Terusan Panama

Gambar | Pixel

Kanthi kasusahan banget ing konstruksi, Terusan Panama minangka karya rekayasa pharaonic sing nyambungake Laut Karibia karo Samodra Pasifik. Konstruksi ing taun 1881 nggawe kahanan pembangunan negara kasebut wiwit saiki lan dadi pusat komunikasi sing penting banget ing perdagangan global amarga posisi strategis kasebut.

Menyang Panama lan ora ngunjungi kanal iku kaya menyang Prancis lan ora weruh Menara Eiffel. Ana rong cara kanggo ngunjungi: saka kanal dhewe, navigasi utawa saka sudut pandang. Aku bakal ngandhani kabeh rinciane.

Saka sudut pandang kunci

Cara utama kanggo ndeleng Terusan Panama yaiku saka sudut pandang kunci. Ana telu: Miraflores, Agua Clara lan Pedro Miguel.

Kunci miraflores

Kunjungan sing paling disaranake lan khas yaiku menyang Pusat Pengunjung Miraflores amarga iku sing paling gampang diakses lan paling cedhak saka Kota Panama. Pusat kasebut duwe sawetara atraksi, nanging kabeh pengin maju menyang salah siji saka telung level sudut pandang saka ngendi sampeyan bisa ndeleng Terusan Panama lan kapal gedhe liwat sistem kunci.

Ndeleng gerbang sing mbukak lan nutup lan banyu sing uwal nyengsemake. Nanging, dudu siji-sijine perkara sing kudu ditindakake ing Pusat Pengunjung Miraflores amarga ana uga pameran sing nuduhake sejarah lan operasi Terusan Panama, peranane ing perdagangan internasional lan keanekaragaman hayati wilayah kasebut. Kajaba iku, ana kamar sing ditampilake film (ing basa Spanyol lan Inggris) babagan sejarah kanal.

Secara total, kunjungan kasebut bisa ditindakake udakara 2 jam, nanging sampeyan bisa ndeleng prau liwat nganti Pusat Pengunjung ditutup utawa tetep mangan ing salah siji saka loro restoran utawa bar kasebut.

Nalika ngunjungi Pusat Pengunjung Miraflores, sampeyan kudu eling yen esuk-esuk, kapal-kapal kasebut nyebrang saka Pasifik menyang Atlantik lan ing wayah awan baline. Iki tegese nalika awan kapal kasebut ora liwati lan ora ana kegiyatan ing kunci, dadi sampeyan bisa njupuk wektu kanggo nonton film dokumenter utawa tur menyang aula pameran.

Gambar | Pixel

Pedro Miguel Locks

Udakara 5 kilometer sisih lor-kulon kunci Miraflores yaiku kunci Pedro Miguel. Amarga ora duwe prasarana apa wae kanggo pengunjung ndeleng prau liwat gerbang, mula ora ana biaya. Bisa dideleng saka mburi pager ing permukaan segara lan amarga ana bangku lan PKL, akeh wong njupuk kesempatan lungguh lan santai nalika ndeleng kapal gedhe sing liwat.

Kunci Banyu Mbusak

Luwih adoh saka Kutha Panama ana kunci lan Pusat Pengunjung Agua Clara, khusus ing sisih lor Danau Gatun cedhak kutha Colombia ing Panamania, sakjam perjalanan saka kutha Panama.

Ing taun 2017, kunci Agua Clara diresmikake lan minangka bagean saka ekspansi kanal, tujuane supaya kapal sing luwih gedhe tinimbang sing nembus kanal asli bisa nembus. Saka kabeh kanal sing ditambahi, mung kunci sing bisa dikunjungi. Kunci Agua Clara minangka papan sing paling apik kanggo ndeleng Terusan Panama yen tekan negara kasebut kanthi pelayaran menyang plabuhan Colón utawa yen sampeyan pengin tur ing wilayah Panama kasebut.

Navigasi Terusan Panama

Gambar | Pixel

Ngluwihi sudut pandang, ana cara liya kanggo ngerti Terusan Panama: navigasi nganggo prau sing siyap kanggo pariwisata. Iki minangka pengalaman sing luar biasa, kayata ngerteni karya teknik sing luar biasa saka njero. Ana macem-macem perusahaan sing nindakake kegiatan kasebut lan uga ana sing nawakake sarapan lan mangan awan ing prau.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*