Taman Alam Sierra Magina ing Jaén

Sierra Magina ing Jaén

Sierra Magina dinyatakake Taman Alam ing taun 1989 lan minangka papan alam sing éndah banget lan bisa dadi plancongan akhir minggu deso sing apik ing Jaén. Kita bakal kaget karo kutha-kutha sing kebak benteng sing nyritakake babagan jaman biyen kaya Rute Nasrid, nanging uga lingkungan alam sing unik lan dilindhungi.

La dolan menyang Sierra Magina Iki bakal ngidini kita nemokake papan sing luwih akeh tinimbang kebon zaitun, papan alam sing atos ing pegunungan lan kutha-kutha cilik ing papan sing paling akeh dipanggoni. Panemuan nyata sing nyakup sawetara kutha lan nawakake pengalaman apik kanggo ditikmati karo kulawarga utawa kanca.

Carane njaluk menyang Sierra Mágina

El Sierra Magina massif nginggil ing padesan Jaén, kebak wit zaitun lan kutha-kutha cilik. Kutha kasebut bisa dituju saka kutha Jaén, amarga jarake mung 50 kilometer. Wis ing taman, kita nemokake area sing amba sing kudu orientasi awake dhewe gumantung karo apa sing pengin dideleng. Luwih becik mikir babagan kabeh sing pengin dikunjungi, saka desa nganti papan alam, lan nggawe rute sing teratur.

Hiking lan muter sepeda ing Sierra Mágina

Sierra Magina

Salah sawijining kegiatan utama sing bisa ditindakake ing Sierra Mágina kalebu seneng papan sing alami, mlaku-mlaku utawa numpak pit. Wis ana rute sing ditandatangani lan sawetara papan sing ora bisa dilalekake amarga regane lan kaendahane. Yen kita ora pengin rumit banget, ana sawetara perusahaan sing duwe Piagam Pariwisata Berkelanjutan Eropa lan nindakake kegiatan sing terorganisir ing wilayah kasebut. Nanging, ana sawetara papan sing bisa narik kawigaten kanggo awake dhewe:

Path of the Cherry Blossoms of Torres

Ing kutha Torres, ana mikroklimat sing apik banget sing luwih milih tuwuh akeh wit ceri sing manggoni lembah kasebut. Ing musim semi, ing wektu sing cendhak lagi mekar, wilayah iki dadi pemandangan sing padha, bisa dibandhingake karo cetakan Jepang. Ana rute sing dituju Spring Fuenmayor lan sing ngliwati grojogan Zurreón.

Pinar de Cánava ing Jimena

La Padepokan Cánava ing Jimena Minangka titik wiwitan rute liwat alas pinus sing asri lan amba. Iki duwe pinus Aleppo lan wis dinyatakake minangka Monumen Alam dening Junta de Andalucía. Rute kasebut munggah menyang masif lan ing kono sampeyan bisa ngunjungi Cueva de la Graja kanthi lukisan Neolitikum.

Miramundos papan perlindungan

Papan iki nawakake salah sawijining pemandangan pegunungan sing paling apik. Ana ing Rute Pico Magina, minangka salah sawijining sing paling dhuwur lan rumit, mung kanggo para penggemar gunung lan hiking. Ana sawetara jalur sing sampeyan wiwiti, sanajan salah siji sing paling populer yaiku Bélmez de la Moraleda.

Alun-alun Gambar ing Bedmar

Dumunung sawetara kilometer saka kutha Bedmar yaiku papan iki, sing nduweni salah sawijining alas oleander sing paling jembar ing kabeh Eropa. Ing wilayah iki yaiku Cagar Alam Prawan Cuadros, ing jejere menara abad kaping XNUMX.

Ngerteni kutha-kutha ing Sierra Mágina

Bèntèng Bedmar

Ing Sierra Mágina bisa ditemokake ing pirang-pirang kutha, sepi lan cilik, nanging iki minangka poin sing miturut sejarah penting banget ing Rute saka Nasrid, papan mlebu ing penaklukan wong Arab. Dina iki kita nemokake papan sing nyenengake lan santai kanggo mandheg ing jalur hiking. Ing kutha-kutha kasebut, sampeyan bisa ngunjungi gereja-gereja lawas, kayata gereja Renaissance Huelma.

Kajaba iku, sampeyan bisa nindakake rute gedhe kedaton, amarga kita ora kudu lali yen iki minangka papan strategis ing jaman Arab, saengga kabeh kutha duwe istana utawa benteng pertahanan sing wis lawas. Kastil Cambil diwiwiti saka abad kaping XNUMX, wiwit jaman Nasrid lan cedhak karo Kastil Alhabar, wiwit abad kasebut. Kastil Jódar dianggep kastil paling tuwa ing Andalusia lan wis dadi Monum Sejarah. Ing njero yaiku Pusat resepsi lan Interpretasi taman alam Sierra Mágina. Kastil Bedmar dununge ing wilayah sing dhuwur lan pemandangan sing luar biasa. Kastil Albanchez de Mágina uga ana ing wilayah sing curam sing bisa ditindakake kanthi menek pirang-pirang langkah.

Tanduran lenga ing Jaén

Tanduran minyak minangka bagean penting saka kegiatan ing propinsi kasebut. Yen pengin ngerti luwih akeh babagan budidaya minyak, kita bisa ngunjungi Dewan Pengaturan denominasi asal saka Sierra Mágina ing Bedmar. Sampeyan bisa ngerti rincian produksi lan uga tur sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*