Selva de Oza, alam lan pariwisata

 

Kita terus karo rencana pariwisata ruangan, ing sangisore langit, kontak karo alam lan ing antarane gunung. Dina iki ganti giliran Alas Oza, papan sing dununge ana ing La Jacetania Western Valleys Park.

Tujuan sing apik banget hiking, climbing, paragliding utawa ski ing mangsa adhem. Piye carane? Ayo sinau luwih lengkap babagan Selva de Oza.

Selva de Oza lan La Jacetania

La Jacetania ana ing Aragon, antarane Zaragoza lan Huesca, ing Spanyol. Pyrenees Atlantik minangka tapel wates alami karo Prancis lan pucuk paling dhuwur ing ndhuwur 2886 meter, mula ski mlaku lan kita nemokake salah sawijining resort ski paling tuwa ing Spanyol, yen dudu sing paling tuwa.

Taman Alam Lembah Kulon La Jacetania didegaké ing Desember 2006 lan kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan, ing njero Selva de Oza. Sejatine kabeh wilayah kasebut pantes dikunjungi amarga apik banget. Sampeyan bisa ngupayakake ngerti kutha Hecho, Siresa lan biara lan wiwit ing kono sampeyan wiwit mlebu Selva de Oza, ing antarane gunung lan alas sing luwih padhet.

Yen sampeyan nganggo mobil sampeyan bisa parkir ing endi wae telung papan parkir apa ana lan saka kana delengen jinis dolan-dolan Sampeyan bisa nindakake miturut iklim sing mrentah ing kunjungan sampeyan. Siji, sing nomer siji, ana ing Pusat Interpretasi Megalithic Pyrenean, sing nomer loro ana ing kem Ramiro el Monje lan sing pungkasan ana ing trek Guarriza.

Ing telung situs kasebut sampeyan bisa milih sawetara rute. Contone, ing sing pertama, salah sawijining rute sing disaranake yaiku sing ngetutake dalan roman tuwa sing nyebrang jurang Boca del Infierno, jurang sing apik. Rute kasebut wujude kaya bunder lan jembaré udakara rolas kilometer.

Ing parkiran nomer loro, sampeyan bisa tindakake Rute Peña Forcá lan Estribiella sing nyawiji dadi alas pinus, beech lan cemara. Regane menek, udakara rong kilometer, amarga sampeyan tekan padang rumput sing asri kanthi pemandangan massif rincón de Alanao lan Peña Forcá.

Lan sing pungkasan, yen sampeyan mutusake menyang parkiran pungkasan, sampeyan bisa njupuk rong dalan, siji ing sisih tengen lan siji ing sisih kiwa.

Yen sampeyan njupuk siji ing sisih tengen sampeyan bakal tekan jalur sing dituju Lembah Aguas Tuertas lan Ibbon de Estanés, dawane luwih saka kilometer lan setengah. Sampeyan duwe telung kilometer pertama sing cukup gampang lan sawise Valle de Aguas Tuertas, yen sampeyan ngetutake limang kilometer maneh lan nyebrang, sampeyan bakal tekan Ibon de Estanés. Yen sampeyan njupuk siji ing sisih kiwa ana dalan munggah limang kilometer sing bakal terus menyang Ibon.

Kabeh wilayah yaiku situs khusus kanggo para pendaki nanging sejatine yen ora, sampeyan uga bisa seneng-seneng. Contone, ana Alas Oza lan sing garis zip lan game saldo. Dununge ana ing tengah alas wit beech, pinus lan cemara lan ora ana siji-sijine rute nanging wolung kanthi kesulitan sing beda-beda, kabeh padha tekan kali. Uga kasedhiya kanggo bocah, kanthi jumper, garis zip khusus lan game liyane, lan kanggo wong diwasa utawa bocah sing umure sangang taun kanthi platform dhuwur, garis zip dawa, rabosa, splinter lan paniquesa kanthi beda beda.

Elinga, ing sekitar kene pucuk kasebut dhuwuré luwih saka rong ewu meter lan ing antarané ana pangungsi pangon, sing diarani lokal bordas, nanging sampeyan bisa njupuk kauntungan kanggo mandheg mangan. Lan isih ana dolan apa sing bisa sampeyan lakoni

Contone, sampeyan bisa ngerti Lacak wong Neolitikum ing Aguastuertas, Dhuwure 1600 meter. Sampeyan teka saka Selva de Oza nyebrang Lembah Guarrinza lan sampeyan bakal bisa ndeleng dolmen sing padha ditinggal ing kana limang ewu taun kepungkur. Untunge ora mung siji-sijine kerusakan megalitikum ing kene, amarga arkeolog wis nemokake 80, akeh ing wilayah sing padha.

Sanajan dolmen pertama ana ing cedhak kemah Ramiro el Monje Ana liyane ing Makutha Wong Mati, ing papan sing luwih dhuwur, bunderan watu sing umure antara pitung nganti limang ewu taun, kayata. Uga ana papat liyane ing antarane Casa de la Mina lan jurang El Barcal, adohe luwih saka 1200 meter. Uga ana gundukan kuburan, Camón de las Fitas, kanthi koridor. Dheweke katon gaib.

Kaya sing sampeyan ngerteni, alas Oza nawakake macem-macem lan macem-macem. Ing trekking, Temenan, iku urutaning dina supaya sampeyan bisa ngliwati telpon Path Camille, dilengkapi pemandangan sing apik banget lan pemandangan puncak paling dhuwur ing wilayah kasebut. Yen sampeyan seneng banget, aku bakal ngandhani yen kabeh perjalanan nem dina, mula tekan Prancis lan untunge duwe papan perlindungan.

Oh, lan aja lali babagan kutha sing bisa dikunjungi sadurunge tekan Selva de Oza tepat: Rampung lan Siresa. Rampung, sampeyan tekan dalan A-176 sing mili sejajar karo Kali Aragon. Iki minangka papan sing cilik lan apik, kanthi dalan cilik lan omah kanthi jubin.

Sampeyan tekan Siresa kanthi ngetutake rute sing padha lan sing paling penting yaiku biara lawas sing gedhene kaya Katedral Jaca. Wiwit abad kaping XNUMX lan grejaane mung sederhana nanging endah.

Kanggo ngrampungake, yen prekara sampeyan pancen luwih akeh tinimbang mlaku-mlaku, ana situs web ing basa Spanyol sing nyritakake babagan lelungan kasebut, yaiku liwat ferratas, jinis, derajat kesulitan teknis, negara, jinis rute lan liya-liyane. Priksa sadurunge sampeyan teka kanthi siyap. Lan yen sampeyan ora mung mlaku-mlaku ing antarane pucuk gunung lan wit-witan, ing sangisore langit sing mbukak, dhewekan, minangka pasangan utawa anak, mula aja mandheg kanthi cara sing padha.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*