Wilayah metro Madrid

Sol Metro Madrid

Saben dina ewu wong njupuk metro Madrid kanggo ngubengi ibukutha Spanyol. Iki minangka sarana transportasi paling cepet lan salah sawijining pinggiran kutha paling apik ing saindenging jagad. Ing wulan Oktober 1919 nalika Raja Alfonso XIII mbuka bagean pertama sing ana gandhengane Sol karo Cuatro Caminos lan wiwit iku durung mandheg ngembang.

Nanging, metro Madrid luwih akeh tinimbang sarana transportasi. Sanajan wiwitane kayane ora katon, nanging uga museum sing luar biasa nalika diantu-antu ditemokake dening para plancong sing kesusu. Ing taun satus taun iki, ing ngisor iki kita nyemak sejarah lemah, tiket transportasi lan wilayah sing beda-beda. 

Sejarah metro Madrid

Ing wulan Oktober 1919, King Alfonso XIII nglantik stasiun metro pertama ing Madrid: Cuatro Caminos. Dina-dina mengko, luwih saka 50.000 penumpang sing nempuh perjalanan kaping pisanan weruh kanthi nyata yen perjalanan umume trem wiwit setengah jam nganti sepuluh menit nganggo kereta bawah tanah. Iki minangka sarana transportasi mbesuk lan langsung sukses.

Rong taun sabanjure, ekstensi pertama menyang Atocha teka lan ing 1924 baris 2 antarane Sol lan Ventas diluncurake. Nalika semana tiket tikel kaping pisanan lan elevator pisanan katon, sing prelu mbayar.

Malah Perang Sipil ora bisa mandheg pangembangane. Sawetara minggu sawise wiwitan konflik, baris 3, antarane Sol lan Embajadores, dibukak. Nanging, meh kabeh dikuwasani lan kudu ditutup uga garis Goya-Diego de León (baris 4 saiki). Ing wektu kasebut, gerobak ganti transportasi wong kanthi peti mati menyang kuburan ing sisih wétan kutha lan trowongan digunakake minangka papan perlindungan nalika ana bom.

Sajrone rezim Franco lan kanthi tuwuhing demografi ing taun 60-an, platform ing Line 1 ditambahi 60 nganti 90 meter lan ing taun-taun sabanjure Metro Madrid bakal ngalami kemajuan sing luwih apik. Baris 1960 diresmekake ing taun 5 lan ing dasawarsa sabanjure baris 7 antarane Pueblo Nuevo lan Las Musas. Mengko bakal tekan garis 6 (bunder), 8 lawas (sing saiki dadi bagean saka 10 lan sing nggawe rute Nuevos Ministerios-Fuencarral) lan 9, kanthi jarak 100 kilometer tekan bagean Plaza Castilla-Herrera dibukak Oria ing taun 1983.

Ing taun 90an, pambangunan baris 8 lan 11 diwiwiti lan Madrid Metro siyap-siyap ninggalake ibukota menyang Arganda del Rey lan Rivas Vaciamadrid. Saiki, pinggiran kutha tekan 12 kotamadya lan luwih saka rong setengah yuta wong nggunakake sarana transportasi saben dina.

Lelungan kanthi metro Madrid

Kanggo lelungan kanthi Metro de Madrid, sampeyan butuh Kertu Transportasi Umum sing diisi tiket transportasi sing valid kanggo plancongan sing pengin sampeyan lakoni. Kertu Multi digunakake kanggo ngemot judhul, dudu jeneng pribadi, bisa diisi ulang lan dawane sepuluh taun.

Dheweke bisa dituku ing mesin otomatis Metro de Madrid lan Metro Ligero sing disebar ing kabeh stasiun utawa ing jaringan tobacconists lan titik penjualan liyane sing sah. Regane yaiku 2,50 euro plus biaya tiket transportasi sing wis diisi ulang.

Judhul apa sing bisa sampeyan unggah?

  • Singles bener ing Metro, TFM, Metro Ligero 1 lan Metro Ligero Oeste.
  • 10 Perjalanan sing bener ing Metro, TFM, Metro Ligero 1, Metro Ligero Oeste lan bis kutha lan interurban.
  • Suplemen Bandara.
  • Judhul Turis.

Zona tarif

Metro de Madrid duwé 8 zona tingkat, 6 ing antarané kanggo Komunitas Madrid lan 2 kanggo Castilla-La Mancha. Panggunaan saben judhul kudu digawe ing area validitas. Saben dhaerah kalebu wilayah pedalaman saéngga pupuk saka zona B2 bisa digunakake ing zona A, B1 lan B2; Kajaba interzonal liwat B1-B2, B2-B3, B3-C1 lan C1-C2 sing mung valid ing zona sing diarani judhul.

A

  • Metro: Antarane stasiun sing kalebu ing wilayah iki
  • Bus: Kabeh baris EMT lan, uga perusahaan lini konsesi ing ngisor iki: Plaza de Isabel II-Glorieta de los Cármenes (PRISEI) lan Madrid-El Pardo-Mingorrubio (ALACUBER).
  • Cercanías Renfe: Antarane stasiun sing kalebu ing wilayah iki
  • Metro Cahya: Line ML1: Pinar de Chamartín-Las Tablas

B1

Lengganan iki ngidini sampeyan pindhah liwat zona A Central, uga nganti tekan kotamadya ing ngisor iki:

Alcobendas, Alcorcón, Cantoblanco, Coslada, Getafe, Leganés, Paracuellos del Jarama (kajaba Urb. Los Berrocales, Belvis), Pozuelo de Alarcón, Urbanisasi saka istilah Rivas-Vaciamadrid, San Fernando de Henares, San Sebastián de los Reyes.

Metro Madrid Mingote

B2

Pass iki ngidini sampeyan lelungan liwat zona A lan B1, uga nganti tekan kotamadya ing ngisor iki:

Ajalvir, Belvis lan Los Berrocales Urb. (Kutha Paracuellos del Jarama), Boadilla del Monte. Fuenlabrada, Fuente del Fresno Urb. (Kutha San Sebastián de los Reyes), Las Matas (Kotamadya Las Rozas de Madrid), Las Rozas de Madrid, Majadahonda, Mejorada del Campo, Móstoles, Parla, Pinto, Rivas-Vaciamadrid,
Torrejón de Ardoz, Tres Cantos, Velilla de San Antonio, Villaviciosa de Odón.

B3

Pass iki ngidini sampeyan pindhah liwat zona A, B1 lan B2, uga nganti tekan kotamadya ing ngisor iki:

Alcalá de Henares, Algete, Arganda, Arroyomolinos, Brunete, Ciempozuelos, Ciudalcampo (Kota San Sebastián de los Reyes), Cobeña, Collado Villalba, Colmenar Viejo, Colmenarejo, Daganzo de Arriba, Galapagar, Griñón, Hoyo de Manzanares, Humanes de Madrid , Loeches, Moraleja de Enmedio, Navalcarnero, San Agustín de Guadalix, San Martín de la Vega, Torrejón de la Calzada, Torrejón de Velasco, Torrelodones, Valdemoro, Villanueva de la Cañada, Villanueva del Pardillo.

C1

Pass iki ngidini sampeyan lelungan liwat zona A, B1, B2 lan B3, uga nganti tekan kotamadya ing ngisor iki:

El Álamo, Alpedrete, Anchuelo, Aranjuez, Batres, Becerril de la Sierra, El Boalo lan entitas Mataelpino lan Cerceda, Camarma de Esteruelas, Campo Real, Casarrubuelos, Collado-Mediano, Cubas de la Sagra, Chinchón, El Escorial, Fresno de Torote, Fuente el Saz de Jarama, Guadarrama, Manzanares El Real, Meco, El Molar, Moralzarzal, Morata de Tajuña, Pedrezuela, Perales de Tajuña, Pozuelo del Rey, Quijorna, Ribatejada,
San Lorenzo de El Escorial, Los Santos de la Humosa, Serranillos del Valle, Sevilla la Nueva, Soto del Real, Titulcia
Torres de la Alameda, Valdeavero, Valdemorillo, Valdeolmos-Alalpardo, Valdetorres de Jarama, Valverde de Alcalá, Villaconejos, Villalbilla.

C2

Pass iki ngidini sampeyan pindhah liwat zona A, B1, B2, B3 lan C1, uga nganti tekan kotamadya ing ngisor iki:

La Acebeda, Alameda del Valle, Aldea del Fresno, Ambite, El Atazar, Belmonte de Tajo, El Berrueco, Berzosa de Lozoya, Braojos, Brea de Tajo, Buitrago de Lozoya, Bustarviejo, Cabanillas de la Sierra, La Cabrera, Cadalso de los Kacamata, Canencia de la Sierra, Carabaña, Cenukupos, Cercedilla, Cervera de Buitrago, Chapineria, Colmenar de Oreja, Colmenar del Arroyo, Corpa, Estremera, Fresnedillas de la Oliva, Fuentidueña de Tajo, Garganta de los Montes, Gargantilla de Lozoya, Gascones , Guadalíx de la Sierra, La Hiruela, Horcajo de la Sierra, Horcajuelo de la Sierra, Lozoya, lan liya-liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*