utama, kanggo akeh wong pulau sing paling ayu saka negara. Udan deres banget dadi Pulo ijo gampang diakses saka Bari, Italia, utawa saka Venesia utawa Ancona. Dadi, yen sampeyan nyabrang saka Italia menyang Yunani, iki mesthine bakal dadi tanah Yunani pertama ing rute sampeyan. Ing kene sampeyan duwe sawetara perkara amarga pesisir wis malih turis super Ing pedalaman sampeyan isih nemokake desa-desa sing apik ing trek sing wis diantemi.

Ing pesisir wétan, sing adhep karo Albania, ana teluk lan pesisir pebble, lan ing sisih kulon lanskap ora katon luwih alus nanging luwih landhep, tebing lan teluk luwih mbukak. Yen sampeyan pengin sawetara wong, ing sisih kidul-kulon sisih lor, ana telung pulau cilik sing ora dipanggoni kanthi pantai berpasir sing apik banget.

Ithaca iku misuwur pulau odysseus. Yaiku a pulau pegunungan kanthi akeh rock ing endi wae lan apik banget kebon zaitun. Nduweni akeh reruntuhan arkeologi, desa nelayan lan pantai. Wis akeh dalan sing mlaku lan ibukutha, Vathy, minangka kutha cilik sing apik. Cekakipun, Ithaca yaiku becik kanggo hiking lan duwe pantai cilik lan gedhe.

Kefalonia gempa gedhe banget ing taun 1953 lan wiwit iku akeh masarakat lokal milih papan liya, mula saiki pedunung duwe akeh warga Inggris, Italia lan Amerika. Yaiku a pulo gedhe banget kanthi guwa-guwa lan tlaga lemah lan pantai apik. Argostoli minangka ibukutha, bentuke kaya amfiteater. Mangkene Fiskardo, kanggo pirang-pirang desa sing paling apik ing kabeh Yunani, lan pulau kasebut biasane dadi titik mandeg umum kanggo para yat. Sampeyan seneng film kasebut Mandolin Kapten Corelli? Ing kene difilmake.

kythira iku misuwur banget karo wong Athena sing sugih. Dununge kidul Peloponnese lan sampeyan bisa tekan ing kana saka Piraeus (plabuhan Atena), utawa saka Kreta. Ing musim dhuwur, sampeyan angel golek akomodasi, utamane ing wulan Agustus, nanging yen sampeyan kliwat musim iku pilihan sing apik. Biasane tetep saka trek sing diantemi diatur dening agensi, dadi yen sampeyan pengin ngerti, sampeyan kudu dhewe.

Uga nduweni sejarah akeh wiwit lokasi maritim sing strategis nyebabake para pedagang lan penakluk ngliwati. Dadi, sampeyan bisa ndeleng fresko Byzantine abad kaping XNUMX ing guwa utawa brahala tembaga saka peradaban Minoan ing ndhuwur gunung. Sejarah lan pantai, kombinasi sing apik!

Lefkada disambungake menyang daratan kanthi jembatan sing nyebrang kanal. Desa paling turisme ing pulau kasebut yaiku Nydri lan saka kene sampeyan bisa numpak kapal sing nggawa sampeyan ndeleng pulau-pulau sekitar kayata terkenal Pulo Skorpio dening Aristoteles Onassis. Yen sampeyan ora duwe wengi, sampeyan bisa njupuk bis ing Athena ing terminal A kanthi telung frekuensi saben dina. Udakara udakara limang setengah jam lan regane udakara 30 euro.

Lefkada duwe pantai nanging pulau-pulau sekitare luwih apik ing gati. Kanggo bagean kasebut Paxos minangka tanggi Corfu nanging pariwisata luwih sithik. Bisa dadi tujuan dhewe utawa plancongan awan saka Corfu, kaya sing disenengi. Iki minangka pulau cilik, umure mung 13 kilometer mung bisa tekan kapal. Duwe benteng Venesia sing lawas lan pesisir ing pesisir wétan ana krikil, nanging sing ana ing pesisir wétan kaya film, kanthi tebing lan guwa sing dhuwur, udakara patang puluh, sing mung bisa ditempuh karo prau.

Lan pungkasane, sawijining pulau sing wis menehi gambar ing donya sing ora bisa dilalekake: Zakynthos. Ing salah sawijining pesisir ana kapal karam, sisa-sisa kapal kargo sing kuwatir kabeh wong nalika ndhelik nanging pungkasane nggawe pulau kasebut misuwur. Iki bisa ditambahake manawa ing pesisir liyane, ana proyek konservasi penyu laut Caretta - Caretta. Ing endi endhog, dadi wilayah sing dilindhungi.

Segara Ionia minangka tujuan plancongan sing apik lan kalebu pulau-pulau kasebut. Sing endi sing sampeyan milih ngerti?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*