Skotlandia lan rasukan sing khas

Kilen

Yen sampeyan wis nate ndeleng sandhangan saben negara sampeyan bakal ngerti manawa saben papan lan budaya duwe cara beda kanggo ngenali awake dhewe. Sanajan sejatine ana negara sing duwe cara tata cara lan modis, nanging negara liya duwe konsep sing rada beda. Ing pangertèn iki, klambi sawetara negara bisa uga kaget yen sampeyan ora biasa ndeleng kanthi rutin. Contone, klambi khusus sing bisa ditemokake ing Skotlandia.

Skotlandia minangka negara sing apik, luar biasa, kebak sejarah lan klambi sing ora bakal nggawe sampeyan ora preduli. Salah sawijining aspek sing paling akeh ngenali negara iki lan sing paling narik kawigaten, iku cara klambine sing lanang akeh. Dheweke duwe cara tradisional nganggo klambi nganggo rok tradisional Skotlandia, klambi sing dienggo kanthi bangga amarga iku simbol budaya sing paling representatif.

Asale kilt

Wong nganggo kilt

Rok Skotlandia misuwur ing saindenging jagad lan pola khas lan digunakake ing pirang-pirang mode amarga pancen apik banget. Werna sing gabung ing antarane abang, ireng, putih utawa coklat apik banget (nanging bisa digabung karo warna liyane). Kilen kasebut uga sacara tradisional dikenal minangka Kilt.

Asal rok iki diarani asal saka dataran tinggi utawa Dataran Tinggi Skotlandia. Iklim ing papan iki bisa diganti banget lan biasane udan deres banget, lan panggunaan rok saka pria ing papan iki disedhiyakake saengga nalika udan ora udan ing ngisor celonone. Iki minangka cara praktis supaya ora ngumbah sandhangan bola-bali amarga noda. Kita ora ngerti sapa sing nyiptakake, nanging dadi misuwur banget ing antarane para pria sing padha anggone nggunakake normalisasi banget.

Kajaba iku, dadi saya misuwur lan misuwur amarga akeh kemenangan saka tentara Skotlandia ing dataran tinggi lan ndeleng sandhangan iki kanggo pria, mbaka sethithik mula dadi misuwur.

Apa kilt persis

Pesta ing Skotlandia

Bahan kilt utawa kurang Kilt diwiwiti minangka selembar kain udakara limang meter sing diikat ing awake wong nganggo sabuk lan bahan keluwihan dikumpulake manawa dudu rasa ora nyaman nalika mlaku-mlaku utawa mlaku-mlaku lan diselehake ing pundhak. Supaya potongan kain sing dilebokake ing pundhak ora tiba ing lemah, diikat nganggo genggaman.

Sawise pirang-pirang taun, bagean bros mandheg digunakake amarga mbatalake kemampuan gerakane para pria sing nggunakake lan dheweke ngerti yen luwih praktis. duwe rok mung tanpa kudu ngliwati pundhak kain ing pundhak.

Kilt utawa kilt iki umume digawe nganggo kain wol lan kanthi desain warna sing khas sing silih berganti kothak, yaiku mesthi pola sing padha. Pola kisi kilt iki diarani tartan.

Apa tartan?

Pria kanthi kilogram ing Skotlandia

Tartan kanggo ngenali pemilik rok kasebut. Luwih akeh warna lan kualitas sing diduweni kilt bakal nuduhake wong liya manawa pemilik sing duwe lan nggunakake duwe posisi sosial sing luwih dhuwur. Iki meh padha karo sandhangan sing wis biasa lan merek sandhangan, nalika Wong duwe klambi larang banget utawa kanthi merek tartamtu sing dikenal larang lan berkualitas, nuduhake kepiye wong duwe posisi sosial sing luwih dhuwur amarga ora kepengin mbuwang dhuwit luwih akeh kanggo sandhangan. Sanajan mesthine, iki dudu amarga wiwit wong cilik wiwit ngerti manawa posisi sosial ora mesthi ana gandhengane karo sandhangan sing dipakai.

Kajaba iku, kombinasi warna kilt utawa kilt bisa beda-beda gumantung karo kegiyatan sing ditindakake pria sing nganggo. Contone, kilt kanthi warna sing luwih peteng dadi kamuflase kanggo mburu utawa nalika perang. Tartan uga digunakake dening klan kuno utawa kulawarga saka macem-macem wilayah supaya bisa ngenali anggota komunitas sampeyan lan mbedakake sampeyan karo wong liya. Ayo, saben kulawarga utawa klan komunitas bisa duwe tartan sing beda.

Apa sampeyan ora nganggo apa-apa ing ngisor kilt sampeyan?

Kilt ing lanang

Mbok sampeyan wis nate krungu manawa wong-wong Skotlandia nalika nganggo kiln ora nganggo sandhangan ing sangisore klambi. Kanthi cara kasebut bisa uga bener amarga ana tradhisi manawa wong Skotlandia sejatine ora nganggo apa-apa ing sangisore ... yaiku, dheweke ora bakal nganggo jeroan utawa samubarang sing padha.

Sanajan mesthine, aku mikir manawa bisa ngerteni manawa kedadeyan kasebut saiki, kudu takon marang wong Skotlandia sing nganggo kesalahan yen dheweke nganggo klambi jero utawa ora.

Sandhangan khas liyane saka Skotlandia

Saliyane Kilt, uga ana sandhangan khas khas lan khas liyane ing Skotlandia sing pantes dikatutake. Salah sijine yaiku tas kulit sing digantung ing pinggul wong (biasane pria) lan ditelpon sporran. Dheweke biasane nganggo topi lan yen adhem syal ing tartan sing padha digunakake ing kilt kanggo cocog. Kanthi cara iki minangka cara kanggo ngurmati para leluhur amarga cara digunakake kanthi asli lan mulane dheweke terus nggunakake cara sing padha.

Pancen ora umum yen golek wong sing nganggo cara kaya ngono ing lurung-lurung, nanging wong Skotlandia lan keturunane nindakake rutin nalika ngrayakake acara ing antarane. Acara penting kanggo dheweke bisa dadi preinan nasional, pesta pernikahan karo wong sing dikasihi, acara olahraga ... lsp.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   monserrat izamal ramirez vargas ngandika

    Bapak iki kanggo akeh wong sing ora ngerti lan nyenengake bisa sinau

  2.   daisyta dilan rivera ngandika

    Aku seneng lan menarik kanggo peer omahku. Kajaba iku, kita kabeh padha karo apa sing diomongake manungsa ing pungkasan. 😉

  3.   Pedro Delgado ngandika

    Aku wong Chili saka ibukota Santiago; Aku seneng wong sing nganggo rok Skotlandia / katon apik banget; aku nganggo klambi ing omahku; dalan lan kerjaan plancong; jembar; kepenak; seger; sampeyan nampa ventilasi ing sikilmu; lan ing wilayah liya ing anatomi pria. Sugeng Skotlandia, sugeng Chili!

  4.   Stchn Magarcia ngandika

    Nyonya, sampeyan ora sabar, iki masalah budaya lan ora amarga wong Skotlandia nganggo rok LGBTI.