Pabean lan Tradhisi Amerika Serikat

Ngomong babagan adat istiadat lan tradhisi Amerika Serikat ora gampang. Negara kasebut minangka negara sing gigantic lan akeh budaya urip bebarengan lan saben budaya duwe budaya tradhisi dhewe. Contone, ana sing kuwat komunitas cina sing ngreksa festival lan perayaan. Kita uga bisa ngandhani babagan pribumi ing Italia, Irlandia, Amerika Latin utawa Afrika.

Nanging, uga bener, sajrone luwih saka rong atus taun negara kasebut, sawetara seri Adat lan tradhisi Amerika umum kanggo kabeh pedunung. Yen sampeyan pengin ngerti, luwih dhisik supaya terus maca.

Adat lan Tradhisi Amerika: Natal nganti Thanksgiving

Sanajan kita bisa ngetutake urutan kronologis, mula luwih becik sampeyan ngandhani babagan adat lan budaya ing Amerika Serikat, diwiwiti karo sing paling penting. Yaiku, preduli saka urutan miturut taun. Amarga iku, kita bakal miwiti karo apa sing paling relevan, sanajan dianakake ing wulan November.

Thanksgiving

A nedha bengi Thanksgiving

A nedha bengi Thanksgiving

Pancen, mesthine tradhisi Amerika Utara sing klasik yaiku Thanksgiving. Lan kita ujar manawa Amerika Utara amarga uga dirayakake ing Kanada, negara sing adat istiadat wis kita ngaturake postingan ing blog.

Kedadeyan Kamis papat November lan wiwitane iku dina sing khusus kanggo matur nuwun kanggo panen taun sadurunge. Kabeh budaya duwe pahargyan sing padha. Ing pirang-pirang wong kasebut terus dielingi, nanging ora liya kaya sing umum ing Amerika.

Ing tlatah Amerika Utara, festival kasebut diwiwiti taun 1623 ing Plymouth, negara bagian Massachusetts saiki, nalika penduduk asli lan pendhudhuk nuduhake panganan. Nanging, pengetan kasebut ora dirayakake maneh nganti taun 1660. Nanging, informasi sing saiki diwenehake yaiku dadi kontroversi, amarga sejarawan liyane nggawe perayaan Thanksgiving kaping pisanan St Augustine, Florida, lan ing taun 1565.

Apa wae, apresiasi dina iki wis ditemtokake minangka tradhisi sing paling penting ing Amerika Serikat. Ing saindenging negara, dheweke dirayakake arak-arakan, nanging sorotan acara kasebut kedadeyan ing acara makan malam kulawarga bengi iku.

Nedha bengi Thanksgiving

Ing saben omah ing negara kasebut, kulawarga kumpul kanggo nedha bengi. Sadurunge miwiti mangan, pandonga minangka matur nuwun kanggo berkah sing ditampa ing taun kasebut, banjur dirasa menu sing enak.

Saben wilayah ing negara kasebut duwe keanehan, nanging unsur utama menu kasebut yaiku kalkun. Dadi, kanthi nada guyon, Thanksgiving diarani Dina Turki utawa "dina kalkun."

Umume, wis disiapake panggang lan disertai karo saus blueberry. Minangka garnish wis mashed kentang lan sing diarani casserole kacang ijo, sajian vegetarian sing digawe bawang goreng, kacang ijo lan krim jamur.

Pungkasane, nedha bengi Thanksgiving ditambah karo pai ubi jalar, pai blackberry utawa waluh, utawa panganan apel.

Luwih modern yaiku tambahan sing ditambahake ing Dina Thanksgiving. Kita ngomong karo sampeyan Black Friday, sing kedadeyan langsung sesampunipun. Jumuah Ireng iku wayahe diwiwiti Blanja Natal lan rantai ritel gedhe aplikasi sing apik kanggo produke. Kaya sing sampeyan ngerteni, akhir-akhir iki dina iki uga wis tekan negara kita.

Dina Kamardikan

Parade Dina Kamardikan

Parade Dina Kamardikan

Iki minangka adat istiadat lan tradhisi Amerika Serikat sing paling jero ing antarane masarakat ing negara kasebut. Kaya jenenge, ngelingi Deklarasi kamardikan Amerika Serikat sing diumumake ing publik tanggal 4 Juli 1776.

Dina iku, telung belas koloni Inggris kanthi pasti misah saka kedaulatan Inggris, sanajan isih kudu ngadhepi perang kanggo nggayuh. Apa wae, Dina Kamardikan minangka salah sawijining festival paling tuwa ing negara kasebut, amarga diumumake dadi liburan nasional ing taun 1870.

Parade, game bisbol, kembang api, lan akeh acara pengetan liyane sing dianakake ing saindenging Amerika Serikat kaluhuran patriotik saka warga.

Dina St. Patrick

Pawai Dina St Patrick

Dina Saint Patrick

Sadurunge, kita wis ngobrol karo sampeyan babagan penggabungan budaya sing digawe ing Amerika Serikat. Antarane, salah siji sing paling akeh yaiku wong Irlandia. Ana akeh penduduk pulau Inggris sing pindah menyang negara Amerika Utara. Saiki, kira-kira luwih saka 36 yuta warga asal Irlandia kalebu bagean iki.

Kabeh iki relevan amarga kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan festival sing asale saka negara Eropa: ing Dina Saint Patrick. Nanging, wis dianggep budaya Amerika Serikat minangka salah sawijining adat istiadat sing paling penting lan populer.

Kasunyatane, parade peringatan pertama para suci ing Amerika dianakake 17 Maret taun 1762 ing New York. Yaiku, sadurunge Amerika Serikat dadi negara sing mandhiri. Saiki, saben taun lan tanggal kasebut, negara kasebut wis diwarnani ijo, warna khas Irlandia lan ana pawai liwat kabeh kutha lan kutha ing Amerika Serikat. Ora ilang ing pahargyan kasebut Bir, omben-omben khas Amerika Utara kaya ing negara Eropa.

Natal

Klasa santa

Santa Claus

Preinan Natal dirayakake ing saindenging jagad Kulon. Lan Amerika Serikat ora bakal dadi istiméwa. Nyatane, kanggo wong Amerika iku preinan sing penting banget. Kanggo wong-wong mau, kalebu acara sing umum kanggo negara liya kayata Nedha bengi natal lan nedha awan Natal, nanging uga adat istiadat khas lan adat liyane.

Antarane sing terakhir, dekorasi omah sing apik karo lampu, tradhisi ninggalake kaos kaki Santa Claus kanggo dheweke ninggalake hadiah utawa adat mistletoe o Mistletoe. Iki kalebu, saben-saben ana pasangan sing tundhuk, dheweke kudu ngambung lan njupuk woh-wohan.

Halloween, salah sawijining kebiasaan lan tradhisi sing nyebar ing Amerika Serikat

Trik utawa Nambani

Dekorasi Halloween

Halloween dudu preinan Amerika. Sejarawan menehi asal usul ing Samhain saka Kelt. Ritus pagan iki mengeti akhir panen ing budaya kuno lan kedadeyan tanggal 31 Oktober.

Ora ana gandhengane karo panen buah ing Halloween saiki, sanajan terus dirayakake ing dina sing padha. Kasunyatane yaiku, wis pirang-pirang atus taun, ing wilayah Amerika Utara ngukir labu sing banjur disinari karo aspek sing medeni, bocah-bocah cilik macak minangka penyihir utawa karakter misterius liyane lan omah-omah kasebut dihiasi.

Nanging bisa uga tradhisi sing paling khas yaiku sing duwe trik utawa nambani, karo bocah-bocah ngunjungi omah ing lingkungane kanggo njaluk permen. Yen ora ditampa, dheweke main guyon marang pedunung. Penasaran, tanpa ngerti tenan kenapa, perayaan asal-usul Eropa sing meh dilalekake ing Benua Lawas, slamet ing Amerika lan saiki wis bali menyang negarane kanthi sukses banget.

Spring Break lan adat istiadat Amerika liyane sing ana gandhengane karo jagad siswa

Musim semi

Pantai Florida Sajrone Spring Break

Akeh adat lan tradhisi sing paling populer ing Amerika Serikat sing ana gandhengane karo jagad siswa. Khusus, kita bakal ngomong babagan loro.

Sing pertama yaiku break spring o Musim gugur. Suwene seminggu, ing musim kasebut, universitas ditutup supaya para siswa bebas, sing biasane lelungan menyang wilayah sing paling apik ing negara kasebut kanggo urip sawetara dina sing edan banget. Mesthi sampeyan wis ndeleng akeh film sing mbahas topik kasebut, nanging bakal dakcritakake, kayata, pasisir florida dheweke kebak karo wong enom sing gelem nikmati pesta kasebut.

Kanggo bagean kasebut, tradhisi nomer loro yaiku Swami. Ora kaya sing sadurunge, yaiku Sugeng rawuh ing universitas kanggo siswa anyar. Ing kursus maneh iki, ora mung pusat pengajaran sing dihiasi, nanging uga pawai liwat kutha lan dianakake jinis acara liyane.

Dina Pengetan

Dina Pengetan

Tribut kanggo wong sing tiba

Adat iki nduweni nada sing luwih utama sing bakal dakkandhakake marang sampeyan. Ing Memorial Day o Dina Pengetan Kedadeyan kasebut dina Senen pungkasan ing wulan Mei lan menehi penghormatan marang para prajurit Amerika sing ilang nyawane amarga salah sawijining perang ing negara kasebut.

Originally, iki dilatih kanggo ngelingi prajurit sing tiwas nalika Perang Sipil utawa Perang Sipil Amerika. Nanging, mengko, pajeg kasebut diwenehake kanggo kabeh wong Amerika Utara sing tiba ing konflik perang.

Dina Fool April

Maret Madness

NCAA Maret Madness

Pungkasan, kita bakal crita babagan dina iki sing bisa dibandhingake karo dina riyaya saka Innocents Suci. Asal-usul kasebut diwiwiti saka kepinginan para pemukim kuno kanggo ngolok-olok wong Inggris supaya nuduhake awake dhewe luwih pinter tinimbang dheweke.

Mula, yen sampeyan ing Amerika Serikat tanggal 1 April, ati-ati, ora bakal dadi korban guyon. Penasaran, negara Amerika Utara dudu siji-sijine sing ngrayakake. Uga ana ing Italia, Prancis, Jerman, Portugal utawa Brasil. Malah ditemokake ing tradhisi pulau kita Menorca.

Minangka kesimpulan, kita wis nyritakake babagan utama adat istiadat lan tradhisi Amerika Serikat. Nanging negara Amerika Utara duwe akeh negara liyane. Contone, dheweke Dina Presiden, sing ditindakake ing dina Senen kaping telu ing wulan Februari lan mengeti kelairan George Washington. Utawa, ing olahraga, ing NCAA Maret Madness, sing nggabungake tim bola basket universitas utama ing tahap pungkasan sing diikuti dening jutaan wong.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*