Adat istiadat mesir

Mesir iku tujuane saben wong lelungan. Sawise ing urip sampeyan, sampeyan kudu ndeleng piramida lan candhi-candhi kuna bisa urip. Kabeh Mesir tangi, nganti pirang-pirang atus taun, ngelak ngulandara lan rasa penasaran.

Nanging ngluwihi Luxor, Lembah Nil, piramida utawa makam kerajaan ... Kepiye tumindak sampeyan ing Mesir? Sing yaiku adat istiadat, tradhisi luwih ngetren, apa sing bener utawa salah kanggo turis utawa lokal? Ayo ndeleng.

Mesir

Mesir punika ing lor africa lan wewatesan karo Palestina, Sudan, Libya lan Israel. Duwe a hawa panas banget lan garing ing mangsa panas lan mongso mangsa panas, mula yen panas medeni sampeyan, luwih becik mlebu ing musim pungkasan, sing sanajan panas, bisa ditoleransi.

Wis dipanggoni meh 87 yuta wong sing mayoritas akehe ngaku Islam Sunni. Dina iki lan nganti pirang-pirang atus taun Arab digunakake ing kene Nanging sadurunge tekane masarakat Arab menyang tanah Mesir, basa kasebut Koptik, asale langsung saka Mesir kuno.

Kaya sing dakkandhakake, umume wong Mesir ngaku Islam lan saka agamane padha akeh tradhisi lan adat istiadat, saka sing diidini lan apa sing ora. Contone, wong Islam kudu shalat kaping lima saben dina, ngajeni dina Jumuah minangka dina suci lan padha karo wulan Ramadam ing endi dheweke pasa lan mung kerja enem jam saben dinane. Kulawarga penting banget nanging uga pakurmatan, mula tembung iku diajeni.

Kelas sosial relevan lan ngatur urip saben dinane, nanging uga masa depan sing bisa diduweni wong Mesir. Status kulawarga ora diwenehake kanthi dhuwit, sing penting ya, nanging biyen. Mobilitas sosial sithik banget, mula kulawarga mesthi luwih bobot tinimbang pasinaon, yen prelu. Lan ora kanggo sebutno papan saka wanita ing masarakat Mesir. Ternyata minangka salah sawijining negara Arab paling ala yen dadi wanita lan dadi turis wanita, sanajan sampeyan dikancani wong lanang.

Adat istiadat mesir

Nulis babagan adat istiadat ing macem-macem negara, aku ngerti yen ana akeh persamaan. Kaya wong Korea lan Jepang Wong Mesir nggawa hadiah nalika diajak menyang omah wong liya (jajan, coklat utawa permen nanging dudu kembang, amarga regane luwih kanggo manten lan penyakit). Uga dheweke nyopot sepatune sadurunge mlebu. Perkara sing biasane yaiku wong Mesir ngundang wong menyang omahé kaping pirang-pirang sadurunge wong mau nampa, yaiku tata cara sing dibutuhake, lan nalika sampeyan ana pujian, host sampeyan kudu dadi rutinitas.

Yen ana bocah ing kulawarga, luwih becik nggawa dheweke lan eling, hadiah diwenehi nganggo tangan tengen utawa kalorone. Dheweke mangan uga gelombang kanthi tangan tengen uga ing obrolan sing ngobrol babagan agama utawa politik bisa uga flaky, kaya ing saindenging jagad yen pengin pesta kasebut kanthi tentrem, kaya umume. apa bab alkohol? Agama nglarang, nanging ora duwe masalah ngombe non-Muslim (tanpa mabuk).

Ing ndhuwur aku ujar manawa dudu negara sing apik kanggo wanita lan adhine dhewe wis ngandhani yen dheweke durung nate keweden karo wong lanang kaya ing lurung-lurung ing Kairo. Lan dheweke karo bojone! Interaksi karo wanita Mesir ora disenengi, Ing paling ing werna, lan nalika ngetik panggonan ngendi sampeyan kudu saluran munggah, wong wadon padha siji cara lan wong liyane.

Ora prelu ngomong kaya ngono Yen wanita kasebut kesah dhewe, dheweke kudu luwih ati-ati kaping pindho ing pirang-pirang prekara: ing endi dheweke mlaku, ing wayah pira, cara dheweke macak. Miturut pendapat saya, larangan sing paling gedhe lan paling ora rasional nggawa bebaya paling gedhe ... Kosok baline, yen sampeyan pengin ngrokok sing ilegal, luwih becik sampeyan mikir kaping pindho amarga ora pengin dicekel polisi lan tiba ing lapangan Pakunjaran Mesir.

Wong Mesir pancen grapyak banget, mula bakal menehi kopi utawa teh utawa rokok, lan luwih becik nampa minuman kasebut sanajan sampeyan ora ngombe kabeh. Sajrone pacelathon kontak mripat iku penting amarga padha sinonim karo kejujuran lan keikhlasan mula kadhang kala omongan bisa saya kuat. Ora kaya wong Asia sing lagi dibahas, iku kalebu wong sing duwe akeh basa awak dadi tangan lan gerakane mabur ing endi wae, malah mbengok utawa mbanting ing ndhuwur meja kanggo negesake ide.

Ngomong babagan tabel, nalika lungguh, sampeyan kudu ngenteni host sampeyan bakal menehi ngerti babagan ngendi, ojo ngirim dhewe. Elinga, panganan dijupuk nganggo tangan tengen lan tansah, mesthi, sampeyan kudu muji piring sanajan sampeyan ora seneng. Piring sampeyan ora kudu ditinggalake kosong amarga ora mesthi diisi kabeh, mula sing paling apik kanggo menehi tandha yen sampeyan ora mangan maneh yaiku ninggalake barang ing kana, yen ora katon.

Apa sampeyan ora plancongan nanging plancongan bisnis? Aturan label jabat tangan sing padha lan yen sampeyan lanang lan pacelathon sampeyan minangka wanita, sampeyan kudu ngenteni dheweke ngluwihi tangane kanggo salaman. Ora kosok baline. Yen sampeyan ora nindakake, mula ora menehi saran yen menehi salam. Yen luwih akrab, ciuman ing pipi umum, mesthi ana ing antarane wong sing padha jinis. Sawise iku, dadi ora sopan kanggo ngomong karo wong liya miturut jeneng, utamane ing diskusi bisnis, mula nganggo judhul.

Nalika babagan klamben, umume, wong Mesir pancen konservatif mula cukup sederhana lan elegan kanggo menehi kesan sing apik. Kanggo pria, warna-warna peteng luwih disenengi, tanpa aksesoris ostentatious, lan kanggo wanita, sandhangan murni paling apik, rok ing ngisor dhengkul lan lengen dawa.

Cekakipun: yen sampeyan menyang Mesir ngormati adat istiadat lan eling yen ing kene agama kabeh. Yen wong wadon, sing ati-ati apa sing nggawe, carane sugih lan ngendi lumaku.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*