Singapura duwe paspor paling apik kanggo lelungan ing saindenging jagad

 

Gambar | AsiaOne

Salah sawijining keprihatinan para wisatawan nalika preinan ing luar negeri yaiku apa dheweke butuh visa kanggo mlebu ing negara tartamtu lan kepiye carane entuk. Duwe paspor ora mesthi njamin manawa kita bisa mlaku ing negara liya amarga gumantung saka sepira kesepakatan bilateral sing wis dituju karo pihak sing wis dituju. Kanthi cara iki, sawetara paspor bakal luwih apik kanggo ndeleng jagad tinimbang liyane amarga nggunakake, luwih akeh lawang sing dibukak ing kontrol keamanan bandara utawa windows imigrasi.

Miturut nganyari Indeks Paspor sing disiapake dening penasihat finansial global Arton Capital (sing tanggung jawab menehi saran marang wong sing pengin entuk ijin omah lan kewarganegaraan) Paspor Singapura paling kuat ing jagad nalika lelungan tanpa mbutuhake dokumen. Peringkat kasebut nggawe klasifikasi adhedhasar nomer negara ing planet sing bisa dikunjungi para pelancong tanpa visa.

Singapura munggah ing dhaptar kasebut sawise Paraguay mutusake kanggo ngilangi watesan sing nganti saiki dileksanakake kanggo warga negara Asia. Sawise modifikasi, saiki dheweke bisa ngakses 159 negara tanpa visa. Nanging negara liya apa sing ngrampungake posisi paling dhuwur ing peringkat kasebut?

Apa sing diarani paspor lan kanggo apa?

Iki minangka dokumen resmi sing diterbitake dening negara tartamtu nanging kanthi validitas internasional. Wujude notebook yaiku njupuk kaping kepungkur yen ijin ditulis kanthi tangan. Saiki, amarga jurang teknologi, paspor kanthi bentuk buku terus dadi sistem sing paling migunani, ora preduli manawa ditambahake chip sing gampang dibaca. Ing istilah umum Iki mbuktekake manawa sapa wae sing nggawa bisa mlebu lan ninggalake negara amarga dheweke duwe wewenang utawa minangka simbol yen negarane ngakoni Negara kasebut.

Kepiye dhaptar digawe?

Kanggo nggawe dhaptar kasebut, negara-negara anggota PBB ing 193 dianggep uga Hong Kong, Palestina, Vatikan, Macao lan Taiwan.

Paspor Singapura minangka pertama kaline wis sukses ngunggulake dhaptar kasebut lan kaping pisanan negara Asia wis entuk. Tonggak penting yen dheweke wis mandiri sawetara dekade, lan ora kaya negara-negara sing kalebu wilayah Schengen, mung Singapura sing nggawe keputusan tartamtu tanpa gumantung karo klompok.

Singapura bisa melu ing ASEAN (Asosiasi Negara-negara Asia Tenggara) nanging dheweke luwih seneng ngindhari.

Iki minangka negara sing duwe paspor sing sampeyan duwe fasilitas paling apik kanggo lelungan ing luar negeri:

  • Singapura 159
  • Jerman 158
  • Swedia lan Korea Selatan 157
  • Denmark, Italia, Jepang, Spanyol, Finlandia, Prancis, Inggris lan Norwegia 156
  • Luksemburg, Portugal, Belgia, Holland, Swiss lan Austria 155
  • Amerika Serikat, Irlandia, Malaysia lan Kanada 154
  • Selandia Baru, Australia lan Yunani 153
  • Islandia, Malta lan Republik Ceko 152
  • 150 Hongaria
  • Latvia, Polandia, Lithuania, Slovenia lan Slowakia 149

Kriteria apa sing nggawe paspor luwih apik utawa luwih elek?

Miturut konsultasi London Henley & Partners, kemampuan sawijining negara entuk pengecualian visa minangka refleksi hubungan diplomatik karo negara liya. Kajaba iku, syarat visa uga ditemtokake dening timbal balik visa, risiko visa, risiko keamanan, lan pelanggaran aturan imigrasi.

Apa bisa tuku paspor?

Yen bisa. Perusahaan sing wis nyiyapake dhaptar kasebut mbantu wong-wong sing pengin duwe paspor liya sing luwih nguntungake kanggo mbukak lawang sing nggoleki negara sing paspor bisa dipikolehi liwat investasi. Mesthine, jumlah sing bakal diinvestasikan ora bakal kurang saka 2 lan 15 yuta dolar.

Biasane, wong-wong saka negara liya sing golek paspor sing luwih apik asalé saka panggonan sing mbatesi nalika njupuk visa kayata Timur Tengah, China utawa Rusia.

Penasaran babagan paspor

Ndhaptar paspor lan visa

Sapa sing Nggawe Paspor?

Ing Kitab Suci ana tulisan sing nyritakake dokumen sing menehi wewenang kanggo nggawa saka sawijining papan menyang papan liya, nanging ing abad pertengahan Eropa nalika dokumen sing diterbitake dening panguwasa papan kasebut wiwit ngidini para wong bisa mlebu ing kutha-kutha lan akses menyang

Nanging, panemuan paspor minangka dokumen identitas lintas wates diwenehake menyang Henry V saka Inggris.

Apa ukuran paspor?

Meh kabeh paspor ukurane 125 × 88 mm lan umume udakara 32 kaca.e, mung nyawisake udakara 24 kaca menyang visa lan yen kertas entek, luwih becik njaluk sing anyar.

Gambar kanggo nyegah palsu

Supaya ora palsu, gambar kaca paspor lan tinta iku kompleks. Contone, ing paspor Spanyol, sampul mburi nuduhake lelungan pisanan Columbus menyang Amerika, dene kaca visa nuduhake migrasi kewan sing paling apik ing Bumi. Yen ngomong babagan Nikaragua, paspor sampeyan duwe 89 macem-macem bentuk keamanan sing angel banget.

Paspor paling apik lan paling ala kanggo lelungan

Sawetara negara kayata Jerman, Swedia, Spanyol, Inggris utawa Amerika Serikat duwe paspor sing apik banget kanggo dikepung saindenging jagad amarga bisa ngakses luwih saka 150 negara bagian. Kosok baline, negara kaya Afghanistan, Pakistan, Irak, Suriah, Libya, Sudan utawa Somalia duwe paling paspor wisatawan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*