Tradhisi Jepang

Jepang Wis akeh tradhisi, nanging miturut wektu ing taun, pikirane aku dadi waktune sing apik kanggo ngobrol. Tradhisi Taun Anyar ing Jepang. Ing sisih donya iki "pungkasan taun" tegese Natal lan Taun Baru, nanging Jepang mesthi dudu negara Kristen.

Isih ana tradhisi Natal impor tartamtu sing dadi sensasi saiki. Nanging sing penting yaiku ngerti yen ana tradhisi ing Taun Anyar lan kita bakal ngomong babagan kabeh iki ing artikel saiki.

Jepang lan tradhisi pungkasan taun

Kaping pisanan sampeyan kudu ngomong Perayaan Taun Anyar iku sing paling penting ing preinan Jepang. Taun Anyar diarani shogatsu lan sawetara dina, ing antarane 1 lan 3 Januari umume, kulawarga kumpul lan umume papan bisnis nggawe blinds.

Adat sing wis rada ilang ing Kulon yaiku Ngirim kertu pungkasan taunutawa, telpon ing kene nenga, nanging ing kene isih misuwur banget. Sampeyan kudu ngirim sadurunge tanggal tartamtu amarga luwih becik yen tekane dina sing padha, tanggal 1 Januari.

Sawise mentalitas Asia, saben taun pungkasan yaiku ing jaman kepungkur lan saben taun sing diwiwiti nyedhiyakake kesempatan anyar utawa wiwitan sing anyar. Dadi ana prekara sing kudu dirampungake, tugas sing kudu ditindakake, komitmen sing kudu dirampungake. Sadurunge pungkasan taun, ing pesta perpisahan utawa bonenkai.

Omah lan toko dihias mewah karo obyek sing digawe saka pring, pinus lan wit ceri, omah diresiki, sandhangan, kabeh kudu seger lan anyar. Ing Eve New Year ana sing mesthi piring sing tradisional minangka toshikoshi soba utawa mi gandum sing nglambangake umur dawa. Masakan tradisional liyane yaiku otoso apa anggur sega legi u ozoni, sup karo mochi. Iki uga digawe utawa langsung tuku o-sechi ryori, nedha bengi digawe saka macem-macem bahan sing nuduhake keberuntungan, kamakmuran, kesehatan sing apik.

Wengi mau uga wong ngunjungi kuil udakara 12 taun lan uga ketemu utawa digawe pihak kanggo ngetung utawa nonton kembang api. Ing kuil, ing tengah wengi, lonceng muni, kaping 108 kaping, nalika ana acara sing diarani permata ora kane. Nomer kasebut nuduhake jumlah kekarepan manungsa miturut agama Buddha lan ide ritual kasebut yaiku supaya ora ana emosi negatif ing taun sadurunge.

Sing nginep ing omah biasane duwe acara musik sing diarani kohaku uta gassen, kanthi band j-pop. Ing wektu liyane, ana game sing populer kaya hanetsuki, Bulu tangkis Jepang, Kanggo layangan utawa game takoage utawa kertu kaya karuta. Sayange dheweke wis rada ora digunakake.

Dina iki 1 kanggo Januari, wiwitan resmi Taun Anyar, yaiku dina sing kebangeten lan tumindak sing paling apik yaiku tetep ndeleng sunar srengenge. Muncul srengenge pisanan ing taun iki hatsu-hinodeSawise dina kasebut, babagan urip tanpa stres utawa kuwatir. Ing ngunjungi candhi, hatsumodeSemono uga urutane jaman saiki lan dadi tradhisi wanita nggunakake kimono tradisional ing kunjungan iki. Ing Tokyo, kuil populer yaiku Kuil Meiji, nanging sampeyan bisa ngunjungi ing tanggal 1, 2 utawa 3 Januari. Sanajan ngono, papan suci iki njeblug karo wong.

Swasana ing kuil lan papan suci iki apik banget, yen sampeyan golek tanggal kasebut, sampeyan bakal seneng banget. Ana kios panganan, akeh wong ndedonga utawa tuku pesona bejo. Adhem, sanajan pedunung. Ing Tokyo diarani Kuil Meiji, ing Kyoto yaiku Fushimi Inari Taisha, ing Osaka yaiku Sumiyoshi Taisha lan ing Kamakura yaiku Tsuruoka Hachimangu. Dheweke dadi papan sing populer lan sing biasane ngenteni tekan aula utama kanggo sholat.

El 2 kanggo Januari tradhisi nuduhake manawa kaisar kasebut tampil ing publik ing Istana Kaisar ing Tokyo. Mung katon kaping pindho saben taun, yaiku kaping pindho nalika kebon interior istana mbukak kanggo umum. Ing Taun Anyar lan ulang taune daulat. Amarga alasan iki, akeh wong sing biasane nyedhaki istana kanggo ndeleng kaisar lan kulawargane sing katon ing balkon ing mburi kaca waja kaping pirang-pirang dina kasebut wiwit 10 esuk lan paling ora jam 2 awan.

Taun anyar uga wis waktune kanggo resik lan rapi lan ninggalake omah kanthi sampurna kanggo miwiti taun anyar kanthi gratis. Reresik sing apik iki diarani oosouji Lan kalebu sudut ngarep sing mesthine ora bisa dicenthang sajrone taun, kaya lantai ing ngisor kulkas lan barang-barang. Yen ana bocah ing omah iku adat istiadat wenehi dhuwit ing amplop. iki diarani otoshidama.

Yen sampeyan ana ing dalan sampeyan bakal weruh manawa akeh wong sing nyedhak menyang toko lan tuku sawetara tas kanthi rega sing beda. Dheweke ora ngerti apa sing ana ing njero ati lan minangka bagean saka kejutan sing diarani adat iki fukubukuro, tas kejutan, lan sejatine mabur amarga dheweke misuwur banget.

Mesthine, dadi negara sing akeh wong urip minggu pungkasan wulan Desember lan kaping pisanan ing Januari kasusahan. Yen sampeyan lunga, saran supaya sampeyan tetep ing sak panggonan lan seneng-seneng, aja nyoba pindhah akeh amarga sepur, bandara lan bus njeblug karo wong-wong sing bakal ngunjungi kulawargane. Antarane 4 lan 5 Januari, gerakan hectic rampung.

Kajaba iku, umume sampeyan bakal bisa ndeleng akeh toko, bank utawa obyek wisata sing cedhak antara 29 Desember nganti 4 Januari, Dadi watesan apa sing bisa sampeyan lakoni. Lali babagan museum, nanging baline sampeyan duwe kabeh kuil lan kuil dibukak. Saiki wis kurang toko sing ditutup, sanajan tanggal 1 Januari meh aturan tanpa istiméwa. Iki uga restoran, sanajan ana sing mbukak ing Taun Anyar kanthi menu spesial.

Minangka turis, bengi Taun Anyar sing apik yaiku nedha bengi ing Tokyo Skytree lan banjur pindhah kanggo ngrasakake perayaan populer ing Shibuya. Yaiku rencana kanggo taun ngarep.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*