Alas Kera ing Bali

Alas Kera ing Bali

Ing alas ing tengah kutha Pulo Bali, ing Indonesia, kompleks candhi sing umure wis pirang-pirang abad kepungkur didhelikake lan ing wektu sing padha dadi papan perlindungan ekologis sing penting lan koloni luwih saka 500 jiwa macaque buntut dawa. Kita ngomong babagan Mandala Wisata Wenara Wana, uga disebut «Alas kethèk».

Ing kene ora ana kandhang utawa tembok. Kera ngubengi reruntuhan suci lawas kanthi kebebasan lengkap. Nalika ing bagean liya ing Bali, kewan iki dianggep dadi hama sing bisa ngrusak panen lan nyolong panganan saka omah, ing kene dheweke dihormati, diwenehi panganan lan dirawat kanthi ati-ati, amarga kalebu bagean saka urip spiritual ing kuil.

Alas suci iki jembar ing 27 hektar alas sing dilintasi dalan alas, patung suci lan candhi. Cadangan iki uga dadi papan akeh manuk, kadal, bajing, lan rusa.

alas sangeh-kethek

Candi sing paling apik sing ditemokake ing alas Kera yaiku Pura Dalem, utawa candhi wong mati. Diubengi batu nisan sing gampang katon ing reresik sing mbukak ing antarane wit-witan sing cedhak karo candhi. Miturut adat istiadat, almarhum dikubur banjur dikepengake dilebokake ing pyre kremasi. Sawise iku, awu disebarake ing papan suci saben kulawarga. Kabeh, papan sing paling suci ing alas kethek yaiku Lingga yoni, perwakilan Hindu saka lingga lan rahim.

Wong lokal adol gedhang lan panganan liyane kanggo turis kanggo mangan kethek, sing ngati-ati banget ing lawang candhi. Sanajan ngono, para pengunjung kudu ngerti yen kethèk minangka kewan liar sing bisa nyokot lan sok-sok nularake penyakit.

Informasi luwih lengkap - Candhi Tanah Lot ing Bali

Gambar: baliwonderful.com

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*