Tujuan wisata utama ing Mongolia

Kita ujar manawa sampeyan seneng pariwisata petualangan, yen ing papan sing adoh lan aneh, mula Mongolia bisa dadi tujuan khusus kasebut sing dadi panganan jiwa lan nggawe kita ngowahi prekara pribadi.

Plancongan ngalami lan nalika lelungan adoh lan kontak karo budaya liyane, sampeyan bakal ngerti sejatine jagad iki lan sepele jagad sampeyan saben dinane. Kabeh ing wektu sing padha. Kita yakin manawa pengalaman iki sing nggawe kita luwih terbuka, luwih ngerti, lan luwih manusiawi. Kaendahan Mongolia paling apik lan nyentuh jiwa kanthi kekuwatan kaya ing kene sawetara tujuan wisata sing bisa dinikmati:

Lembah Orkhon

Lembah iki minangka Warisan Donya UNESCO wiwit 2004. Ruang kasebut meh ing pirang-pirang papan 122 ewu hektar ing sisih lor Kali Orkhon. Dheweke minangka ara-ara samun sing kalebu sawetara situs arkeologi wiwit abad kaping XNUMX - kayata kapel sing diwiwiti saka Kekaisaran Mongol Genghis Khan.

Napa UNESCO kalebu lembah kasebut ing dhaptar prestisius? Amarga wilayah kasebut nggambarake hubungan simbolik ing antarane masarakat nomad lan pastoral karo pusat agama lan amarga nduweni papan ing sejarah Asia Tengah minangka persimpangan peradaban lan simpul tali ing antarane Timur lan Kulon. Mongolia dikenal amarga suketan ijo mula ora ana sing kliwat papan iki sing dununge ing sisih tengah Mongolia. udakara 360 kilometer saka Ulan Bator utawa Ulaanbaatar.

Kene ana situs arkeologi asal Turki wiwit abad kaping sewelas lan kaping pitu, peringatan Bilge Khan lan Kul Tigin, konstruksi apik sing ditemokake dening arkeolog Rusia ing pungkasan abad kaping XNUMX, reruntuhan ibukutha lawas Kekaisaran Uyghur, istana, toko, biara, kuil, kabeh wiwit abad kaping-XNUMX; uga ing reruntuhan ibukutha kekaisaran Genghis Khan, Karakorum lan sawetara biara.

Ditambahake yaiku sisa-sisa istana Mongolia sing dadi papan dununge Khan Ögedei, ing Biara Erdene sing sebagian rusak dening komunisme ing taun 30-an abad kaping XNUMX, sing apik Biara Tuvkhun, ing sisih ndhuwur bukit setinggi 2600 meter, uga kena pengaruh komunis, lan pungkasane ana air terjun sing apik, Air Terjun Ulaan Tsugalan, ambane sepuluh meter lan dhuwur 20 yen ing mangsa adhem. Larang regane

Cliff Flaming saka Bayanzag

Kanthi jeneng iki sampeyan kudu ngarep-arep situs sing apik banget. Is babagan tebing wedhi abangMakane pancen anyar, abang lan oker kaya geni. Dununge udakara 100 kilometer saka Dalanzadgad. Dheweke kebak grumbul lan mulane dheweke mesthi dadi papan sing apik kanggo panganan unta.

Perengan kasebut apik banget amarga saliyane ndhelikake fosil dinosaurus. Ing taun 1922, ahli paleontologi Amerika sing jenenge Andrews, nemokake balung lan endhog fosil sing kalebu dinosaurus hérbal sing dawa rong meter, sing isih bisa diidentifikasi nanging dikenal minangka Proteceratops Andrews. Atusan balung fosil ditemokake lan sawetara a velociraptor (Elingi Taman Jurassic?).

Sajrone pamrentahan Soviet, sanajan luwih akeh sing digoleki kanggo golek mineral, penggalian arkeologis terus lan dinosaurus luwih akeh sing katon, kalebu Tarbosaurus, dino paling misuwur ing Mongolia. Nalika Tembok Berlin runtuh, tapel wates Mongolia uga dibukak saengga paleontologis lan arkeolog liyane saka saindenging jagad bisa mlebu, lan pariwisata uga diwiwiti ing taun 90an.

Ing 2015 museum sing mbukak lawang ing kene dipindhah kebak réplika fosil sing ditemokake Andrews luwih saka satus kepungkur supaya para pelancong bisa sinau ing situ babagan kekayaan wilayah Mongol iki.

Kanggo ngunjungi Flaming Cliff, sampeyan kudu ndhaptar tur kanthi teratur. Klompok nyedhaki mlaku minangka mobil dilarang. Disaranake nggawa uga sunscreen, panganan lan banyu. Yen kanthi kebetulan sampeyan nemokake fosil, sampeyan dijaluk ora njupuk utawa ndemek amarga wedi ngrusak liwat teledor.

Watu Uushgiin

Minangka pusat Zaman Perunggu ing Mongolia. Ing wilayah kasebut, akeh monumen nalika semana wis ditemokake lan watu aneh iki umume ditemokake bebarengan, ing jejere sawetara monumen luar biasa sing diarani khirgisurr, ing kompleks sing ngemot stelae panguburan, kadang-kadang nganggo petroglyph.

Telpon watu rusa Iki minangka monumen unik sing diwiwiti saka Zaman Perunggu lan Zaman Besi Awal lan umume ditemokake ing negara-negara Asia Tengah, kalebu Mongolia. Kita dheweke ngomong babagan praktik pemakaman nalika semana, ritual lan ideologi sing ditindakake masarakat kala semana.

 

Dheweke diarani kaya ngono, watu rusa, amarga watu kasebut mesthi duwe gambar kidang sing apik banget. Watu kasebut minangka watu granit, digawe saka blok siji, kanthi papat sisi rata sing nggambar gambar rusa lan gambar liyane. Saben watu duwe gambar antropomorfik lan pasuryan, awak lan awak dibedakake.

Telung bagean: ing pasuryan biasane ana praupane manungsa, simbol srengenge lan rembulan lan rusa gaya, ing awak kadang jaran utawa kewan liyane lan gambar sabuk, jaran lan gaman ing ngisor iki. Kabeh seni banget.

Watu kasebut umume umure antara siji nganti patang meter lan kakehan dekorasi kasebut nggabungake gaya sing beda-beda. Arkeolog ujar manawa melu kerja pirang-pirang jam mula kayane darmabakti kanggo pimpinan lan prajurit. Luwih saka 1200 watu hebat iki wis ditemokake lan ing Mongolia mung ana akeh situs, salah sijine yaiku Uushgiin Uvur, sawijining kompleks ing sisih kidul Gunung Uushigh ing propinsi Khuvsgul.

Komplek iki udakara udakara 400 hektar lan ana udakara 30 watu kasebut ditambah khirgisurr stelae panguburan sing gedhe banget. Minangka tujuan sing apik, tanpa mangu-mangu.

Lake Hovsgol

Ana ing cedhak watu Uushgiin lan dikenal kanthi jeneng Laut Samodra utawa Mutiara Biru ing antarane masarakat Mongol. Babagan a tlaga banyu tawar ngemot udakara 2% banyu seger ing jagad iki. Iki uga dianggep minangka sadulur ing tlaga Baikal.

Iki minangka tlaga paling gedhe nomer loro ing negara kasebut dawane 136 meter kanthi jerone 262 ing titik paling jero. Ing ketinggian luwih saka 1600 meter cedhak banget karo tapel wates Rusia. Pegunungan kasebut dianut akeh gunung, udakara luwih saka telung ewu meter, lan duwe banyu biru sing jero. Ing mangsa adhem amarga kadhemen getih ing wilayah kasebut, kadang -40 ºC, lumahing beku.

Nalika ing perairan iki salmon ngubengi ing tlatah sekitar, ana jaran liar, rusa lan yaks. Banyune murni banget, nganti skating ing musim salju dilarang njaga kemurnian lan ora ana kontaminasi. Oalah camping diijini ing pantai lan akeh wisatawan sing teka ing kutha Hatgal, ora adoh banget, sing dadi basis wisata lokal. Tur umume teka nganggo jaran lan ngidini kontak karo suku nomaden.

Iki minangka sawetara tujuan sing paling apik ing Mongolia. Dheweke ora mung siji-sijine, nanging yen sampeyan seneng karo alam, kesepian lan petualangan, iki ora bisa dilalekake nalika plancongan menyang Mongolia sing adoh, endah lan endah.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Fran ngandika

    Apa kutha paling apik lan apik ing Mongolia?
    Minangka negara sing enigmatik.