Adat istiadat Italia

ing adat istiadat Italia Dheweke minangka negara sing duwe akar Greco-Latin, sing padha karo budaya Spanyol wiwit pirang-pirang abad kepungkur. Mula, dheweke ora beda banget karo kita, paling ora gegayutan karo sing paling penting lan leluhur.

Nanging, sanajan wis dakkandhakake, adat istiadat Italia saiki duwe kekhasan sing mbedakake karo kebiasaan ing negara liya sing duwe budaya uga Substrat Latin. Dheweke ora duwe apa-apa, kayata, tradhisi gastronomi Prancis (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel bab mau) utawa Portugis karo negara transalpine. Mula, kita bakal ngandhani babagan sawetara adat istiadat Italia sing paling aneh.

Wiwit ekspresif nganti tradhisi agama

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan sing kudu kita critakake babagan adat istiadat Italia yaiku kita bakal ngandhani babagan negara sing, kaya wong liya, iku jamak. Kanthi cara sing padha karo tradhisi Andalusia sing beda karo budaya Galicia, tradhisi Sisilia uga padha karo tradhisi Piedmontese. Nanging, uga kaya ing kabeh negara, landasan budaya umum tuwuh adat istiadat sing dituduhake dening kabeh wong Italia. Ayo dideleng.

Ekspresi, sejatine Italia

Ekspresi

Ekspresif, adat ing Italia

Salah sawijining perkara sing paling sampeyan bakal kaget nalika lelungan menyang Italia yaiku cara komunikasi saka pedunungé. Wiwit saka sisih lor nganti wong-wong sing manggon ing sisih kidul sing ekstrim, dheweke ekspresif gedhe banget, nganti nalika semana, dheweke katon padu.

Sanajan swarane klise, nanging sejatine ora mung film klasik. Wong Italia nyebutake awake dhewe karo kabeh bagean awak sampeyan. Dheweke tumindak kanthi tangan kanthi gedhe banget, ngomong kanthi nada dhuwur lan kadang uga nindakake gerakane karo gerakan liyane. Cekakipun, kanggo transalpino komunikasi non-verbal padha utawa luwih penting tinimbang tembung.

Panganan, minangka ritual ing antarane adat istiadat Italia

Tabel karo panganan

Meja siap dipangan

Ana akeh adat istiadat Italia sing ana gandhengane karo jagad panganan. Dheweke kudu nggawe piring sing disenengi para pedunung lan tradhisi leluhur sing bisa nggawe sampeyan ora seneng yen sampeyan ora ngerti. Kita bakal nyritakake babagan dheweke.

Sampeyan kudu ngerti yen sampeyan ngunjungi Italia ing omah, panganan iku kudu. Panjenengane mesthi bakal nyaosake sampeyan mangan lan ngombe. Dheweke malah bakal njaluk sampeyan tetep mangan awan utawa nedha bengi. Kita bisa ngandhani yen panganan iku ritual kabèh kanggo wong Italia. Luwih saka mangan, kanggo tumindak kasebut minangka tumindak sosial.

Kanggo melu mangan ing negara kasebut, sampeyan kudu ngerti sawetara prekara. Biasane, sing pisanan sampeyan bakal weruh ing tabel yaiku pamula. Kanthi jeneng iki, kabeh jinis wiwitan diarani, miturut jenenge, ora nate digawe saka pasta. Dheweke bisa dadi sosis utawa panganan laut. Nanging luwih umum, kayata caponata, panganan khas Sisilia; ing fritatta, jinis omelet sing diiseni; ing kulo, keju sing renyah khas Friuli, utawa panjaluk Roman, yaiku kroket beras.

Sawise antipasto, sampeyan bakal dilayani ing kursus pertama lan banjur liyane. Salah sijine bisa uga spaghetti lan aja nate nglereni utawa dipangan nganggo sendok. Kanggo wong Italia, iku minangka pengorbanan. Pungkasane, panganan bakal rampung karo iki dolce. Nanging, pungkasan sing bener yaiku warung, ora bisa diendhani ing Italia lan sampeyan uga kudu ngerti sawetara perkara.

Ana sing ora kudu sampeyan lakoni, utamane ing wilayah kaya Tuscany, mung pesen kopi. Dheweke bakal ndeleng sampeyan kaya wong asing. Nyuwun a ekspresi machiatto utawa ngethok, siji ristretto utawa kurang saka kopi utawa dobel utawa pindho. Nanging, sing luwih khas yaiku cappuccino, sing duwe bagean sing padha karo kopi, susu panas lan busa susu.

Pungkasan, ing bagean dawa iki kanggo panganan ing Italia, bakal dikandhani, kanggo transalpine, ibune lan eyang minangka juru masak paling apik ing saindenging jagad. Kanggo wong-wong mau, ing ibu Lan eyang dheweke masak luwih apik tinimbang wong liya lan aja nate takon. Ora kanggo apa-apa, kanggo wong Italia kulawargane suci.

Religiositas, gawan kanggo wong Italia

Acara Katulik

Acara katolik

Fitur khas transalpino yaiku religiusitas sing jero. Sanajan kasunyatane, miturut statistik, mung 30% wong Italia sing ngakoni minangka agama Katolik, tradhisi agama iku penting banget kanggo wong-wong mau lan sampeyan kudu ngurmati. Kasunyatane, penting, meh 90% populasi nyatakake yen dheweke percaya.

Ora sengaja yen ing Italia Vatikan (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel babagan negara iki), kursi agama Katulik. Mula, ing negara transalpine kasebut ana pirang-pirang pesta pernikahan lan baptis, uga upacara liyane kayata perayaan lan kirab kanggo ngurmati para suci. Uga, kaya kabeh sing ditindakake, wong Italia padha semangat urip kanthi semangat.

Nyopir, masalah sing ditundha

Lalu lintas ing Roma

Mobil sing nyopir liwat Roma

Apa sing bakal dakkandhakake bisa uga klise lan, uga umumisasi. Nanging, percaya bakal nylametake nyawane. Amarga umume, wong Italia minangka driver sing apik banget. Utawa, luwih becik ngomong, sethitik banget bab peraturan lalu lintas.

Ing kutha-kutha gedhe ing negara kasebut, mobil mabur lampu abang, nyalip tenan lan saben wong sirkulasi ing karepé. Lurung-lurung katon kaya sirkuit balap sing nyata. Nanging ing ndhuwur kabeh, aja nyebrang persimpangan kanthi yakin manawa kendaraan bakal mandheg. Dheweke ora nate nindakake.

Sandhangan, bali menyang mode

Pertunjukan busana

Pertunjukan mode

Identifikasi Italia karo mode wis populer. Sejatine sawetara desainer hebat wis transalpine, nanging ora penting banget kanggo wong Italia biasa nganggo busana miturut tren paling anyar.

Nanging, bener, umume, dheweke kuwatir banget karo penampilane. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng dheweke ora sopan sanajan ing supermarket utawa gym. Dheweke ngati-ati banget karo sing anane ayu (penampilan apik) lan iki kalebu, ora mung sandhangan, nanging uga gaya rambut lan aksesoris.

Opera, adat Italia asli

Opera

Perwakilan 'Aída' dening Verdi

Umume, wong Italia penyayang musik gedhe. Lan, ing antarane kabeh genre musik, opera narik kawigaten. Ora sengaja, amarga komposisi jinis iki lair ing negara transalpine.

Penciptaan pertama sing bisa dianggep opera yaiku Daphne, saka Jacopo Peri, sing nulis ing 1537. Nanging, bakal ana ing abad kaping XNUMX nalika genre iki misuwur banget karo para panulis kayata Gioachino rossini, Francesco Bellini lan ndhuwur kabeh, Giuseppe Verdi.

Sing terakhir tanggung jawab kanggo popularisasi opera. Wong Italia ngowahi gaweyane dadi simbol panyatuan negara lan, kanthi iki, dheweke dadi populer banget. Wiwit iku, dadi semangat kanggo wong Italia sing ora padha karo sing dikarepake bal-balan, liyane saka adat istiadat sing hebat ing Italia, sanajan iki umum kanggo negara liya.

Protes, gawan kanggo karakter Italia

Protes

Protes ing dalan

Babagan liyane sing bakal ngejutake sampeyan yen sampeyan lelungan menyang Italia yaiku pedunung nggunakake wektu kanggo protes babagan kabeh perkara. Kajaba iku, ditambah karo watake sing semangat. Ora preduli apa amarga transportasi umum sing dienteni wis telat teka, amarga Pamrentah nyolong dheweke utawa, sabenere, amarga tim bal-balane ala, transalpino mesthi duwe komplain.

Nanging dheweke seneng demonstrasi kaya meri negarane. Iki tegese sampeyan ora kudu sambat babagan Italia. Yen sampeyan nindakake, dheweke bakal dadi sing paling nasionalis ing jagad iki lan bakal nggawe tumindak ala. Mung dheweke sing bisa ngritik negarane.

Ekspresi lan frase

Aperitivo

Cemilan

Kita mungkasi tur adat istiadat Italia iki kanthi ngobrol karo sampeyan babagan sawetara ekspresi sing umum kanggo kabeh negara sing padha karo frasa sing ditemtokake. Sanajan kalebu ing basa krama, yen sampeyan nggunakake, sampeyan bakal katon kaya wong Italia sejati.

Contone, kanggo quattr'occhi tegese patang mata, nanging digunakake kanggo ujar manawa masalah kudu dirampungake dening wong loro, tanpa ana wong liya sing melu intervensi. Kanggo ngirim wong supaya meneng, jarene aqua ing bocca. Kanggo bagean, ekspresi ligarsila menyang dito jarene naleni driji, nanging tegese wong ngelingi karusakan sing wis ditindakake dheweke mbales mengko. Yen dikandhani kader della padella alla brace tegese tiba saka wajan menyang panggangan, nanging tegese sampeyan wis pindhah saka kahanan sing ora apik dadi sing luwih elek. Iku bakal kaya kita saka Guatemala menyang "guatepeor." Pungkasane, yen dheweke ujar manawa wong kasebut brutta teka aku nyetel peccati capitali Dheweke nuduhake manawa elek kaya dosa pitu sing bisa nyebabake kita padha karo irung sing ora apik.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara perkara sing paling penting adat istiadat Italia. Secara logis, sampeyan ora bisa lali manawa iku sawijining negara kanthi tradhisi regional sing beda-beda, nanging kabeh sing wis kasebut ing kene bisa ditemokake saka sisih lor menyang sisih kidul lan saka sisih wétan nganti sisih kulon. Lan kita isih ninggali adat liyane kayata kebiasaan ngenalake wong sing duwe gelar universitas (Contone, pengacara Buscetti) utawa seneng karo aperitivo.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*