Hutan Beech Otzarreta

Hutan Beech Otzarreta

Hayedo de Otzarreta uga dikenal minangka Alas Ajaib Gorbeia. Lan ora kurang, amarga kita nemokake sadurunge pemandangan sing apik kebak wit-witan centhenary sing katon saka dongeng. Iki minangka salah sawijining papan sing disaranake yen seneng rute hiking lan uga fotografi, amarga amarga keindahane, alas iki dadi salah sawijining sing paling foto ing Basque Country. Dununge ana ing njero Taman Alam Gorbeia ing Euskadi, provinsi Bizkaia.

Kita bakal ngerti kepiye sampeyan bisa tekan papan sing ngimpi iki, nanging uga papan sing bisa dideleng ing sekitar lan apa sing bisa ditindakake ing Hayedo de Otzarreta. Dadi kita bisa seneng sawetara papan sing apik kanggo mlaku bareng kulawarga. Musim musim gugur pancen apik banget kanggo ngunjungi wilayah iki, amarga kabeh ditutupi karo kemul godhong.

Carane njaluk menyang Hayedo de Otzarreta

Hutan Beech Otzarreta

Papan iki dununge ana ing Taman Alam Gorbeia ing Zeanuri, Bizkaia. Kutha kasebut ana ing plabuhan Barazar kanthi ketinggian luwih saka 600 meter, mula sampeyan kudu tekan dalan N-240 ing sisih ndhuwur port. Sampeyan kudu nggatekake amarga ing jejere Hostal Barazar ana dalan aspal sing tumuju Taman Gorbeia. Sampeyan bisa ninggalake mobil ing kene yen pengin mlaku-mlaku kanthi dawa ing taman, utawa ana parkir ing dalan kasebut. Mlaku udakara telung kilometer lan sampeyan bakal tekan prapatan Mlaku terus sampeyan bakal tekan parkiran Saldropo banjur noleh menyang parkiran Hayedo.

Nalika ngunjungi papan iki, sampeyan kudu menehi rekomendasi. Salah sijine yaiku wayahe alas beech luwih ayu yaiku nalika musim gugur. Nalika godhong pisanan tiba lan jubah abang katon ing lemah. Kajaba iku, yen ngunjungi alas beech nalika berkabut, bisa uga njupuk foto asli sing meh ora ana tandhingane. Sampeyan kudu ujar manawa papan iki wis dadi papan sing populer ing kalangan fotografer, mula yen pengin foto sing ora ana, kita kudu lunga sajrone seminggu lan luwih dhisik, amarga ing akhir minggu iku papan sing rame.

Apa sing kudu ditindakake ing papan sing apik iki

Hutan Beech Otzarreta

Ing Hayedo de Otzarreta kita bisa seneng mlaku-mlaku lan njupuk gambar sing apik. Kaget manawa alas cilik, gampang dideleng, ing endi pidhato kasebut dadi tataran utama. Umume ndeleng wong mlaku-mlaku sak kulawarga. Nalika mlaku-mlaku ing wilayah kasebut, kita kudu ati-ati banget karo oyot, amarga wit-witan kasebut duwe oyot sing gedhe lan jero, mula kacilakan kudu dicegah. Kita kudu nyandhang sepatu sing nyaman lan cocog kanggo wilayah sing lemah, amarga iku papan sing udan deres. Ing cedhak kali kasebut ana wit beech sing misuwur banget, amarga oyot sing gedhe bisa dideleng ing pinggir banyu. Ana sawetara akses kanggo mbukak saka sisih pinggir kali liyane, mula ora disaranake mlumpat, amarga wiyar ing sawetara wilayah lan wilayah kasebut ora stabil, mula kita bisa kanthi gampang tekan ing banyu .

Apa sing bakal katon ing Gorbeia Natural Park

Gunung gorbea

Alas beech iki dununge ana ing taman Gorbeia. Bisa dikunjungi kanthi cepet, mula kita bisa bebas ndeleng papan liyane. Salah sijine yaiku Lemah udan saldropo, bog lawas sing saiki dadi papan alam sing regane ekologis. Ing lahan basah iki ana jejak hiking cilik sing mung sak kilometer. Sawetara meter saka lahan basah yaiku air terjun Uguna. Nanging, ing taman kasebut ana grojogan liyane sing luwih spektakuler, yaiku Gujuli, ing jejere desa Goiuri-Ondona. Air terjun satus meter sanajan sampeyan kudu udan ing mangsa rendheng amarga ing musim panas sampeyan bisa entek banyu.

Taman iki digawe kanthi pucuk lan sakiwa tengene, kita waca Gunung Gorbea, sing dinobatkan salib sing wis dadi gambar populer ing antarane wong-wong sing ngunjungi taman. Iki minangka titik paling dhuwur ing taman sing dhuwure 1.482 meter lan wiwit saiki sampeyan bisa ndeleng panorama kabeh kompleks alam, mula prelu dituju. Kanggo entuk akses, sampeyan munggah saka taman mobil Pagomakurre kanthi rute lurus, kanthi udakara 12 kilometer kanthi mandheg. Jalur kasebut ditandhani kanthi apik lan ora angel, mula bisa ditindakake sapa wae sing duwe kahanan fisik normal. Nanging, kita kudu ngati-ati sajrone musim salju amarga hawa salju lan pedhut, amarga kahanane luwih elek, sanajan isih rute sing sederhana.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*