Sing bakal dideleng ing Tanzania

Gambar | Pixel

Ing antarane para wisatawan sing seneng kegiyatan ngulandara, Tanzania minangka tujuan sing populer banget. Apamaneh, ing kene Kilimanjaro, salah sawijining gunung sing paling apik ing saindenging jagad, uga Taman Serengeti utawa Wilayah Konservasi Ngorongoro, papan sing urip ing spesies kayata gajah, singa, macan tutul, kerbau lan badhak.

Nanging, Tanzania ora mung tujuan kanggo nemokake satwa lan lanskap Afrika. Kunjungi negara iki minangka kesempatan kanggo ngerti inti saka Tanzania, budaya lan gastronomi liwat tur ing desa-desane. Apa sing kudu ditindakake nalika lelungan menyang Tanzania?

Taman Nasional Kilimanjaro

Dumunung ing sisih lor Tanzania ing jejere tapel wates Kenya, Gunung Kilimanjaro minangka gunung geni kuno sing saiki dadi titik paling dhuwur ing bawana kanthi dhuwure 5.895 meter. Kanthi pucuké ditutupi salju, munggah ing tengah dataran savannah sing nampilake tontonan sing unik.

Menek ing ndhuwur Kilimanjaro minangka salah sawijining perkara sing paling apik sing bisa ditindakake ing Tanzania yen sampeyan kepengin banget munggah gunung lan kondhisi sing apik. Rute kasebut antara 5 lan 7 dina lan diarani minangka salah sawijining pucuk sing paling gampang diakses ing donya sanajan gunung kasebut paling dhuwur ing Afrika. Mula, saben taun luwih saka 20.000 wong nyoba mahkota Kilimanjaro kanthi njupuk salah sawijining rute sing bisa ditindakake.

Zona Konservasi Ngorongoro

Dumunung ing antarane Serengeti lan Danau Manyara, Ngorongoro Iki dudu Taman Nasional nanging Wilayah Konservasi, tegese flora lan fauna ing wilayah kasebut dilindhungi uga Maasai lan komplotan sing manggon ing kene.

Ngorongoro minangka kaldera vulkanik paling gedhe ing saindenging jagad lan lanskapane apik banget. Ing jantung kawah gunung geni sing wis punah urip ing sawetara ekosistem kayata alas, savannah, rawa utawa rawa sing kewan urip bebas banget.

Pelancong sing ngunjungi Tanzania ora bisa lunga tanpa ngenteni paling sethithik sak dina nganggo safari nganggo jip utawa njupuk tur mlaku-mlaku Ngorongoro, sawetara sing dipandu anggota suku Maasai. Pengalaman sing ora iso dilalekake!

Gambar | Pixel

Taman Nasional Serengeti

Serengeti bisa uga minangka cadangan margasatwa sing paling misuwur ing saindenging jagad lan para pecinta alam kudune ngunjungi sawetara wektu nalika entuk kesempatan. Ing taun 1951 digawe kanggo nglindhungi fenomena Migrasi Agung, yaiku nalika mayuta-yuta kewan herbivora teka ing Masai Mara kanggo golek tanah sing luwih subur sawise lelungan udakara 3.000 kilometer saben taun.

Taman Nasional Serengeti minangka papan kanggo moro game sing diarani Big Five (singa, macan tutul, badhak, gajah lan kebo) lan akeh spesies liyane kayata cheetah, hyena utawa zebra. Fenomena Serengeti lan Migrasi Agung minangka sumber pariwisata utama Tanzania lan papan sing apik kanggo ndeleng kewan galak.

Disaranake paling ora ngrencanakake dolan telung dina menyang Serengeti 3 dina, amarga taman iki nduwure 14.763 kilometer persegi. Salah sawijining pengalaman paling unik ing taman iki yaiku turu ing njero sing dikepung karo singa, hyenas utawa kebo. Iki dudu rencana sing murah, nanging dadi kenangan sing angel dilalekake.

Kegiatan paling eksklusif sing kudu ditindakake ing Serengeti yaiku mabur liwat tontonan alam iki kanthi balon, sing wis dadi Situs Warisan Dunia UNESCO wiwit taun 1981.

Gambar | Pixel

Zanzibar

Dumunung ing Samodra India 36 kilometer saka pesisir Tanzania, Zanzibar minangka pulau tropis sing dadi titik mandeg pungkasan kanggo turis Tanzania amarga pantai lan pemandangan sing apik banget, bisa uga sawise safari utawa minangka puncak wulan madu.

Aktivitas nautika bisa dinikmati ing pesisir lor Zanzibar lan ana swasana ing bar lan restoran ing pesisir. Desa Nungwi minangka tontonan visual kanggo para penggemar fotografi. Pesisir wétan pulau kasebut khusus kanggo wong enom, lan ing pesisir kidul minangka hotel sing paling larang lan eksklusif, ing endi sampeyan bisa nemokake srengenge paling apik ing Tanzania.

Kutha Batu minangka ibukutha Tanzania lan duwe jeneng watu karang sing digunakake kanggo mbangun bangunan kasebut. Kutha iki minangka kabut ing lurung-lurung sempit lan peteng ngumumake Situs Warisan Dunia sing wis ilang sawetara cemlorot sawise UNESCO mandheg ngirim dana kanggo pangopènan amarga panguwasa lokal ngisin-isini.

Umume Zanzibar diubengi karo terumbu karang saengga pusat penyelaman lan situs nyilem akeh. Sing paling populer yaiku Mnemba, sawijining tol 28 km persegi ing pesisir wétan, kanthi banyu sing bening lan kemungkinan bisa nemoni kura-kura lan lumba-lumba, uga spesies karang sing ora kaetung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*